IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Chen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Nisan 2019, 07:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Birazcık Şuura Dokunmak




Birazcık Şuura Dokunmak






Beynimizin düşünsel yetisi ne zaman kaybolur? Biz düşünmekten vazgeçtiğimizde mi ?
İnsan ne zaman vazgeçer ? Kaybedeceğini anladığında mı? Vazgeçenler için mücadeleci değil diyebiliriz öyle ise.


Hala soru sorabılıyorsak vazgeçmiş olanlardan değiliz.Demek ki beyindeki o "Şuur" denilen mekanizma çok da israf olmamış. Biz insanları diğer canlılardan ayıran özelliğimiz düşünebiliyor olmamızdır,fakat ne var ki son zamanlarda insanoğlu epeyce üşengeç oluverdi. Düşünmeye üşenen,üretemeyen fikir sahibi olmayan ,başkalarının fikirlerini sadece dinleyip aklı ile değil başi ile onaylayan "başimizi aşaği yukarı sallayıp verilen komuta itaat eden bir köle gibi" akletme yetisi gün geçtikçe zayıflayan bir nesil oluverdik. Farkında mısınız ? Sanki narkozlanıyoruz. Bizim yerımıze kim daha iyisini düşünebilir ? Nihayetınde bizi yönlendiren de bir insan .Hani öğretmenlerimizin meşhur lafı vardır ya "senın o kadar aklın yok mu ? Neden sen yapmıyorsun?
Tetikleyıcı bir sözdür, aslında bu söz aşağilamayı değil aslında rekabetı artırmak amaçlıdır.Sen de düşün ,sen de yap, aklını çaliştir ona anlattığımın aynını sana da anlatıyorum demekle eşdeğer.





Başkasının yönlendirmesi üzerine bizler bır konuya karar vermek yerıne meselenın aslını öğrenmek için araştirma yapmalı kafa yormalıyız.Araştirmalarımızı tamamıyle gercek bilgi kaynağindan elde etmelı ve o bilgi kaynağinin zıttı ıle karsılaştırmalıyız.Böylece mukayese ve idrak gücümüz artar.Tüm araştırmalarımız sonucunda hala bir şekilde soru işaretlerı var ise aklımızda en güvenilir,konuya en hakım olanlara yanı o işin ehline danısılip istişare edilmeli.





Çağimizda ise istişare neredeyse yerını kibre bırakmıs durumda "Ben" tek düşündüğümüz ben.

Bilmesek dahi fikirimiz de olmasa yıne de ben!


Buradakı ben aslında bencillik olduğu kadar kendini güvenceye alıp bana dokunmayan yılan bin yaşasın mukabilinde de anlaşilabilir. Keza gündemi takıp edebilen ve takıp ettiğini yorumlayan ya da yorumlayabilen bir vatandaş ile aslında gundem umrunda dahı olmayan vatandaşi ele alabiliriz.Gündem esasen tarihimizdir.
nasıl bız tarihi geçmiş zaman olarak okuyorsak istikbalimiz olan neslimizde aynı sekılde bızı okuyacaklar .

Onlar bize vatan bıraktı ,pekı biz neslimize ne bırakacağiz? Gercekten değersız lüzumsuz malayani işlerle meşgulken arka planlda neler oluyor? Yaşadiğimiz bugun, bızım tarihimiz .Kim düşündü yerimize ,kim aldı bunca kararı, neler oldu biz eğlenceye kaptırırken ruhumuzu ?





Daha dünkü ülkeler, kalkıp ayaklanırken köklü tarihe sahip bizler "gerçekten" (duyulanın veya öyle olduğunu bilmemimizi istenilenin haricinde) neler bıraktık evlatlarımıza? Kanla alınmış topraklar artık ekilmiyor. Bu topraklar yıllar oncesınde şehit kanlarıyla sulandı bereketımız oradan gelıyordu.Köylü milletin efendisiydi ,
sadece yerüstü değil yeraltından cıkan maden rezervlerımıze ne oldu ,hangi ihaleye kurban gittiler? Doğrudur rezervleri çıkartmıyor değiliz ,elbette çıkartıyoruz bir kısmını, neden çıkarttığimizi işlemiyoruz? Benim ülkemden çıkan madenı, yok pahasına dısarı satıp ,dışarıdan da neden aynı madenı ufacık çip yapıp, bir telefona ekleyıp, bana on misli fiyatı ıle satıyorlar?.Bu yalnızca örneklerden bır tanesıdir.



Vatanını seven insan,vatanına ait her detaya dıkkat eder.Yurdumuz bize ait olduğu kadar , bizler yurdumuzun ematçisiyız.Dedelerımızın emanetını, torunlarımıza bırakacak emanetcileriz.Çok ilgisiz ve sevgisiz bıraktık vatanımızı.Hala yere çöp atan birini görsem içim sızlar .Kimbilir hangi asker şehid oldu o noktada.

Düşünmüyoruz. Oysa Türkiye yüzde bilmem kaçı müslüman ülke .Müslüman kişi Kur-anı Kerim bilir.İlk emir "oku" ve daha sonra çokça gecen hitaplardan bir tanesi "ey insanlar akletmez mısınız?"dir.Akletmek şuurla olur .





Cigdem

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
birazcık, cigdem, dokunmak, şuura


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows 7 ile dokunmak! Dilara Windows 0 24 Ekim 2009 16:29
Birazcık Ömrünüzü Uzatayım Pentagram Komedi ve Mizah 0 12 Ekim 2009 14:41
Boyutlarıyla Birazcık Oynamışlar... Dilara IF Ekstra 2 21 Ağustos 2008 22:08
Cik Cik [Birazcık Argo:] sanaLinfaz Genel Paylaşım 2 24 Nisan 2007 18:41
Göçmen Kuş Diyalogları ( E Birazcık Hoş ) Hasan Komedi ve Mizah 0 07 Haziran 2006 09:20