IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2018, 02:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SON ANDA GELEN YARDIM ELİ NUR YÜZLÜ AKSAÇLI.......




SON ANDA GELEN YARDIM ELİ NUR YÜZLÜ AKSAÇLI.......

Annanesinin sözleri yankılandı kulaklarında;oğlum namaz hiç bu vakite bırakılırmı? annanesinin yaşı yetmişe dayanmıştı. ama ezan okunduğu zaman,yerinden sıçrar yaşından beklenmedik bir hızla abdestini alır ve namazını kılardı.

_Kendisi ise nefsini birtürlü yenemiyordu.hep ne olursa namaz son vakte kalıyordu,bu sebeple namazını alelacele eda ediyordu.bunu düşünerek kalktı yerinden,gözü saate kaydı.yatsı ezanının okunmasına onbeş dk.kalmıştı.başını her iki yöne pişmanlıkla sallayarak''yine geçirdim namazı''dedi kendi kendine.

_Kıvrak hareketlerle abdestini aldı ve daha elini yüzünü kurulamadan kendisini odasına attı.mecburen hızlı hareketlerle namazını eda etti.tesbihatını yaparken annanesini düşünmeden edemedi''bu halimi görse yine tatlı-sert kızardı bana''dedi.çok seviyordu onu.hele öyle bir namaz kılışı vardı ki;onu hep gökkuşağı hayranlığıyla seyrederdi.namazda öyle bir mahiyeti vardı ki;hicabında renkten renge girerdi.

_ogün akşama kadar derse girmişti,müthiş bir ağırlık vardı üzerinde.duasını yaparken elleri başının arasına alıp,secdeye durdu.namazdan sonra bir süre bu şekilde tefekkür etmeyi severdi.gözleri kapnır gibi oldu,ne kadarda yorulmuşum dedi.
daldı gitti öylece.

_Kıyamet kopmuştu.mahşeri bir kalabalık vardı.her yön insanlarla doluydu.kimi dona kalmış hareketsiz bir şekilde etrafı izliyor,kimi sağa sola koşturuyor.kimiside diz çökmül,başı elleri arasında bekliyor.

Yüreği fırlayacakmış gibi atıyor,adeta kafesinden kurtulmaya çalışıyor,soğuk soğuk terler döküyordu.hayattayken kıyamet,sorgusual ve mizan hakkında çok şey duymuştu ve ahiret hayatı adına bu kavramlar kendisi için köşe taşı olmştu.ama mahşer meydanındaki ürperti,korku ve bekleyişin bu denli dehşet vereceğini düşünmemişti.hesap ve sorgu devam ediyordu.bu arada onunda ismini okudular.hayretle bir sağa bir sola baktı''benim ismimi okudunuz''dedi.dudakları titreyerek kalabalık birden yarılmış,bir yol olmuştu önünde.
iki kişi kollarına girdi.mahşer yerinin vazifelileri olduğu belliydi.kalabalık arasından şaşkın bakışlarla yürüdü.merkezi bir yere gelmişlerdi.melekler her iki yanından uzaklaştılar.

Başı önündeydi.bütün hayatı bir film şeridi gibi geçiyordu gözlerinin önünden.Şükürler olsun dedi ve kendi kendine devam etti.Gözlerimi dünyaya açtım hep hizmet eden insanlar gördüm.babam sohbetlerden sohbetlere koşturuyor,malını islam yoluna harcıyordu.Annem eve gelen misfirleri ağırlıyor,yemek sofralarının biri kalkıp bir yenisi kuruluyor.Ben ise hep bu yolda oldum.insanlara hizmete çalıştım.onlara ALLAH'ın tanıttım,namazımı kıldım orucumu tuttum.farz olan ne varsa yerine getirdim.haramlardan kaçındım.kirpiklerinden aşağı gözyaşı dökülürken''Rabbimi seviyorum en azından sevdiğimi sanıyorm dedi.Ama bir yandanda onun için ne yapsam az cenneti kazanamam diye düşündü.Tek sığınacağı Rabbimizin merhametiydi.

Mahşeri kalabalıkta bir uğultu yükseldi yanlışmı duyuyordu?onun ismi cehennemlikler listesindeydi.Dizlerinin üzerine yıkıldı.hayretten dona kalmıştı.Olmaz!diye bağırdı.hayatım boyunca hizmet eden insanlarla oldum.Onlarla birlikte oldum hep rabbimi anlattım diyordu.vazifeli iki melek kollarından tuttu.Ayaklarını sürüyerek ve kalabalığı yararak alevleri göklere yükselen cehenneme doğru yürümeye başladılar.çırpınıyordu medet yokmuydu? bir yardım eden çıkmayacakmıydı?

Dudaklarından kelimeler kırık dökük yalvarmayla karışık,hizmetlerim.oruçlarım okuduğum kur'anlarım namazlarım hiç biri beni kurtarmayacakmı diyordu.Cehennem melekleri onu hiç dinlemeden sürüklemeye devam ettiler.Alevlere çok yaklaşmışlardı.başını geriye çevirdi.son çırpınışlarıydı.RASULULLAH EFENDİMİZ evinin önünde akan bir ırmak içinde günde beş defa yıkanan insanı o ırmak nasıl temizlerse,günde beş vakit namazda insanın günahlarını öyle temizler buyurdu.Oysa benim namazlarımdamı beni kurtarmayacak diye düşünüyordu.namazlarım namazlarımızı namazlarımızı diye haykırdı.

kollarını sıkan parmaklar çözüldü,cehennem meleklerinden biri onu iti verdi.vücudunu birden bire havada buldu.alevlere doğru düşüyordu.tam 1-2 m.düşmüştü ki;bir el kolundan tuttu.Başını kaldırıp yukarı baktı.uzun beyaz sakallı bir ihtiyar onu düşmekten kurtarmıştı.

kendini yukarı çekti,ihtiyarın yüzüne baktı sizde kimsiniz?dedi.ihtiyar ben senin namazlarınım dedi.neden bukadar geç kaldınız son anda yetiştiniz,neredeyse düşüyordum dedi.

ihtiyar gülümsedi,başını salladı.''sen hep beni son an da yetiştirirdin hatırladın mı? dedi secdeye kapandığı yerden başını kaldırdı.kan ter içinde kalmıştı.dışarıdan gelen sese kulak kabarttı.yatsı ezanı okunuyordu.bir ok gibi yerinden fırladı.Abdest almaya gidiyordu

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dini hikaye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gelen gidene rahmet okutur (Gelen gideni aratır) atasözünün anlamı Lcia Atasözleri ve Deyimler 0 03 Eylül 2014 04:35
özele !yardim yazildiginda yardim kanalına sajoinlemek BunaLim mIRC Scripting Sorunları 2 15 Eylül 2009 15:36