IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Temmuz 2013, 05:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İspanya 'Ümit'lerimizi eledi: 57-51




4 Temmuz 2013, Pazar

İspanya 'Ümit'lerimizi eledi: 57-51

Avrupa Şampiyonası 'nda Ümit Kız Milli Takımımız, nefes kesen mücadelede İspanya'ya 57-51'lik skorla kaybetti. Bu sonuçla final şansını kaybeden, Ay-Yıldızlılarımız, bugün Beyaz Rusya ile üçüncülük mücadelesi verecek.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2013 Ümit Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye, yarı finalde İspanya’ya 57-51 yenildi. Tempolu başlayan mücadelenin ilk 3 dakikası, Olcay Çakır’ın turnike basketiyle 7-7 eşitlikle geçildi. Pota altında Astou Ndour’u kullanarak etkili olmaya çalışan İspanya, 8. dakikaya da 14-10 üstün girdi. İlk periyotu 16-12 Ümit Kız Milli Takımımız geride tamamladı.

İkinci periyota iyi başlayan ve Elif Emirtekin ile Pelin Bilgiç ikilisiyle 6-0’lık seri yakalayan Millilerimiz, 14.dakikada 18-23’lük skorla farkı 5 sayıya çıkarttı.Alan savunmasına karşı iyi hücum eden kızlarımız, devreye 26-30 üstün girdi. Üçüncü periyotun başında tempoyu yükselten İspanya, Ndour’un basketiyle 33-32 öne geçti. İki takımında top kayıplarının arttığı son bölümde üçüncü periyot da 38-38 eşitlikle tamamlandı. Dördüncü çeyrekte İspanya, 35. dakikada farkı 6 sayıya çıkarttı (47-41). Son bölümleri nefes kesen mücadelede İspanya, maçı 57-51’lik skorla kazandı. Karşılaşmada milli takımımız adına Olcay Çakır 16 sayı-5 ribaund-3 asistle oynarken, Merve Aydın 11 sayı-7 ribaund-1asist ile maçı tamamladı.

Sports Tv’den canlı yayın Türkiye bugün Beyaz Rusya ile üçüncülük maçı oynayacak. Karşılaşma saat 18.30’da başlayacak ve Sports TV’den canlı olarak ekranlara gelecek. İtalya ile Fransa arasındaki final maçının başlama saati 20.45.


Türkiye: 51 - İspanya: 57

SALON: Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu
HAKEMLER: Jean Charles Colin (Fransa), Maj Kazuko Fosberg (Danimarka), Damir Kunosic (Bosna Hersek)
TÜRKİYE: Olcay 16, Merve 11, Cansu 2, Ayşe 4, Pelin 3, Özge 8, Elif 5, Tilbe 2, Gizem
İSPANYA: De Alfredo 5, Faussurier 3, Zanoguera 4, Estesbas 7, Diaz 7, Rodriguez 7, Llobet, Vilaro, Ndour 24
11. PERİYOT: 12-16, DEVRE: 30-26,
33. PERİYOT: 38-38


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Temmuz 2013, 09:59   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İspanya 'Ümit'lerimizi eledi: 57-51




ispanya'da basketbol tempo olarak bir basamak daha yukarda oynanıyor.ister bayan ister erkeklerde olsun,istersede alt yapıda. yıllar geçtikçe atletizm farkı giderek daha belirleyici oldu.sahada daha iyi koşan ,daha hareketli oynayan rakibine üstün geliyor.

ispanyol liglerini TV'de seyrederken bizimle kıyasla daha hareketli daha tempolu oynadıkları açıkca fark ediliyor.gerek milli takım düzeyinde gereksede takımlar düzeyinde ispanyol'larla karşılaştığımızda çoğunlukla yenik ayrılıyoruz.

burdan çıkarılacak sonuç artık oturmuş koça dayalı set oyunu oynamayı bırakıp,oyuncuların kendi atletik yetenekleri ve becerilerine ve oyun zekalarına dayalı açık saha oyununu teşvik etmek,oyunculara daha fazla özgüven aşılayacak özgürlüğü sağlamak, koçların değil oyuncuların öne çıktığı düzeni yerleştirmek gerek.

NBA dünya'da bu konuda zirve noktası yada WNBA,,orda oyuncular konuşulur haber olur her takımın en az bir kahramanı-süper yıldızı olur.burda kazansada kaybetsende koç'ların ismi sıkça oyuncuların önüne geçiyor. çünkü koçlara dayalı düzen var.oyuncuları boğuyorlar.koçun sözünden çıkan kendini kulübede buluyor.

geçmişin bu kötü alışkanlıklarından kurtulmak gerek..modern basketbol da bu düzene-mantığa yer yok.basketbola bu ülkede bunca yatırım yapılıyorken belli bir noktanın ötesine gidilemiyor.ispanya,yunanistan takımları hep baskın geliyor bizimkilere ...bunun nedenini iyi düşünmek gerekir.teşhisi artık yapmak gerekir. yıllardır bu ülke takımlarına karşı bizimkiler ezik kalıyor..oysa gerek tesis gerek altyapı gereksede maddi-manevi kaynak bakımından bu ülkelerden eksik değil belkide fazlamız var...

(çok uzun yıllar evvel,bende o zamanlar Türkiye'nin en büyük klüplerinden birinin altyapısındaydım.. koçumuzdan küfürde yerdik,tokatta..hatta bi arkadaşın sırtında sandalye kırmıştı,antremanda bi istasyon çalışmasında gösterdiğini yapamadı diye...eti senin kemiği bizim mantığıyla emanet ediliyorduk klüp altyapılarına...yani diyeceğim altyapıdan itibaren koç'undan korkman ne derse yapman öğretilir.öyle yetiştirilirsin...bizden daha ilerde daha başarılı olan ülkelere baktığındaysa bu durum tam tersidir.)

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
5751, eledi, Ümitlerimizi, İspanya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık