IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2017, 01:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Neden Göbek Yağlarınızdan Kurtulamıyorsunuz?




Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak oldukça zahmetli ve çaba gerektiren bir süreç. Doğru beslenme ve doğru spor bu süreçte en önemli ve dikkat edilmesi gereken noktalardan. Ancak tüm bunlara dikkat etmenize rağmen hala göbeğinizdeki yağlardan kurtulamıyorsanız, altında başka nedenler olduğunu bilmelisiniz. Düzenli olarak spor yapmak, sağlıklı beslenmek karın yağlarını yakmak için yeterli olmuyor. İşte göbek yağlarınızı yakamamanızın 5 sebebi.

Stres altındasınızBirçok hastalığın da sebebi olan stres, yağlarınızı yakmanızı da engelliyor. Adrenalin anında salgılanan kortizol hormonunun stresle yakın bir ilişkisi var. Hatta kortizol hormonunun, stres hormonu olduğunu söyleyenler bile var. Kendinizi daima stresli hissediyorsanız bu kortizol hormonunu tetikler ve kortizol hormonu karın bölgesindeki yağların üretiminin artmasına sebep olur.

Bunun çözümü stresli olduğunuz zamanlarda sizi sakinleştirecek bir yol bulmanız.

Yeterince su içmiyorsunuz
Su, su, su... Suyun iyi gelmediği bir konu var mı acaba? Güzel bir cilde sahip olmak için de, kilo vermek için de su çok önemli bir etken. Eğer yeterince su içmezseniz bu, vücudunuzda kortizol salınımını arttırıyor. Kortizol da stres seviyenizi arttırıyor ve daha çok kortizol salgılanmasına sebep oluyor. Bir nevi domino taşı etkisi.

Gün içerisinde yaklaşık 1.5 litre kadar su içmek gerekiyor. Yeterince su içip içmediğinizi idrarınızın renginden anlayabilirsiniz. Eğer o gün yeterli miktarda su içtiyseniz idrarınızın rengi açık sarı olacaktır.

Uykusuz kalıyorsunuz

Her gün sekiz saat uyuduğunuza emin misiniz? Eğer karın bölgenizdeki yağları ne yaparsanız yapın yakamıyorsanız bir durup bu soruyu düşünmelisiniz. Çünkü yeterince uyumadığınız zaman vücudunuzdaki kortizol seviyesi artar ve günlük karşılaştığınız stresle baş etmekte zorlanırsınız. Daha önce de bahsettiğimiz gibi bu da karın bölgesindeki yağ üretiminin artmasına neden olur.
Sadece karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için değil, sağlıklı bir yaşam için günde sekiz saat uyku şart. Eğer uykuya dalmakla ilgili bir probleminiz varsa 4-7-8 methodu ile rahatlıkla uyuyabilirsiniz.

İnsülin seviyeniz çok yüksek

Fazla karbonhidrata veda! Vücudumuz, karbonhidrat tüketimi sonucunda insülin üretir. Kandaki şeker oranını ayarlayan insülin, kortisol ile birlikte hareket eder. Kortisol kandaki glikoz oranını dengelemeye yardımcı olur. Ancak kortisol aynı zamanda insüline karşı olan direnci azaltır ve tip 2 diyabet hastalığı riskini arttırır.

Tükettiğiniz karbonhidratı azaltırsanız bu şekilde vücudunuz daha az insülin salgılar. Daha az insülin salgılandığında kortisol seviyesi de dengelenir ve karın bölgenizdeki yağları yakmanız daha kolay olur.

C vitamini tüketmiyorsunuz

Sabahları enerji yükselten C vitamini aynı zamanda stresle baş etmenizi de kolaylaştırıyor. Kandaki şeker oranını dengeleyen C vitamini, fazla kortisol salınımını engellediği için karın bölgesindeki yağlarınızı yakmanızı hızlandırır.

Sabahları bir bardak taze portakal suyu ve gün içinde C vitamini içeren meyveler tüketerek C vitamini seviyenizi yükseltebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
göbek, kurtulamıyorsunuz?, neden, yağlarınızdan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Neden bazılarının göbek delikleri çukurken, diğerlerininki çıkıntılı? Desmont Merak Ettikleriniz 0 06 Şubat 2015 23:51
3 hareketle göbek yağlarınızdan kurtulun! Violent Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 03 Aralık 2014 11:03
Göbek Yağları Nasıl Erir - Göbek Yağlarını Eritmek İçin Bilgiler Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 30 Haziran 2012 15:55
Göbek ve Göbek Kordonu Rüzgar Çocuk Sağlığı 0 28 Ocak 2012 11:58
Göbek bölgesi neden yağlanır? AngeLus Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 05 Kasım 2009 10:39