IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2012, 15:41   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sosyal ağları gözaltında tutuyor!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sadece Çin’de 200 milyon kullanıcıya sahip sosyal medya platformu WeChat’in, insanların günlük hayattaki hareketlerini takip etmek için istihbarat servisi tarafından kullanıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.
Apple'ın iOs, ve Google'ın android tabanlı cihazlarına uyumlu WeChat, sesli mesaj ve fotoğraf paylaşımının da yapılabildiği, daha çok WhatsApp’a benzeyen; fakat daha fonksiyonel bir uygulama.

Çin’in ilk ‘milli’ sosyal medya uygulaması olan WeChat, üye sayısını hızla artırarak dünya çapında bir etkiye sahip olma yolunda ilerliyor.

Çünkü, Twitter, Facebook ve Skype’ın sunduğu hizmetlerin benzerlerini tek çatı altında birleştiren uygulama, içinde İngilizce, Arapça ve Rusçanın da olduğu 8 dili destekliyor.

ÇİN İSTİHBARATI MI KULLANIYOR?

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan bu uygulama, son günlerde aktivistlerin suçlamaları ile karşı karşıya. aktivistler, bu ağın Çin istihbarat kuruluşları tarafından takip edilmek bir yana direkt olarak 'kullanıldığı'nı iddia ederek yoğun bir şekilde eleştiriyor.

WeChat tıpkı diğer sosyal medya araçları gibi bu uygulama ve bireylerin kişisel bilgilerini paylaşabildikleri bir alan.

Ama bu sosyal ağ, diğer sosyal ağlardan daha geniş bir hizmet yelpazesine sahip olduğu için daha çok tercih ediliyor. Kullanıcılar daha fazla bilgiyi tek platformda paylaştıkları için de gözetim altında tutulması, izlenmesi, yerinin tespit edilmesi, hatta özel bilgilerinin ifşa edilmesi daha kolay bir hale geliyor.

EN SOMUT SUÇLAMA

Bu durumun Çin’deki en somut örneklerinden biri Hu Jia. İnsan hakları savunucusu ve bir aktivist olan Hu Jia, isyan ve hükümete karşı kışkırtıcı eylem yapmak suçundan 3 yıl hapse mahkûm edildi.

WeChat uygulamasının ilk yayına başladığı günlerde güvenli olduğunu, fakat daha sonra yapılan güncellemelerle güvenlik sorununun ortaya çıktığını belirten Hu Jia, kendisi aleyhinde delil olarak mahkemeye sunulan ses kayıtlarının, WeChat platformu üzerinden arkadaşlarına gönderdiği sesli mesajları olduğunu vurguluyor. Jia, bu mesajların Çin’in iç güvenlik bürosu tarafından kaydedildiğini söylüyor.

Bu sızmanın 'eksik yapılan' güvenlik ayarları sebebi ile mi yoksa daha farklı bir yöntemle mi gerçekleştiği henüz netlik kazanmadı.

Siber Güvenlik başkanı Adam Segal ise yapmış olduğu açıklamada güvenlik zafiyetine sadece WeChat’in sahip olmadığını, bilgi teknolojisi ve yazılım servislerin bu tip güvenlik açıklarına sahip olabileceklerini belirterek, diğer sosyal medya ağlarının da bu tip sorunları olduğuna dikkat çekti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ağları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sosyal Psikoloji 4.Ünite: Sosyal Etki Ve Sosyal Güç YapraK AÖF ders notlari 0 21 Haziran 2012 10:54
Sosyal Paylaşım Ağları Asosyal Yapıyor Liaaa Ruh Sağlığı 0 10 Mayıs 2012 12:09
FKM Sözünü Tutuyor Nigar Sinema Dünyası 0 07 Ocak 2012 10:30
Sosyal Fobi Nedir? Sosyal Fobiler Nelerdir? Sır Felsefe 0 14 Mayıs 2011 16:10