IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Diğer Dizinler (https://www.ircforumlari.net/diger-dizinler/)
-   -   Dmoz Arama Motorları Sıralamamı Etkilermi (https://www.ircforumlari.net/diger-dizinler/553632-dmoz-arama-motorlari-siralamami-etkilermi.html)

Drazen 17 Kasım 2013 12:28

Dmoz Arama Motorları Sıralamamı Etkilermi
 
Websitelerimle aynı kategoride bulunan içerikleri daha fakir niche sitelerin sadece DMOZ’a kayıtlı olmaları nedeni ile üst sırada yer aldıklarını görüyorum. Günümüzde DMOZ’a kayıtlı olmak imkansız bir hal almıştır, neden Google hala bunu kullanmaktadır? Google site yükseltme de Dmoz’un etkisi var mıdır?
Dmoz konusuna giriş yapmadan önce belirtmek istediğim, bazen bir sitenin neden sıralama aldığını söylemek zordur. Google‘ın insanlara backlinkleri veya alt backlinkleri gösteren bir link operatörünün olduğu bilinmektedir (link “:”) Fakat burada tüm linkleri görüntülemiyoruz, webmaster tool’da daha fazla backlink görüntülüyoruz.
Bu şekilde kendi backlinklerinizi görebilirsiniz, rakipleriniz ise sizin backlinklerinizin tam bir listesine ulaşamazlar. Bunun iyi bir düzenleme olduğunu düşünüyorum. Yani siz link: şeklinde tarama yaptığınızda DMOZ linkini görüp bunun sıralama nedeni olduğunu düşünebilirsiniz. Başka yüksek kaliteli linkler de olabilir, örneğin CNN, New York Times veya benzeri.
Bu nedenle Google, Yahoo veya diğer sitelerden tarama yaparak elde ettiğiniz backlinklere göre anlamlar çıkarmaya çalışmayın.
Şimdi biraz DMOZ konusuna değinelim. Dmoz, aynı zamanda Open Directory Project olarak da bilinmekte, zamanında insanlar için iyi bir kaynak olmuştur, fakat artık yaşını göstermeye başlamıştır.
Dmoz konusunda iki veya üç güncelleme yapılmıştır. Open Directory‘nin bir sürümünde Google oradan verileri alıp değerler ekleyerek pagerank vs. ye göre sıralıyordu. Çoğu kişi bunu kullanmadı. Bu nedenle bu özellik büyük ölçüde kapatıldı. Şu anda sadece bir kaç özellik kullanılmaktadır. Örneğin: bazı Asya ülkelerinde biraz daha yavaş yazılması nedeni ile, dizini kullanarak görüntüleme yapmak daha hızlı olabilir. Bu gibi nedenlerle bu özelliği her yerde kapatamayabiliriz. Fakat bir çok Google özelliğinde kapattığımızı söyleyebiliriz.
Google bunların dışında DMOZ’u snippetler için kullanabilir. (not: snippet arama yapıldığında sayfa başlığının altında çıkan tanımdır) Örneğin; sitenizi robots.txt ile bot taramalarına kapatırsanız, sitenizi tarayamayız. Sayfanızın title ve benzeri verilerine ulaşamayınca, DMOZ’a snippetler için başvurabiliriz. Çünkü bu editorler tarafından kontrol edilen güvenilir bir dizindir. Dmoz’u snippetler için kullanıma kapatabiliriz, bunun testlerini yapıyoruz.
DMOZ’la ilgili bilinmesi gereken son şey, DMOZ’da yer alıyor olmak özel bir destek veya ödül anlamına gelmez. DMOZ’dan aldığınız backlink başka bir yerden alınan backlink kadar değerlidir. Sadece DMOZ daha yüksek pagerank değerine sahiptir. Bunun sonucu olarak DMOZ backlinki pagerankınızı arttırabilir. Fakat aynı pagerank değerini başka bir kaliteli siteden de alarak sağlayabilirsiniz. DMOZ herkes tarafından bilinen bir dizindir. Ama DMOZ’dan link almak bir zorunluluk değildir. Rakipleriniz DMOZ’da yeralıyorsa siz de diğer kaliteli sitelerden backlink almaya çalışabilirsiniz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net