IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2012, 20:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ciner'den çalışanlarına Sosyal Medya Kullanım Rehberi




Ciner Medya Grubu, çalışanları için Sosyal Medya Kullanım Rehberi yayınladı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İşte o rehberin ayrıntıları...
Değerli arkadaşlar,
Sosyal medya platformları ve sosyal ağlar ( facebook, twitter, v. b. gibi) haberciliğimizin etkilerini genişletmek için kullanabileceğimiz güçlü bir araç. Eşitlik, doğruluk ve şeffaflık ilkeleri çerçevesinde hareket edildiği zaman sosyal medya, çalışmalarımız için faydalı, tamamlayıcı araç olarak değerlendirilebilir.

Paylaşılan her şey profesyonel bir eylem sayılır

Ancak sosyal ağların her an ulaşılabilme ve hızlı değişim özellikleri, kişisel ve profesyonel ifadeler arasında belirleyici bir çizgi oluşturmayı güçleştiriyor. Bu güçlük dünyadaki benzer kurumların da karşılaştığı ve bir politika oluşturmaya çalıştığı yeni bir olgudur. Bize göre, Habertürk'te görev yapan arkadaşlarımızın sosyal medya aracılığı ile toplumla paylaştığı her şey profesyonel bir eylem sayılır. Bu durum kişisel profillerin içeriğinin de kurum standartları ve ilkeleri ile paralel olması gerektiği anlamına geliyor. Bu sebeple, sosyal ağlara katılırken uyulması gereken ilkeler daha sonra ayrıca güncelleştirilmek kaydıyla aşağıda ana hatları ile verilmektedir.
Propaganda niteliğinde taraflı yorumlarda bulunulmamalı

Bir Habertürk çalışanı tarafından sosyal ağlar, Habertürk'ün kurumsal tarafsızlığına ve objektifliğine gölge düşürecek şekilde ve gazetecilikle bağdaşmayacak biçimde ve politik taraftarlık amacı ile ya da belirli bir politik mesele hakkında propaganda niteliğinde taraflı yorumlarda bulunmak için kullanılmamalıdır. Şiddet yanlısı ağlara katılınmamalı, ayrıca ırk, cinsiyet, din ya da mezhep karşıtı ya da ayrımcı paylaşımlarda bulunulmamalıdır. Bir Habertürk çalışanı, politik amaçla kurulmuş ağ gruplarına katılmamalıdır.
Aksi açıkça ifade edilmediği sürece çalışmalarımız, çalışanlarımız ya da Habertürk politikaları adına kritik öneme sahip konularda münakaşalara girilmemeli, Habertürk bünyesinde gerçekleştirilen toplantı ve görüşmelerin "özel ve başkalarına kapalı" olduğu unutulmamalıdır.
Tamamlanmamış bir çalışma izin almadan paylaşılmamalıdır

Sosyal medya, çalışmalarımızı destekleyici olarak kullanılmalıdır. Dolayısıyla haberlerimizi, yazılarımızı link vermek sureti ile paylaşabiliriz. Diğer kaynaklardan gelenler için de yukarıda belirtilen ilkeler gözetilerek paylaşım yapılmalıdır. Henüz tamamlanmamış bir çalışma izin almadan paylaşılmamalıdır.
Sosyal ağlarda yayınlanan her paylaşıma şüphe ile yaklaşılmalıdır. Dezenformasyon ve yanlış bilgiler internette hızla yayılabilir. Her kaynak için uygulayacağımız gibi sosyal medyada paylaşılan haber ve bilgiler için de doğrulama standartlarını daima uygulamalıyız. Her şeyin ötesinde tarafsızlığımızı sorgulatacak her türlü sosyal medya aktivitesinden uzak durulmalıdır. Mesai saatlerinde ağlar ancak bir amirin ve editörün izni ve denetimi altında kullanılmalıdır. Tereddüt edilen konularda önce amire ve editöre sorulmalı, sonra paylaşımda bulunulmalıdır. Ayrıca Habertürk etik kurallarının, sosyal medyadaki her türlü açık paylaşım için geçerli olduğu göz önüne alınmalıdır.
CİNER MEDYA GRUBU BAŞKANLIĞI

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çalışanlarına, cinerden, kullanım, medya, rehberi, sosyal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sansür sosyal medya devrimini engeller mi? KarakıZ Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 0 05 Kasım 2011 20:51
Abdullah Gül'ün sosyal medya tutkusu! Spy Ağ, Network ve Networking 3 07 Eylül 2011 20:09