IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BoRaN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mayıs 2014, 22:48   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elveda bütün günahlar.. Elveda




Birden bire kalbinde bir acı hissetti..
Sanki yüreği yanıyordu.. Rahatsızdı rahatsız olduğunu hissetti.. Çöktü oraya hemen çöküverdi.. Hareket edecek mecali yoktu gücü yoktu kuvvetsiz düşmüştü.. Bağıramadı seste getiremedi.. Kimsede koşmadı yardımına.. Çöktü yere..Herşey birden mat hale geldi.. Renkleri tanıyamaz hale geldi.. O renkler bildiği renkler değildi artık..Gürültüler duyuyordu insanları duyuyordu.. Birileri bağırıyordu da bağıranların kim olduğunu anlamıyordu.. Sesler duyuyordu ama seslerin sahibini hiç mi hiç tanımıyordu.. Bir dünya yıkılıyordu sanki yeni bir dünya açılıyordu sanki.. Vücudunda bir acı hissetti.. Ayaklarından birşeyin çekildiğini, başına doğru yavaş yavaş vücudu terkettiğini anlar gibi hisseder gibi oldu.. Birden telaşlandı.. Bazı hayaller görüyordu.. Birşeyler açılıyordu, bişeyler görüyordu uzaktan.. Ateş gibi birşey gördü bir ara... Ateş gibi birşey .. Sanki ateşin alevi yüzünü yaladı birden bire irkilecek oldu korktu.. Sonra bir aydınlık gördü bahçeler, yeşillikler, sular gördü.. Masmavi bir deniz.. Bildiği denize hiç benzemiyordu o.. Güze kokular hissetti bir an bir dem.. Konuşacak oldu konuşamadı, bağıracak oldu sesi çıkmadı .. Görecek oldu gözlerindeki perde kalkmadı..
Vücudundan birşeyin çekip çıktığını hissetti.. Müthiş bir acıda hissediyordu ya kime anlatacak ! Hangi tabibe derdini anlatacaktı.. Yere sere serpe uzandı.. Biraz sonra ruhu vücudunu seyrediyordu.. Meğer ölen oymuş .. Öldüğünün farkına yeni vardı.. Ölüm buymuş demek dedi.. İnsan böyle ölürmüş demek .. Hem kolay hem zor.. Sonra o ateş neydi bir ara gördüm dedi.. Sonra bir yeşillik gördüm.. Bana işaret ettiler ya orda olacaksın ya burda olacaksın..
Namazınıda çok ihmal ediyordu.. İhmalkar bir müslümandı..Allah'a inanıyordu..Peygamberine'de inanıyordu Kuranı'da çok seviyordu aslında.. Ama ihmalkardı.. Zaman zamanda içki içiyordu.. Azından ne çıkar canım diyordu.. Kendine öyle diyordu.. Sonra diyordu ki : "İlerde tövbe ederim zaten ben".. Hİç tövbe fırsatı olmadı..Birden bire geldi .. Ne arzuları ne istekleri ne beklentileri vardı halbuki .. Birden bire geldi hesapsız gitti.. Aldılar onu bir battaniyeye sardılar .. Omuzlarda mahallenin camisine gidiyordu.. Gusülhaneye girdi.. Ölülerin yıkandığı yere girdi.. Hiç ölü yıkanırken görmemişti.. Baktı şöyle.. "Beni burda mı yıkayacaklar ? Bu taş çok soğuk bir taş üşürüm.. Ben büyük adamdım bu taşa yatacak adam mıyım ben ! Etrafımda binlerce insan vardı.. Hani nerdeler dostlar nerde ! Meğer beni bir hoca yıkayacakmış.. " dedi.. Ben bir hesap hatası yaptım heralde diyordu kendi kendine.. Yıkandıktan sonra kefen sardılar.. Kefenin ucunda ufak bir leke gördü. Hemen gözüne çarptı.. Kendi kendine dedi ki : " Beni mezara böyle biraz ucu kirlenmiş olan kefenle mi sokacaksınız?" Halbuki dünya hayatındayken elbisesine necaset bulaşmış bulaşmamış hiç önemsemezdi.. Kendine dedi.. Demekki ölüler çok hassas olurmuş dedi..
Etrafına hanımı ve çocukları geldi.. Herkes ağlaşıyordu herkes ağlıyordu.. Onların dediklerini duyuyordu lâkin duyuramıyordu sesini bir türlü.. Ağlayan çocuğuna dediki: "Evladım ağlayacağına bir fatihâ oku bana.. Ağlamanın faydası yokki bana! Babana fatiha oku babanın fatihaya ihtiyacı var. Ağlamanın anlamı yok bana! Amelimle gidiyorum bak kırık dökük gidiyorum bişey yapsanıza.. " Yapacak bişey yoktu..
