IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2013, 13:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Misafir İstemeyen Kadın




Misafirperver bir sahabi vardi. Hanimi ise her gün kocasinin yaninda bir kaç misafirle gelmesine artik tahammül edemez olmustu. Birkaç defa kocasina:

Sen her gün birkaç misafirle geliyorsun gelen misafirler çocuklarimizin rizklarini yiyorlar dediyse de kocasi her gün yaninda birkaç misafir getirmekte israr ediyordu. bKadin sahabi dayanamayip Resûlüllah'a sikâyete karar verdi:

Ya Resûlüllah! Kocam her aksam eve birkaç misafir getiriyor böylece de kocamin kazandiklari hep misafirlere gidiyor. Bir gün hastalaniverse açliktan ölmekten korkarim dedi. Peygamber efendimiz(s.a.v.) kadinin kocasini huzuruna çagirtti.

Adam:

Ben misafirsiz edemem! Soframda misafir olmasi bana nes'e ve bereket veriyor diyor ve diretiyordu. Bu sefer Peygamberimiz (s.a.v.) kadina bundan sonra fazla degil bir misafire razi olup olmadigini sordu. Kadin buna da razi degildi:

Ben çocuklarimin rizkini baskalarinin yemesine riza gösteremem diyordu. Adam hiç olmazsa bir misafirde israr edince; kadin bosanmaktansa bir misafire razi oldu.
Fakat o aksam üzeri beyininyine eve iki misafirle geldigini gördü. Kadin sinirlenmisti içi rahat degildi. Yemek hazirlamak için mutfaga girdi üç kisilik yemek hazirlayip tepsiyi kocasina verdi. Biraz sonra da misafirlerden birinin çikip gittigini gördü. Hazirlanan yemeklerden biri yenmemisti.

Kadin kocasina:

Misafirin biri niçin yemek yemeden çikip gitti? diye sordu. Adam ikinci misafirin farkinda degildi:
Sen hangi misafirden bahsediyorsun. Ben bir misafirle geldim o da içerde iste diye cevap verdi. Kadin çok iyi görmüstü. Misafirin birisi yemek yemeden çikmisti. Bu münakasanin içinden çikamayacaklarini anlayan kari-koca hemen Efendimiz Hazretlerine müracaata gittiler ve durumu anlattilar. Onlari dinleyen Peygamber efendimiz (s.a.v.) söyle buyurdu.
Evet! Eve iki misafir gelmisti. Fakat bunlardan birisi hakiki insan degil insan suretine giren rizkti. Allah (c.c.) hanimini akillandirmak için rizki insan kiligina sokmustu.
Haniminin ise yine misafirler için bir miktar rizki gözden çikarip hazirladi ama o rizki eksilmedi. Sunu iyi bilesiniz ki her misafir kendi rizki ile gelir. Ve kimse kimsenin rizkini yiyemez eksiltemez. Hatta misafir bir evin bereketini arttirir ve o evin rizkinda artma olur buyurdular. Tabii ki kadin bu hadiseden sonra itiraz edecek durumda degildi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kadın, misafir, İstemeyen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çamlıca'ya Cami İstemeyen Zaman Yazarı Thetis Haber Arşivi 0 10 Haziran 2012 18:36
Vize İstemeyen Ülkeler. Sevda Merak Ettikleriniz 0 07 Kasım 2011 17:29
Misafir.. Kacak Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 30 Ağustos 2011 03:32
Emekli Olmak İstemeyen 5 Personele Belediyeden Garip Uygulama MasteR06 Haber Arşivi 0 20 Temmuz 2011 12:17