IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
4Beğeni(ler)
  • 3 Post By SeckiN
  • 1 Post By Coldman

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ocak 2015, 03:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mekke 1 Ocak’ta Fethedildi Yalanına Yanıt




Sayın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aşağıdaki yazınıza istinaden bu konuyu açtım. Bilgi amaçlıdır yanlış anlaşılmasın. iyi forumlar.

Coldman Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu gün aynı zamanda MEKKE'nin fethi olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Mekke’nin Fethi İslam tarihinin en önemli olaylarından biridir. Hz. Muhammed Mekke’yi fethederek İslamın önündeki en büyük engellerden birini ortadan kaldırmıştır. İslamın Hz. Muhammet’ten sonra yayılıp kurumlaşmasında Mekke’nin fethi gerçekten büyük bir etkiye sahiptir.

Bu bakımdan Müslümanarın bu önemli tarihi hatırlamaları, hatta kutlamaları son derece doğaldır.

Mekke’nin fethi, tarihi kaynaklara göre; ( İbn İshâk, İbn Hişâm, Belâzûrî, Vâkıdî, İbn Esir, İbn Kesir, Taberî gibi pek çok tarihçinin ittifakla verdiği tarih) Hicrî takvime göre 20 Ramazan 8’de (Hicretin 8. yılı) gerçekleşmiştir. Bu Hicri fetih tarihi Milâdî takvime uyarlanınca11 Ocak 630 tarihi elde edilir.

Diyanet’in “resmi sitesi” de bu tarihsel gerçeği “Peygamberimizin Hayatı-Mekkenin Fethi” adlı (Web Kütüphanesi) dosyada “f) Mekke’ye Giriş (20 Ramazan 8 H./11 Ocak 630 M.)” başlığı altında doğrulamaktadır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Buraya kadar herşey normal, anormallik bu önemli günün Türkiye’deki kutlamalarında karşımıza çıkmaktadır.Çünkü ülkemizde son yıllarda Mekke’nin fetih tarihi “birileri”
tarafından 10 gün önceye çekilerek Miladi 31 Aralık/ 1 Ocak’ta kutlanmaya başlanmıştır. Bu kutlamalar “alternatif yılbaşı” diye adlandırılmıştır.Oysa ki İslam tarihi kaynaklarına göre Miladi 1 Ocak’ta Hz. Muhammed bırakın Mekke’yi fethetmeyi daha yeni Mekke’ye doğru hareket etmiştir: “Rasûlüllah (s.a.s.), Hicretin 8’inci yılı, Ramazan’ın 10’uncu Pazartesi günü 10 bin kişilik muazzam bir ordu ile Medine’den çıktı.(319) (1 Ocak 630)”

Görülen o ki ülkemizde son yıllarda siyasal İslamın, daha doğrusu “din istismarının” ve “Allah ile aldatmanın” yükselmesine paralal yaşanan “uydurma” alternatif dini kutlamalardan biri de Mekke’nin fethi olmuştur.

Gözü dönmüş din bezirganlarının, kısır dünya görüşleri için İslam dinine, Kuran’a, Hz. Muhammed’in anısına saygısızlık ederek bu “tarihi çarpıtmaları” maalesef ülkemizin din istismarcısı-yandaş aydınları, gazetecileri, yazarları ve basını tarafından da görmezden gelinmekte, Kuran’ın ifadesiyle “hak ve hakikat gizlenmektedir”. Ancak Kuran’a göre “Hakkı ve hakikatı gizlemek küfürdür”. (Bakara, 42). Uzmanlık alanım olmadığı halde bu konuya dikkat çekmemin temel nedeni “sözde” dindar diye geçinen ülkemiz yandaşlarının “hak ve hakikakti gizlemeleridir”.

İslam tarihini bile çarpıtmaktan çekinmeyen bu “küfre batmışlar”, sabah akşam “tarihle yüzleşme” adı altında “gerçekleri çarpıtarak” Atatürk ve Cumhuriyet’e küfretmektedirler.
Ancak Allah’ın Peygamberi’nin hayatını bile çarpıtmaktan korkmayanların Müslüman Türk milletinin kurtarıcısının hayatını çarpıtmalarına şaşırmamak gerekir.Milletimizin bu “uyanık yalancıları” artık tanıması, onlara karşı uyanık olması gerekir.

“‘Bildiğiniz halde doğruyu yalanla karıştırıp gerçeği gizlemeyin”. (Bakara 42).

Not: Mekke’nin fethinin 20 Ramazan 8 (11 Ocak 630) tarihinde gerçekleştiğini gözlerinizle görmeniz için Hicrî takvimi milâdî takvime çeviren on-line takvim çevirme kılavuzunu ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) kullanabilirsiniz.


Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Ocak 2015, 06:34   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mekke 1 Ocak’ta Fethedildi Yalanına Yanıt




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ^^ sağ olasın.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
1, fethedildi, mekke, ocak’ta, yalanına, yanıt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Girit Adası Hangi Padişah Tarafından Fethedildi? Zen Tarih 0 07 Mayıs 2014 21:10
MEKKE'NİN FETHİ (1 Ocak 630) Kalemzede IF Ekstra 0 01 Ocak 2013 11:33
Sözün Yalanına PopSy İslamiyet 0 10 Ağustos 2008 16:30