IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ekim 2012, 14:21   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyaca Ünlü En Popüler 5 Diyet




Diyet listeleri uzayıp gidiyor. Tv'de boy gösteren mi dersiniz, kitap çıkaran mı peki dünyada en yaygın diyet ikonları kimler?

Peki hangi diyet yapılmalı, dünyadaki ve ülkemizdek en popüler diyetler hangisi bizde en çok tercih edilen beş diyeti sizin için araştırdık.





Diyetin yanısıra bir de hurafeler ve efsaneler çok yaygın kilo verme konusunda en bilindik doğru gibi gözüken yanlışlarıda haberimizin sonunda bulabilirsiniz.




1. ATKINS Diyeti


Abd'li kardiyalog Robert Atkins tarafından geliştirilen bu diyet, vücuttaki insülin oranının ani yükseliş ve düşüşlerini engelleme prensibine dayanıyor. Bu diyette, rafine karbonhidratlar, insülin seviyesinin hızla yükselip düşmesine ve kişinin daha çok yeme isteği duymasına neden olduğu için tercih edilmiyor. Karbonhidratlar yerine, kişinin daha fazla protein almasına teşvik ediliyor. Ancak, bir yıl kadar uzun bir süre karbonhidrattan uzak bir beslenme anlayışı benimsemesi, diyetin uygulanabilirliğini zorlaştırıyor.


2. DUKAN Diyeti


Fransız beslenme uzmanı Pierre Dukan tarafından hazırlanan, Fransızları zayıflatan diyet olarak da adlandırılan Dukan diyeti; proteine doymanızı sağlıyor. Diyetin ilk beş gününde; yumurta kırmızı ve beyaz et, süt ve süt ürünleri balık gibi proteinlerle beslenmeniz gerekiyor. Beş günlük aşamanın ardından, proteinlere ek olarak, çiğ ya da pişmiş sebze tüketebiliyorsunuz. İdeal kilonuza zengin nişastalı yiyeceklerden sık tüketmemeniz gerekiyor.


3. ALAN Diyeti


Beslenme düzeninde; %40 karbonhidrat, %30 yağ, %30 protein tüketimi prensibine dayanan Alan diyeti, karbonhidrat ihtiyacının meyvelerden ve lif bakımından zengin sebzelerden karşılanmasını öneriyor. Alan diyeti; diğer diyetlerden farklı olarak, alınan kalori miktarının azaltılmasını değil, yiyeceklerin günlük öğünlere doğru şekilde paylaştırılmasını öneriyor.


4. SOUTH BEACH


Son dönemlerin en popüler diyetlerinden olan South Beach diyetinde, kandaki şeker oranının düşük tutulması için, karbonhidrat tüketimine dikkat edilmesi gerektiği savunuluyor. Yağa tamamen karşı olmayan bu diyet, çok az yağ tüketimi yerine, vücutla dost olan iyi yağların tüketilmesine dikkat çekiyor.


5. AKDENİZ Diyeti


Bu diyette, Güney İtalya ve Girit adasındaki beslenme alışkanlıkları esas alınıyor. Taze sebze ve meyve, tahıl, peynir, yoğurt, et olarak balık, zeytinyağı ve makul oranda şarap tüketimine dayanan bu diyet, kilo verirken lezzetten de geri kalmak istemeyenleri hedefliyor.

Diyet Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar



"Aç kalınarak diyet yapılır."

Yanlış.
Diyetin başlangıcında aç kalmak hızlı kilo kaybetmenize neden olsa da, bir süre sonra metabolizmanız yavaşlayacağından, eskisi kadar kilo verememeye başlarsınız. Aç kalmak yerine, programınıza uygun olarak beslenmelisiniz.


"Tek tip beslenmek, kilo vermeyi kolaylaştırır."

Yanlış
. Tek tip beslendiğiniz takdirde, ilk başta kolayca kilo verirsiniz; ancak, vücutta oluşacak mineral ve vitamin eksiklikleri, sağlığınızı kaybetmenize neden olur.


"Günde iki öğün yemek yeterlidir."

Yanlış.
Zira az yemek, metabolizmanızın daha yavaş çalışmasına ve kendinizi çok yorgun hissetmenize neden olur.


"Çok su içmek zayıflatır."

Yanlış.
Diyet ya da egzersiz yapmayıp sadece çok su içmenin zayıflatıcı etkisi yoktur. Ancak, günde en az 1,5 lt su içilmesi, vücutta biriken toksinlerin atılmasını kolaylaştıracaktır.


"Hamam, sauna gibi sıcak ortamlarda kalmak, zayıflamaya yardımcı olur."

Yanlış. Bu gibi sıcak ortamlarda, terlemeyle kaybedilen ter değil, sudur. Sıcak ortamlar; toksinlerden arınmanızı, kaslarınızın gevşemesini sağlar ancak zayıflamanızı sağlamaz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Ünlü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Flaş!.. Dün akşam ünlü radyocu bay-j’nin konuğu olan dünyaca ünlü yildiz pamela ander PauL Haber Arşivi 0 02 Mart 2012 09:52
Flaş!.. Dünyaca ünlü oyuncu pamela anderson türkiye’de!.. ünlü oyuncu, havalimaninda PauL Haber Arşivi 0 01 Mart 2012 10:18
Dünyaca ünlü Semerkant Rasathanesi Kalemzede İslamiyet 0 09 Temmuz 2011 02:54