Yalvardı sağa sola orda bişeyler görüyordu meğer onlar meleklermiş.. Onlara dedi ki : " Ne olur müsade edin çocuklarıma birşeyler söyliyeyim. Dilim bir çözülüversin."
Melekler : " Burası sağırlar alemidir, dilsiz ve gözsüzler alemidir.. Buraya gelen bir daha konuşmaz lal ve ebkem kesilir konuşamazsın.. Sen bütün fırsatları teptin yanlış yaptın..Kadir geceleri geldi dinlemedin,bilmedin bilmek istemedin bir türlü! Beraat geceleri geldi sen eski alışkanlıklarına devam ettin! Ezan okundu sanki başkasına okunuyordu..Dinlemedin ve duymadın.. Kapalı kapılar dönemezsin ! "
Birden bire havalandığını farketti.. Aldılar onu götürüyorlardı ..
" Nereye ! Nereye götürüyorsunuz beni bitti mi herşey böyle çabukça.." Sonra sırttan aldılar arabaya koydular.. Sağına soluna bakıyordu seyrediyordu.. Biraz sonra hep lüzumsuz yere vakit geçirdiği, kumar attığı yerden geçti.. İçeriye baktı yine kumar oynuyorlar.. Bağıracak oldu da bağıramadı dili çözülmedi.. " Keşke bu vakitlerimi insanlar için bişey yapabilseydim..Dinim için bişey yapabilseydim! " Bağıracaktıda sesini duyurmuyorlarki..
Kabre geldi ..Mezar kazınmıştı.. Hafiften bir yağmur çiseliyordu.. Her taraf çamur içindeydi.. Şöyle baktı mezara : " Ben buraya mı gireceğim.. Ama ben karanlığı sevmem ki! Beni buraya koymazlar yook.. Beni severler çocuklarım, hanımım sever beni..Bana bu kötülüğü yapmazlar.. Ben burda böceklerle mi kalacağım ! Yılanlarla, akreplerle mi kalacağım geceleyin.. Sonra üzerime toprak atacaksınız nefes alamam ben olmazki öyle şey..! "
Biraz sonra evlatları hanımı orda herkes üzgündü.. Aşağı indirdiler onu.. Kabrin içine.. Biraz üşür gibi oldu.. Toprak yaştı..Kirlendi.. Dünyadaykende ne kadar düşkündü süsüne.. Sonra " Bunlar beni burda bırakacak.. Beni çıkarın " diye bağıracak oldu konuşamadı.. Çıktı herkes.. Baktı üzerine taşlar koyuyorlar yavaş yavaş.. Kayboldu güneş.. Dış alemle bütün irtibatı kesildi..Seslerazalıyordu artık.. " Beni çıkarın ! " bağıracak oluyorda bağıramıyor.. " Ne yapıyorsunuz üzerime toprak mı atacaksınız!"
Biraz sonra her taraf zifiri bir karanlıktı.. Nefes alamıyordu, bişey göremiyordu.. Hareket edecek mecalide yoktu.. Birden bire fırlamak istedi başını taşa çarptı..
Bir baktıki meğer yataktaymış . . . Yataktan düşmüş.. " Bu rüya mıydı " dedi.. Meğer rüya görmüş.. Ama rüya ile beraber sabah ezanı okunuyordu.. Kan ter içindeydi..İliklerine kadar titrediğini hissetti.. " Allah'ım binlerce hamdolsun bu rüyaymış meğer gerçek değilmiş bu! Demekki tövbe imkanım var daha, Allah'a dönüş imkanım var daha .. ! " Koştu birden bire abdest aldı..Suyu dökündü her tarafına yıkandı.. Öyle bir hareketki bütün hane ayağa kalktı ne oluyor ! " Sabah namazına Allah'a secdeye gidiyorum .. Tövbeye gidiyorum! Bir daha içki içmeyeceğim.. Kumar oynamıyacağım..Zulmetmeyeceğim.. Allah'ın gerçek manada kulu olacağım.. Bütün hayatımda insanlara iyilik yapacağım.. Kötülük yapmıyacağım bir daha.. ! Öyle olacağım ki .. Öldüğüm gün iyi bilirdik diyenler gerçekten kalpten desinler

[nihathatipoglu]

__________________
Sen Benim Gökyüzüne Gönderdiğim Duamın Yeryüzündeki Cevabısın...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bütün, elveda, günahlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elveda bıraktıklarıma elveda.. Hayal Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 31 Mart 2010 13:27