IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2012, 14:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Amazon Cloud Drive Güncellendi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Amazon online depolama konusundaki ilk ciddi adımlarını bundan yaklaşık bir yıl önce atmıştı. O zaman için ağırlıklı olarak tarayıcı üzerinden oynatılabilecek medya dosyalarını yedeklemeye olanak tanıyan Amazon Cloud Drive, son zamanlarda hareketlenen bulut yedekleme alanında geride kalmamak için Mac ve Windows için masaüstü uygulamasını da yayınladı ve depolama seçeneklerini geliştirdi.
Bu alandaki en popüler çözüm halen Dropbox gibi görünürken, Google ve Microsoft’un yakın zamandaki atılımları iki dev firmayı bu pazarda yer alabilecek önemli oyuncular olacağını gösteriyor. Çok kısa zaman önce LG’nin özellikle, TV dahil, farklı akıllı cihazlarda medya oynatmayı hedefleyen LG Cloud’u devreye sokması online depolamada dikey hareketliliğinde başladığını gösteriyor.
Amazon’un en büyük sorunu ise Cloud Drive’ı nereye konumlayacağına karar verememiş gibi görünmesi.
Amazon daha önce sadece medya odaklı olarak sunduğu servisi genişleterek, bir anlamda Dropbox, Google Drive ve MS Skydrive ile aynı alana girmiş gibi görünüyor. Ama Cloud Drive’ın masaüstü uygulaması bu üç uygulamanın da biraz gerisinde.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Örneğin diğerlerinde bulunan, otomatik senkronizasyon sağlamak için yerel klasör imkanı Cloud Drive’da bulunmuyor. Ayrıca bulutta yedeklenen dosya ve dokümanların paylaşım için de bir seçeneğe sahip değil. Bu anlamdaki en pratik özelliği sürükle bırak yöntemi ile dosyaları yükleyebiliyor olmanız ki, bu da aslında işletim sistemlerinin standart bir parçası. Sağ tuş ile tıklayarak buluta “gönder” imkanı da çok farklı değil…
Seçenekler artıkça çoğu kullanıcı için online depolama servisleri arasında karar verirken en önemli iki kriter, ücretsiz depolama alanı ve daha fazlası için istenen ücret. Amazon bu konuda da en azından şu an için çok rekabetçi bir politikaya sahip değil.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Amazon kullanıcılara 5 GB’lık ücretsiz bir alan sunuyor. 5 GB Google Drive ile aynı, Skydrive’dan az ve Dropbox’ın 2 GB’lık alanından fazla. Fakat Dropbox’ın referans sistemi ile ücretsiz alanı 18 GB’a genişletme imkanı sunduğunu da unutmamak lazım.
Fiyat konusunda Amazon’un 20, 50, 100, 200, 500 ve 1000 GB’lık paketleri bulunuyor ve kabaca 1 GB başına yıllık 1 dolarlık bir ücreti var. Örneğin 200 GB’lık alana sahip olmak için yıllık ücret 200 dolar. Ücret açısından bakıldığında Google Drive ve Skydrive GB başına daha düşük maliyetli seçenekler gibi görünüyor. Cloud Drive’ın ücreti Dropbox ile çok yakın, Apple’ın iCloud’undan ise daha ucuz. Yani bu alanda da Amazon en azından şu aşamada fark yaratacak bir özelliğe sahip değil.
Amazon bundan bir yıl önce servisi duyurduğunda da aynı şimdi olduğu gibi sessiz bir lansman yapmıştı. Belki de bunun nedeni bu alanda tam olarak ne yapmak istediğine net bir şekilde karar verene kadar, kontrolü zorlaştıracak kadar hızlı büyümek istememesi. Aslında elinin altındaki sunucu ve barındırma imkanları ile Amazon bu pazarda gerçekten fark yaratacak seçenekler sunmaya aday firmalardan biri…


Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
amazon, cloud, drive, güncellendi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
RIM, BlackBerry Business Cloud Services'i sundu! Deep Cep Telefonlar 0 03 Şubat 2012 17:57