IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2012, 18:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşitme Engelliler Bayan Basketbol Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'na Hazırlanıyor




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, "2020'yi alabilmemiz için engelliler sporuna ciddi anlamda destek verilmesi gerekiyor. Biz bürokrasiye ciddi manada engellilerde sporun önemini kavratamadık" dedi.

İşitme Engelliler Avrupa Kadınlar ve Erkekler Basketbol Şampiyonası 29 Haziran-07 Temmuz 2012 tarihleri arasında Konya'da gerçekleştirilecek. 9

ülkenin katılacağı şampiyonaya İşitme Engelliler Bayan Basketbol Milli Takımı ilk kez katılacak. B Grubu'nda yer alan Türkiye'nin rakipleri ise, İspanya, İtalya, Ukrayna, Yunanistan ve Polonya olacak.

Sincan Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen antrenman öncesi yaptığı açıklamada İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası'nın bu yıl Konya'da gerçekletirileceğini belirterek, "Avrupa ilk defa katılacağız. Bayan basketbol takımımız 16-17 yaş civarında. İyi mücadele edecekler, beklentilerimiz o yönde. Bundan sonraki müsabakalarda madalyayı hedefleyeceğiz" diye konuştu.


"İLK DEFA AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA KATILACAĞIZ"

3-4 aydır hazırlıkları sürdürdüklerini ve İşitme Engelliler Bayan Basketbol Milli Takımı'nın yeni kurulan bir takım olduğunu için nasıl sonuç alacağını bilmediğin dile getirerek, "İlk defa böyle bir şampiyonaya

katılacaklar ancak inanıyoruz ki başarılı olacaklar. Bayan takımımız mücadele edecek ancak erkek takımımızdan madalya bekliyoruz. Şampiyonaya katılacak, 9 ülke arasında ilk 5'e girmeyi tasarlıyoruz" dedi.


"İŞİTME ENGELLİLERDE SPOR TÜRKİYE'DE ÇOK YENİ"

ürkiye'nin dört bir tarafından işitme engelli sporcuların yer aldığını anlatan Aktaş,

"Takımımız genelde Bursa ve İstanbul ağırlıklı. Bu takımla Avrupa Şampiyonası'na katılmaya karar verdiğimizde lig müsabakaları başlattık ve orada bizim teknik kadromuzun seçtiği oyunculardan oluşan bir takım oluşturduk" ifadelerini kullandı.

Bayan basketbol takımının 6 aylık bir takım olduğunu kaydeden

Aktaş, "6 ay içerisinde Avrupa Şampiyonası'na katılacak başarıyı gösteren bir takım oluşturduk. Genç olunca çabuk öğreniyorlar.

Bizim ülkemizde işitme engellilerde spor daha çok yeni. Belli noktalara gelebilmek için potansiyeli çok iyi değerlendirip çok çalışmak gerekiyor. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


"BÜROKRASİYE ENGELLİLERDE SPORUN ÖNEMİNİ KAVRATAMADIK"

Olimpiyatları hedefleyen Türkiye'de engelli sporcuların gerekli ilgiyi görmediğiniz söyleyen, "2020 Londra Olimpiyatları'na ülke olarak adayız. 2020'yi alabilmemiz için engelliler sporuna ciddi anlamda destek verilmesi gerekiyor. Biz bu yüzden yöneticilerimizi her aşamada uyarıyoruz. Çünkü engeliler sporu geliştiği sürece, engellilerle ilgili sportif faaliyetler arttığı sürece olimpiyatları alma şansımız da artacaktır. Ama biz de engelilerde spor uzun süre ihmal edilmiş ve yeni başlamış. Biz ciddi manada bürokrasiye engellilerde sporun önemini kavratamadık. İnanıyorum ki olimpiyatları almak için engellilerde sporun gerekli olduğunu anlayıp bu konuya daha ilgi gösteceklerdir" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARLA ÇOK İYİ ANLAŞIYORUZ"

İşitme Engelliler Bayan Basketbol Milli Takımı Antrenörü Sibel Terzi, takımının çok hırslı olduğunu belirterek, "İstiyorlar ve basketbolu da çok seviyorlar. İnşallah iyi bir sonuç alacağız. Kısa bir süre var önümüzde çalışmalarımza devam ediyoruz" dedi.

"İşitme Engelliler Bayan Basketbol Milli Takımı olarak yavaş yavaş en üst düzeye çıkmak istiyoruz" diyen Terzi, "Çocuklarla çok iyi anlaşıyoruz, çok sevecenler ve bana da çok yakın davranıyorlar. İşaret dilini de yavaş yavaş öğreniyoruz. Antrenmanlarda bir zorluk çekmiyoruz" diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
avrupa, basketbol, engelliler, hazırlanıyor, işitme, milli, şampiyonasına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
A Milli Bayan Voleybol Takımı'nın Rakipleri Belli Oldu Rhytia Milli Takımlar 0 29 Mayıs 2012 16:07
12 Dev Adam'ın Avrupa Basketbol Şampiyonası hayali sona erdi Aze Haber Arşivi 1 12 Eylül 2011 10:29
Dünya Basketbol Şampiyonası! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 03 Eylül 2010 17:00
Basketbol Milli Takımı doktoru ile başbaşa Cemalizim Haber Arşivi 0 07 Ekim 2008 00:55