IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Diğer Spor Branşları (https://www.ircforumlari.net/diger-spor-branslari/)
-   -   Minik satranççılar Avrupa'yı salladı (https://www.ircforumlari.net/diger-spor-branslari/223055-minik-satranccilar-avrupayi-salladi.html)

atear 17 Haziran 2009 10:40

Minik satranççılar Avrupa'yı salladı
 
İş Bankası'nın gücünü arkasına alan minik sporcularım Gürcistan'da yine tarih yazdı. Millilerimiz Batum'da yapılan “8 Yaş Altı Avrupa Satranç Şampiyonası”ndan 1 Altın, 1 Gümüş ve 1 Bronz madalya ile döndü.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Türkiye İş Bankası’nın, Türkiye Satranç Federasyonu’nun resmi sponsorluğunu üstlenmesinin ardından hızlı bir gelişim gösteren satranç sporundaki uluslararası başarılarımıza her geçen gün yenileri ekleniyor.

Yaş grupları kategorilerinde dünyada katıldıkları bütün turnuvalarda başarılı olan Türk satranççılar, son olarak geçtiğimiz günlerde Gürcistan’ın Batum kentinde gerçekleşen “8 Yaş Altı Avrupa Satranç Şampiyonası”nda 1 Altın, 1 Gümüş ve 1 Bronz madalya kazandı.

Şampiyonada 8 Yaş kızlarda birincilik mücadelesini kendi aralarında veren Ece Alkım Erece 9 oyunda 7,5 puanla Altın, Çiğdem Onur da 7 puanla Gümüş madalyaya ulaştı.

8 Yaş erkeklerde ise Bora Bölükbaşı mücadelesini son tura kadar bırakma***** ikinciliği paylaşsa da averajla Bronz Madalya sahibi oldu.

Şampiyonadaki bir diğer derece de kızlarda Yaren Dağ ile gelen Avrupa altıncılığı oldu.

2006 yılından beri düzenlenen 8 Yaş Altı Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda Türkiye’den minik şampiyonlar çıkmaya devam ediyor.

2007 yılında Volkan Sevgi Avrupa 3’üncüsü, Vahap Şanal Dünya 3’üncüsü, 2008 yılında ise Denizcan Temizkan da Avrupa Şampiyonu olmuşlardı.

Şu anda yaş grupları milli takımında yer alan ve 17-25 Haziran tarihlerinde Mersin’de kamp yapacak olan sporcularımızın hedefi, 11-23 Kasım’da Antalya Kemer’de yapılacak 2009 Yaş Grupları Dünya Şampiyonası’nda başarılı olmak.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net