IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Diyet Listeleri (https://www.ircforumlari.net/diyet-listeleri/)
-   -   Yeşil elma detoksu nasıl yapılır? (https://www.ircforumlari.net/diyet-listeleri/804900-yesil-elma-detoksu-nasil-yapilir.html)

Feronia 23 Ekim 2018 15:19

Yeşil elma detoksu nasıl yapılır?
 
Yeşil elma detoksu nasıl yapılır?


Elma detoksu son günlerde internet ortamında en çok aranan detoks tarifleri arasında yerini aldı. Peki, nedir bu elma detoksu, elma detoksu nasıl yapılır, elma detoksunun ne gibi faydaları vardır? Tüm bu soruları sizler için Uzman Dyt. Ayşe Tuğba Şengel açıkladı:


PembeNar Özel - Serpil D

Temizlenme ve arınma anlamlarına gelen detoks; vücuttan toksinlerin atılması, metabolizmanın hızlanması, yavaşlayan veya duran kilo kaybının devam etmesi, vücuttaki fazla yağ ve ödem miktarının azaltılması için sıklıkla tercih edilen beslenme şekillerinden birisidir.


Detoks programları uygulanırken dikkat edilmesi gereken nokta gün içinde ihtiyaç duyulan besin değerlerinin vücuda alınması gerektiği ve beslenme programının çok düşük kalorili olmamasıdır. Yetersiz besin tüketimi ve çok düşük kalorili beslenme detoks uygulaması sırasında baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk ve halsizlik gibi sağlık problemlerine neden olabilir.

Kilo kaybını hızlandırmak ve ödem atıcı etkisinden yararlanmak amaçlı uygulanan pek çok detoks çeşidi bulunmaktadır. Yeşil elma detoksu da hem uygulama açısından kolay hem de besin içeriği açısından oldukça zengin olan bir diyet şeklidir. İçerisindeki yeşil elma, karanfil, tarçın, maydanoz, karabiber, yeşil çay, zencefil, limon ve elma sirkesi sayesinde özellike vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda bağışıklık sistemine de faydaları bulunmaktadır.

Uygulayacağınız bu detoks programı aynı zamanda 1 ayda 6 kilo verdirebiliyor.

Yeşil elma detoksu nasıl yapılır?

Yeşil elma detoksu idrar söktürücü etkisi sayesinde vücuttan ödem atımını kolaylaştırır, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını destekler. Özellikle zayıflama sürecinde kilo kaybında duraklama yaşandıysa yeşil elma detoksundan yararlanılabilir.

- Yeşil elma; içeriğindeki pektin maddesi sayesinde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda sindirim sisteminin de çalışmasını sağlayarak metabolizmayı hızlandırır.

- Maydanoz; idrar söktürücü etkisi bulunan bu besin önemli bir ödem atıcıdır. C vitamini kaynağı ve lif içeriğinin yüksek olması sayesinde metabolizmanın hızlanmasında etkilidir.

- Karanfil; kan şekerinin kontrol altında tutulmasını sağlayarak tokluk hissinin daha uzun sürmesine katkı sağlar. Aynı zamanda antioksidan açısından oldukça zengindir ve kan dolaşımını arttırmaya da yardımcı olur.

- Çubuk tarçın; kan şekerinin hızlı yükselmesini engelleyerek tokluk hissinin daha uzun sürmesini sağlar.

- Yeşil çay; vücuttan ödem atımını sağlar ve yağ yakımına yardımcı olur. Antioksisan kaynağı olması sayesinde bağışıklık sistemini de güçlendirir.

- Limon; yüksek C vitamini içeriği sayesinde yağ yakımına dolaylı yoldan da olsa katkı sağlar. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır ve zararlı toksin maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

- Tane karabiber; potasyum, magnezyum ve A vitamini açısından zengin olan bu baharat çeşidi metabolizmayı hızlandırır, kalori yakımını destekler ve yağ kaybına katkı sağlar.

- Zencefil; kan şekerinin dengede kalmasına yardımcı olarak tokluk hissinin daha uzun sürmesini sağlar. Özellikle antioksidandan zengin olan bu besin metabolizmanın çalışmasına da hızlandırıcı etki gösterir.

- Elma sirkesi; açlık kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Bu sayese tokluk hissi üzerinde de etkileri görülür. Doygunluk hissinin daha uzun süre hissedilmesini sağlar.

Yeşil elma detoksu için malzemeler

1. 1 adet kabuğu ile dilimlenmiş yeşil elma,
2. 6-8 dal maydanoz
3. 1 yemek kaşığı yeşil çay
4. Fındık büyüklüğü kadar taze zencefil
5. Yarım dilimlenmiş limon
6. 2-3 adet çubuk tarçın
7. 5-6 adet karanfil
8. 4-5 adet tane karabiber
9. 1 tatlı kaşığı elma sirkesi

Elma detoksu tarifi



1 litre sıcak suyun içerisine yeşil elma, limon, yeşil çay, zencefil eklenerek 5-7 dakika kaynatılır. Daha sonra kaynayan karışımın içerisine maydanoz, karanfil, tane karabiber ve çubuk tarçın da ilave edilerek yaklaşık 5 dakika daha kaynatılır. Sonrasında hazırlanan çay süzülerek içerisine en son elma sirkesi eklenir. Sürahiye süzülen çaya aroma vermesi için çubuk tarçın, limon ve elma dilimleri de ilave edilebilir.

Hazırlanan detoks çayı gün içerisinde içilebilir. Özellikle ana öğünlerden 1 saat önce içilmesi tokluk hissinin oluşmasında daha fazla etkilidir. Yeşil elma detoksu 1 hafta boyunca uygulanabilir. 1 hafta sonunda ortalama 2-3 kilogramlık kilo kaybının görülmesi sağlık açısından ideal olandır. Detoks uygulanırken doğru sonucun alınabilmesi için gün içerisinde tüketilen besinlere de dikkat edilmesi gerekir.

Yeşil Elma Detoksu İçin Örnek Diyet Listesi



Kahvaltı:
- 1 adet haşlanmış yumurta
- 30 gr beyaz peynir
- 1 dilim tam tahıllı ekmek
- Mevsim yeşillikleri

Kuşluk:
- 2 adet kuru kayısı + 2 adet ceviz içi

Öğlen:
- 3-4 kaşık haşlanmış bakliyat ya da 3 kaşık lor peyniri ile yapılmış bol yeşillikli salata
- 2 adet kepekli galeta

İkindi ara öğünü:
- 2 adet mandalina veya 1 adet yerli muz

Akşam:
- 1 porsiyon sebze yemeği
- 1 kase yoğurt

Gece:
- Rezene veya ıhlamur çayı


Pembenar

gul_perisi 23 Ekim 2018 15:57

Cevap: Yeşil elma detoksu nasıl yapılır?
 
yesil elmayi bir ben sevemedim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :(

Sanem 23 Ekim 2018 20:46

Cevap: Yeşil elma detoksu nasıl yapılır?
 
Yesil elmayi cok seviyorum ama yiyemiyorum eksiliginden dolayi dislerimi sizlatiyor

Feronia 24 Ekim 2018 05:31

Cevap: Yeşil elma detoksu nasıl yapılır?
 
Aynen bende pek aram yok
Heleki detoks
Isleriyle hic yok :)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net