IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Diğer Dizinler (https://www.ircforumlari.net/diger-dizinler/)
-   -   Dmoz hakkında ne biliyoruz? (https://www.ircforumlari.net/diger-dizinler/408324-dmoz-hakkinda-ne-biliyoruz.html)

fatal 04 Eylül 2011 02:12

Dmoz hakkında ne biliyoruz?
 
Merhaba arkadaşlar,

IRCForumlari.net bir web forumundan ziyade IRC ağırlıklı bir forum olduğu için kullanıcılarımızın büyük çoğunluğu açık kaynak diziliminden bihaber. Evet, tartışalım, konuşalım. Ne biliyoruz DMOZ hakkında?

Ocean 04 Eylül 2011 02:37

Cevap: Dmoz hakkında ne biliyoruz?
 
Bir DMOZ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olarak açıklamak gerekirse ;

Dmoz (Directory Mozilla) olarak da bilinen Open Directory Project (ODP) ya da Türkçesiyle Açık Dizin Projesi, internetteki web sitelerinin konularına göre ve gönüllü editörlerce incelenerek yayınlandığı bir web dizinidir. Birçok arama motoru ODP'deki siteleri direkt olarak izler ve özgür bir lisansla yayınlanan ODP verilerini kullanılır. Oldukça güvenilir bir alt yapısı vardır. Yasa dışı, problemli ve kalitesiz sitelerin listelenmesine izin verilmez. Projenin sahibi Netscape'tir. İsminde Mozilla geçmesine rağmen, projenin Mozilla Vakfı ve Mozilla projeleriyle bir ilişkisi yoktur.

Açık Dizin, insanlar tarafından sınıflandırılmış Web içeriğini barındıran en geniş kapsamlı veritabanıdır. İnternet kullanıcılarından oluşan editör kadrosu, Web'deki kaynakların keşfini sağlayan kollektif beyni oluşturur. Açık Dizin, Web'in en büyük ve en popüler arama motorlarının ve portallarının dizin hizmetlerini güçlendirmektedir. Bunlara Netscape Search, AOL Search, Google, Lycos, HotBot, DirectHit ve daha yüzlercesi dahildir.

fatal 04 Eylül 2011 02:43

Cevap: Dmoz hakkında ne biliyoruz?
 
Teşekkürler Ocean. Peki son zamanlarda webmaster forumlarında, DMOZ'un değerinin artık önemsenmediği ve içeriği basitleştiği konuşuluyor. Bunun hakkında ne diyorsun?

Ocean 06 Eylül 2011 01:58

Cevap: Dmoz hakkında ne biliyoruz?
 
her ne kadar bu tür söylentiler olsa da, ben bunlara inanmıyorum. sonuç itibari ile en büyük dizin bilindiği üzere DMOZ ver her zaman en iyiler karalanmaya çalışılır.

dünyanın en büyük arama motoru ve daha binlercesi DMOZ'u bu kadar çok önemserken, bu söylentilere pek kulak asılmamalı bence.

İçeriği basitleştiği konusuna gelince, bu konu hakkında tam olarak kesin ve net bir açıklama yapamam çünkü bir DMOZ editörü olmama karşın, editörü olduğum kategori dışında hiç bir kategoriye bir kez dahi girip bakmışlığım ve inceleme girişimim yok. Ancak şu bir kesin ki, eskiden DMOZ dizinine kabul edilmek gerçekten çok zordu şimdi bu durumun çok daha fazla basitleştiğini görebiliyorum. Bu editörlerin zaafiyetlerinden mi yoksa, eskisi kadar bu işi önemsememelerinden mi kaynaklanıyor kestirmek biraz zor.

Owner 11 Eylül 2011 17:28

Cevap: Dmoz hakkında ne biliyoruz?
 
Google dmozu herzaman sever :)

Wes_BorLand 11 Eylül 2011 23:12

Cevap: Dmoz hakkında ne biliyoruz?
 
Dmoz bir dönemler google'ın arka bahçesi sayılabilirdi fakat son dönemlerde arka bahçelikten gerek yöneticilerinin vasıfsızlaşmasından gerekse adaletsiz işlerin gerçekleştirilmesinden arka çöplüğe çevirilmiştir. Tabiki sitelere olumlu katkısı bulunmakta ama olmazsa olmaz değildir insanların dmoz u gözlerinde bu kadar büyütmelerini ve onları pof pof lamalarını yanlış buluyorum. Dmozdan gelecek olumlu katkıyı sağlayabilecek yüzlerce alternatif mevcut olmasına karşın milletimizin yapısındanmıdır nedendir bu tarz konularda ver çoşkuyu sonra seyreyle durumu ortaya çıkmaktadır.

Bir sene önce dmoz hakkında bunları söylemiştim şuan ise durum yukarıda yazdığımdan daha da içler acısıdır. Abicim bırakın bu işleri siz gündemi takip edip sitenize güncel içeriğinizi girin gerisi kendiliğinden gelecektir.

İyi forumlar.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net