IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ağustos 2013, 20:10   #1
Çevrimdışı
Kerevizli Nohutlu Et Sote (Diyet)


-- Sponsor Baglantı --


Malzemeler
500 gr yağsız parça et
1 adet defne yaprağı
1 havuç
2 orta boy kereviz
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu
1 su bardağı nohut
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Nohutları bir gece öncesinden bol suda beklettikten sonra suyunu süzün. Bunun yerine hazır konserve nohut da kullanabilirsiniz.
Yapışmaz yüzeyli bir tencereyi iyice ısıtıp etlerin her tarafını kızartın.
Üzerini örtecek kadar su ekleyip 10 dakika haşlayın ve ardından suyunu süzüp irice doğradığınız havuç ve nohutlarla birlikte tekrar tencereye alın.
Üzerini iki misli geçecek kadar ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kerevizlerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin.
Tencerenin içine dizin ve tencerenin kapağını kapatın.
Derin bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. 5 dakika sonra yemeğin üzerine gezdirerek dökün.
Son aşamada tuz ve karabiberi serperek tatlandırın.
Kerevizli nohutlu et sote hazır; afiyet olsun.

Not: 4 Kişilik olan bu tarifte porsiyon başına, yaklaşık 500 kalori düşmektedir. Ayrıca porsiyon başına yaklaşık 35 gramla, oldukça zengin protein içeriğine sahiptir.
Malzemeler
500 gr yağsız parça et
1 adet defne yaprağı
1 havuç
2 orta boy kereviz
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu
1 su bardağı nohut
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Nohutları bir gece öncesinden bol suda beklettikten sonra suyunu süzün. Bunun yerine hazır konserve nohut da kullanabilirsiniz.
Yapışmaz yüzeyli bir tencereyi iyice ısıtıp etlerin her tarafını kızartın.
Üzerini örtecek kadar su ekleyip 10 dakika haşlayın ve ardından suyunu süzüp irice doğradığınız havuç ve nohutlarla birlikte tekrar tencereye alın.
Üzerini iki misli geçecek kadar ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kerevizlerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin.
Tencerenin içine dizin ve tencerenin kapağını kapatın.
Derin bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. 5 dakika sonra yemeğin üzerine gezdirerek dökün.
Son aşamada tuz ve karabiberi serperek tatlandırın.
Kerevizli nohutlu et sote hazır; afiyet olsun.

Not: 4 Kişilik olan bu tarifte porsiyon başına, yaklaşık 500 kalori düşmektedir. Ayrıca porsiyon başına yaklaşık 35 gramla, oldukça zengin protein içeriğine sahiptir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
diyet, kerevizli, nohutlu, sote

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyet Mantar Sote Zen Diyet Tarifleri 0 25 Kasım 2012 21:03
Diyet Sarımsaklı Sebze Sote Zen Diyet Tarifleri 0 24 Kasım 2012 23:29
Domatesli Kabak Sote (diyet) Zen Diyet Tarifleri 0 19 Kasım 2012 14:44
Domatesli Kerevizli Salata YapraK Salatalar Mezeler 0 15 Şubat 2010 22:45
Etli Kerevizli Makarna Kralice Makarnalar Pilavlar 1 12 Mart 2009 14:24