IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ocak 2012, 18:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ferrari ve Red Bull FOTA'dan ayrılma kararı verdi




Ferrari ve Red Bull FOTA'dan ayrılma kararı verdi

Ferrari ve Red Bull Racing, Kaynak Sınırlandırma Anlaşması'na (RRA) ilişkin devam eden uyuşmazlıklar nedeniyle, Formula 1 Takımlar Birliği'nden (FOTA) çekilme kararı aldı.
FOTA'nın; Brezilya Grand Prix hafta sonunda, RRA'da ilerleme sağlanması ve takımlar arasında mutabakata varılması amacıyla yaptığı toplantıdan sonuç çıkmadı.

Üst düzey kaynaklar, bunun üzerine Ferrari ve Red Bull Racing'in, birlikten ayrılma kararlarını duyurmak için FOTA'ya bildirimde bulunduğunu söyledi.

Edinilen bilgiye göre, her iki takım, hafta başında FOTA'ya yazı gönderdi.

Red Bull Racing ve Ferrari, konuya ilişkin soruları cevapsız bırakırken, FOTA sözkonusu takımların ayrılma isteklerini belirttikleri bildirimi aldıklarını doğruladı ancak detaylı bilgi vermedi.

FOTA sözcüsü, "FOTA, iki takımın istifa yazısını aldı. FOTA, bundan sonraki adımı gözden geçirirken, birliğin hedeflerinin gerçekleştirilmesi doğrultusunda üyeleri adına çalışmaya devam edecektir" dedi.

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, RRA konusunun FOTA'nın geleceği konusunda kritik olduğunu söyleyerek, bir anlaşmaya varılamaması halinde birliğin dağılabileceği uyarısında bulunmuştu.

Ferrari FOTA'dan ayrıldığını doğruladı

Ferrari yaptığı yazılı açıklama ile, Formula 1 Takımlar Birliği'nden (FOTA) ayrıldığını doğruladı.
Üst düzey kaynaklar gün içinde Ferrari ve Red Bull Racing'in, Kaynak Sınırlandırılması Anlaşması (RRA) konusunda tam bir mutabakata varılamaması sebebiyle FOTA'dan ayrıldıklarını bildirmiş, FOTA sözcüsü de istifaları doğrulamıştı.

İtalyan ekibinden geçtiğimiz dakikalarda yapılan açıklamada ise, ayrılma kararının, zor bir karar olduğu ve uzun bir gözden geçirme sürecinin ardından alındığı ifade edildi.

Açıklamada, kararın; Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo'nun ana teşvikçisi olduğu, FOTA'nın kuruluş hedefleriyle ilgili meselelerde yaşanan tartışmalar ve oluşan handikapa ilişkin yapılan analizlerin ardından alındığı kaydedildi.

FOTA'nın Montezemolo'nun başkanı olduğu yıllar ve sonrasında büyük başarılar elde ettiği ve FIA ile uyum içinde çalıştığı belirtilen açıklamada, birliğin, büyük, küçük tüm takımların çıkarına olan maliyetlerin düşürülmesi konusuna odaklandığı belirtildi.

Açıklamada, "Ferrari bu alanda, FOTA'nın kurulmasından önce bile, hep ön cephede yer aldı. F1'in uzun dönemde sürdürülebilirliği açısından bu yönde çalışmaya da devam ediyor. Bununla birlikte, şu an Başkan Whitmarsh'ın, herkesin yararına ortak bir anlaşmaya varmaya yönelik mükemmel çalışmalarına rağmen, FOTA'nın bu yöndeki gidişatına yeni bir hız kazandırmak gerekiyor" denildi.

Açıklamada ayrıca, Ferrari'nin FOTA'dan ayrılma kararına rağmen, RRA konusunda diğer takımlarla çalışmaya devam edeceği belirtildi.

Red Bull da FOTA'dan ayrılığı doğruladı

Red Bull Racing bu sabah yapılan Formula 1 Takımlar Birliğinden (FOTA) ayrılık haberlerini resmi bir açıklama ile doğruladı.
Bugün erken saatlerde yapılan haberlerde Ferrari ve Red Bull'un FOTA'dan ayrılma sebebinin Kaynak Kısıtlama Anlaşması olduğu söyleniyordu, fakat Avusturyalı takım bütçe-kısıtlaması çözümlerine destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Red Bull'un doğrulama haberi Ferrari'nin yaptığı resmi açıklamadan kısa bir süre sonra geldi.

Yapılan açıklamada, 'Red Bull Racing, FOTA'dan çekildiğini doğrulamaktadır. Bununla birlikte takım, Formula 1'deki masrafları azaltmak için yapılan çözüm arayışına desteğini sürdürecektir.' denildi.


Kaynak: Alıntılar
TurkiyeF1

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayrılma, bull, ferrari, fotadan, kararı, red, ve, verdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PC devi tarihi kararı verdi Ocean Bilim Dünyasından Son Haberler 0 30 Ekim 2011 17:32
Bull Terrier Ein Hayvanlar Alemi 0 10 Aralık 2010 14:23
2011 Model Yeni Ferrari 458 Italia + 0 km FERRARI F 458 Italia Fiyat Listesi. Sevda Otomobil Haberleri 1 07 Aralık 2010 03:01