IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2011, 13:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kocasını Ateşten Kurtaran Kadın/Hz.Zeyneb




Kocasını Ateşten Kurtaran Kadın

Bazen erkeği idare etmek evin hanımına dü-şer. En zor anlarda ondaki annelik şefkati ve sab-rı yuvayı ayakta tutar. Koca ahlak olarak çökmüş, maddi olarak iflas etmiş ve her yönüyle yardıma muhtaç hale gelmiş olabilir. Böyle bir noktada müslüman kadına büyük iş düşmektedir. O, iman, sabır ve vefa ile hem yuvasını kurtarabilir hem de bu büyük hizmetiyle cennet kadınları arasında yer alabilir. Tıpkı Hz. Peygamber' in (s.a.v) kızı Hz.
Zeyneb (r.ah) gibi.

Hz. Zeyneb (r.ah), Resulullah Efendimiz' in Hz. Hatice' den (r.ah) ilk kızıydı. Teyzesinin oğlu Ebü' l-As ile evlendirilmişti. Resul-i Ekrem (s.a.v) peygamberliğini ilan edince, kızı Zeyneb (r.ah) müslüman oldu, fakat damadı eski dininde kaldı, müslüman olmaya yanaşmadı. Hanımı Zeyneb (r.ah) ona hak dini anlattı, kabulü için rica ve ısrar etti ancak fayda vermedi.

Medine' ye hicret edildi. Ebü' l-As karısı Zeyneb' in hicretine engeloldu, onu Mekke' de tuttu. Hz. Zeyneb (r.ah) iki acıyı birden yaşıyordu. Birincisi, kocası müşrik olarak kalmıştı, ikincisi de babası Hz. Muhammed' den ayrılmış, hicret edmemişti. Bu ayrılık ciğerini dağladı. Sabretti; haline ne rıza gösterdi. Kocasının hidayete gelmesi için dua etti.

Hicretin ikinci senesinde Bedir Savaşı oldu. Bu savaşa Ebü' l-As da katılmıştı. Müslümanlar onu esir alıp Hz. Peygamber' e (s.a.v) teslim ettiler. Esirler kendilerini serbest bıraktırmak için fidye vermeye razı oldular. Hz. Zeyneb (r.ah) kocasını kurtarmak için fidye olarak bir gerdanlık ile bazı şeyler gönderdi. Bu gerdanlık annesi Hatice' nin (r.ah) ona düğün hediyesi olarak taktığı kendi gerdanlığı idi.

Resulü bu gerdanlığı görünce tanıdı Hz. Hatice' yi (r.ah) hatırladı, hüzünlendi, ağladı ve sahabelere,
"isterseniz bu esiri vereceği bir söz karşılığı bana bağışlayın, bu gerdanlığı da Zeyneb' e (r.alı) geri verin" teklifinde bulundu. Ashab-ı kiram, "Baş üstüne" dediler. Ebü' l-As' tan Zeyneb' i (r.ah) boşayıp Medine' ye gönderme sözü alındı, gerdanlık geri gönderildi. Hz. Zeyneb (r.ah) anlaşma gere ği Medine' ye geldi. Fakat gönlü kocasının hak di ne girmesini ve yeniden yuvasına kavuşmasını istiyordu Sabırla duaya devam etti. Nihayet hic-retin yedinci senesinde kocası gönül hoşluğu ile müslüman oldu, Medine' ye geldi, Resulü' ne
müslüman olduğunu bildirdi.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) hem müslü-man oluşuna hem kızının sevdiği kocası ile yuva-sına kavuşmasına sevindi. Böylece bir sabır ve vefa örneği hanımın duası gerçekleşti. Hem ko-cası hem yuvası kurtuldu.
Bu buluşmanın üzerinden bir sene geçti. Hicretin sekizinci senesinde vefa sahibi Hz. Zey-neb (r.ah) vefat edip cennetteki evine taşındı..


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ateşten, kadın or hzzeyneb, kocasını, kurtaran


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Büyük Yangınlar Küçük Ateşten Çıkar Kalemzede İslamiyet 0 09 Temmuz 2011 18:30
Ateşten ayrılan kor çabuk söner Lady İslamiyet 0 15 Nisan 2010 16:53
Aşk,Senden Yana Ateşten İbaret. .. Dilara Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 06 Ekim 2008 03:23
Kıskanç kadın kocasını vurdu Collettivo Haber Arşivi 0 25 Eylül 2008 01:40