IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Diğer Kişi ve Sunucu Şikayet Konuları (https://www.ircforumlari.net/diger-kisi-ve-sunucu-sikayet-konulari/)
-   -   Print screen nasil yapilir ? (https://www.ircforumlari.net/diger-kisi-ve-sunucu-sikayet-konulari/1042272-print-screen-nasil-yapilir.html)

IF-Global 31 Ekim 2012 20:01

Print screen nasil yapilir ?
 
Evet Arkadaslar genelde Bu Bölümde Konularin Onaylanmasi icin Printler gerekli oldugundan, burdan Print Screen nasil yapilir onu kisaca anlatmak istiyorum.

Öncelikle Print Screen nedir, Print Screen suan Ekranda gördügünüz Seyin resmini cekip bunu Resim olarak Kayit etmek demektir.

1. Klavyemizdeki Print Screen tusuna basiyoruz ve ekran Görüntüsünü Hafizaya aliyoruz. Bu Print Screen Tusu genelde F Tusu Sirasinda Scroll un yaninda oluyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

2. Sonra sizce olan bir Cizim Programi acin, Örnek: Paint , PaintNet, Coredraw, Adobe Photoshop, Gimp vs... Ama eger Windows Sürümü kullaniyorsaniz, en kolayi ordan direk Painti acmak. Bunun icin Baslat -> Tüm Programlar -> Donatimlar -> ve Paint secip aciyorsunuz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

3. Painti actiktan sonra halen birinci asamada yapmis oldugumuz Hafizada kalan ekran görüntüsünü, Cizim Programimiza aktariyoruz. Bunun icin Ctrl+V yapmamiz yada Menü Cubugundan "Yapistir" a tiklamamiz yetiyor.


4. Resmi Basari ile yapistirdiktan sonra, Isdediginiz düzenleme "ok ekleme, yazi yazma, Büyütme, kücültme,..." gibi Seyler yaptiktan sonra Resmi Menü Cubugundan Dosya -> kaydet den isdediginiz yere kayit edebilirsiniz.

Örnek Print Görntüsü (simdi öylesine IRC Bölümünü yaptim):

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Peki bunu yaptim simdi nasil yüklerim diyorsaniz, onuda söylim:

Simdi Masaüstünüzde yada Dosyaya yüklemis oldugunuz resmi dilediginiz Resim Upload Sitesine upload edebilirsiniz.

Örnek Ben Üstde bulunan Ekran Görüntüsünü HizliResim Sitesine upload etdim, ardindan LINK geldi. O Linki alip Forumda Editör Kisminda bulunan

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Symbolüne basiyoruz Ardindan kücük bir Kutu cikiyor.

O Kutunun icine Linki ekleyip OK diyoruz. Ardindan Resmi Foruma eklemis oluyoruz.

Sonuc:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Umarim yeterince Kolay Anlatim olmustur

Hayirli Forumlar dilerim





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk