IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Diyet Tarifleri (https://www.ircforumlari.net/diyet-tarifleri/)
-   -   Bal Kabağı Çorbası (198 Kalori) (https://www.ircforumlari.net/diyet-tarifleri/543838-bal-kabagi-corbasi-198-kalori.html)

oneofgirl 22 Ağustos 2013 20:19

Bal Kabağı Çorbası (198 Kalori)
 
1 PORSİYON: 198 KALORİ

Malzemesi:

250 g. temizlenmiş bal kabağı
75 g. (1 küçük boy) soğan
1 diş sarımsak
1 çorba k. Ülker Mavi Yeşil Margarin
1/2 çorba k.un
1/4 çay k. rendelenmiş hint cevizi
1/2 çay k. tarçın
Taze çekilmiş karabiber
250 ml ( 1 su bardağı) su
125 ml (1/2 su bardağı) tavuk suyu
1/2 çay k. esmer şeker
60 ml (4 çorba k.) portakal suyu
125 ml ( 1/2 su bardağı) Ülker Mavi Yeşil Süt
Tuz

Üzeri için:

40 g (1/8 adet) pırasa
30 g (1.5 çorba k.) Ülker Mavi Yeşil margarin

Yapılışı:

1. Bal kabaklarını yıkayıp, 1 cm’lik küpler halinde doğrayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın.

2. Margarini bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğan ve sarımsakları ilave edip, soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Hemen balkabaklarını katıp, karıştırın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın.

3. Bu süre sonunda tenceredeki malzemelere unu, rendelenmiş hint cevizini, tarçını ve bolca karabiberi ekleyip, karıştırın. Tavuk suyu, portakal suyu ve şekeri de ilave ederek bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Çorbanın üzerinde biriken köpüğü alıp atın. Kapağını kapatarak yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.

4. Pişen çorbayı ateşten alın. İçinden 4 çorba kaşığı kadar bal kabağı parçacığını süzerek bir kaba ayırın. Çorbayı el blenderi kullanarak veya ince bir süzgeçten ezerek geçirip pütürsüz hale getirin. Ayırdığınız bal kabağı parçacıklarını tekrar çorbaya ilave edin. Sütü katıp, tuzunu ayarlayın. Tekrar bir taşım kaynatıp, ateşten alın.

5. Üzerini süslemek için pırasayı ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Margarini teflon bir tavada eritin. Yağ kızınca pırasa parçacıklarını ilave edip, hafifçe sararmaya başlayıncaya kadar kızartın. Pırasaları ateşten alıp, çorbanın üzerine aktarın ve sıcak olarak servis yapın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net