IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ekim 2012, 17:52   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Amazon Türkiye'ye geliyor!




Sanal kitap pazarının lideri idefix Genel Müdürü Amazon.com'un Türkiye pazarına 1-2 yıl içinde yerel sitesiyle geleceğini söylüyor.

Amazon'un Türkiye'de varolan bir siteyi satın almaktansa sıfırdan yapılanacağını dile getiren İnhan, "Biz amazon'u tehtid görmeyiz. Aksine toptan kitap satan sitemiz prefix'in en büyük müşterisi olur" diyor.
Türkiye'de online kitap satış pazarının lideri idefix.com'un Genel Müdürü ,Mehmet İnhan'a göre dünyada açtığı yerel sitelerle krizde 3 kata yakın büyüme kaydeden amazon.com 1,2 yıl içinde Türkiye pazarına girecek. Amazon'un Türkiye'de satın alım yapmadan sıfırdan yapılanıp faaliyet göstermesini beklediğini dile getiren İnhan, "amazon.com dünyada ne kadar büyük olursa olsun, onu tehtid olarak görmüyoruz. Aksine, Türkiye'ye girdiğinde bizim kitapçılara satış yapan sitemiz Prefix'in en büyük müşterisi olacak diye düşünüyoruz. Türkiye'de oldukça yeni olan e-kitap hızlı büyüyecek. Bu potansiyeli Amazon da görüyor" dedi.

E-kitap pazarının büyümesi durumunda kendilerinin de amazon.com'un okuyucusu Kindle'a benzer bir reader çıkartma planları olduğunu ifade eden İnhan, "Kitap ve kültür ürünleri sektörünün, eğitim ve yardımcı kitaplar dahil mevcut 2,5 milyar TL'ye yakın iş hacmine yaklaşık 400 milyon TL tahmin edilen korsan iş hacmini de eklerseniz 3 milyara yaklaşan bir toplam kitap pazarı var. Bunun 10 yıl içerisinde 5 milyar TL büyüklüğünde bir pazar oluşturacağını öngörüyoruz. Şu an Türkiye'de e-kitap satışları toplamın yüzde 3'ü seviyesinde. Bunun da yüzde 30'ları bulacağını öngörüyoruz" diyor.

GÜNDE 200 E-KİTAP

Türkiye'de günde ortalama 200 e-kitap satın alındığını ifade eden İnhan şöyle devam etti: "Kısa vadede değil ama uzun vadede e kitap, basılı kitabın yerini alacaktır diye düşünüyorum. Ama basılı kitap asla bitmeyecek. ABD'de 28 milyar dolarlık yayıncılık pazarı son dört yılda kayda değer bir artış göstermedi, hatta daraldı diyebiliriz. Ancak e-kitap alt sektörünün bu dört yılda artış hızı %600'ün üzerinde. Türkiye'de istatistik kıyaslama için henüz çok erken çünkü e-kitap daha yeni. Anlamlı bir istatistik için belli bir sürenin geçmesini beklemek lazım. e-kitap müşterilerinin özellikle öğrenciler ve mühendislerden çıktığını ifade eden İnhan, "Korsandan çekinen yayınevleri henüz e-kitap konusuna yeterince ilgi göstermiyor. Ayrıca yazarla yeniden masaya oturup sözleşme yapmak da istemiyorlar. Bunlar gelişimi yavaşlatıyor" diyor."

4 OKURDAN 3'Ü ERKEK

Mehmet İnhan'ın verdiği bilgilere göre Türk kitap okurlarının %76sı erkek, yüzde 24'ü ise kadın. Kadınlar sağlık ve yaşam konusundaki kitapları okumayı yercih ediyor. Yaş grubu açısından bakıldığında ise okurların yüzde 42'si 25-35, yüzde 30'u 36-45 yaş aralığında. 24 yaş altının payı ise sadece yüzde 6.5.

YEREL SİTELERLE BÜYÜYOR

Özellikle Kuzey Amerika'daki büyüemsiyle tanınan amazon.com Avusturya, Japonya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, İngiltere gibi ülkelerde yerel uzantılı sitelere sahip. Şu an için amazon.com.tr adresi tıklandığında ziyaretçiyi Avrupa sitelerinden biri arasında seçim yapabiliyor

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
amazon, geliyor, türkiyeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Amazon Kindle Fire Türkiye'de! Deep Bilgisayar Donanımı 0 18 Aralık 2011 16:41
PSN Türkiye'ye geliyor! Slipknot Oyun Dünyasından Son Haberler 1 15 Eylül 2010 01:17