IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2013, 20:20   #1
Çevrimdışı
Taze Otlu ve Elmalı Kısır (297 Kalori)


-- Sponsor Baglantı --


Malzemesi:

½ su bardağı ince bulgur
250 ml (1 su bardağı) su
10 dal taze nane
10 dal maydanoz
1/2 adet nar
2 adet taze soğan
75 g (1 küçük boy) soğan
175 g (1 iri boy) domates
1/2 adet yeşil elma
100 g Ülker Mavi Yeşil Light beyaz peynir
30 g (1.5 çorba k.) Ülker Mavi Yeşil margarin
60 ml (4 çorba k.) limon suyu
60 ml (4 çorba k.) nar ekşisi
60 ml (4 çorba k.) Ülker Bizim sızma zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:

1.Bulguru ıslatmak için suyu bir taşım kaynatın. Bulguru geniş çukur bir kaba koyun. Üzerine suyu gezdirin. Kabın ağzına bir kapak kapatıp, bulguru suyunu çekmesi için 15 dakika bir kenarda bekletin.

2. Nane ve maydanozu yapraklarına ayırın. Narın tanelerini çıkarıp, bir kaba koyun. Taze soğan, kuru soğan, nane ve maydanozu ince ince kıyın. Domatesi tavla zarı iriliğinde küçük küpler halinde doğrayın. Elmayı kabuklu olarak domateslerden biraz daha irice doğrayın. Beyaz peyniri 2 cm'lik iri küpler halinde doğrayın. Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca kuru soğanı ilave edip, iyice yumuşayıncaya kadar kavurun ve ateşten alın.

3. Doğradığınız malzemelerin tümünü kısırı karıştıracağınız kaba koyun. Limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, kavrulmuş kuru soğan ve tuzu ilave edip, karıştırın. Şişmiş olan bulguru da ekleyip, hepsini beraberce harmanlayarak, karışmalarını sağlayın. 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirip, tekrar katıştırın ve beyaz peynir parçalarıyla süsleyerek servis yapın.
Malzemesi:

½ su bardağı ince bulgur
250 ml (1 su bardağı) su
10 dal taze nane
10 dal maydanoz
1/2 adet nar
2 adet taze soğan
75 g (1 küçük boy) soğan
175 g (1 iri boy) domates
1/2 adet yeşil elma
100 g Ülker Mavi Yeşil Light beyaz peynir
30 g (1.5 çorba k.) Ülker Mavi Yeşil margarin
60 ml (4 çorba k.) limon suyu
60 ml (4 çorba k.) nar ekşisi
60 ml (4 çorba k.) Ülker Bizim sızma zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:

1.Bulguru ıslatmak için suyu bir taşım kaynatın. Bulguru geniş çukur bir kaba koyun. Üzerine suyu gezdirin. Kabın ağzına bir kapak kapatıp, bulguru suyunu çekmesi için 15 dakika bir kenarda bekletin.

2. Nane ve maydanozu yapraklarına ayırın. Narın tanelerini çıkarıp, bir kaba koyun. Taze soğan, kuru soğan, nane ve maydanozu ince ince kıyın. Domatesi tavla zarı iriliğinde küçük küpler halinde doğrayın. Elmayı kabuklu olarak domateslerden biraz daha irice doğrayın. Beyaz peyniri 2 cm'lik iri küpler halinde doğrayın. Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca kuru soğanı ilave edip, iyice yumuşayıncaya kadar kavurun ve ateşten alın.

3. Doğradığınız malzemelerin tümünü kısırı karıştıracağınız kaba koyun. Limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, kavrulmuş kuru soğan ve tuzu ilave edip, karıştırın. Şişmiş olan bulguru da ekleyip, hepsini beraberce harmanlayarak, karışmalarını sağlayın. 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirip, tekrar katıştırın ve beyaz peynir parçalarıyla süsleyerek servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
küsür

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Taze Otlu Kuzu Dolması Zen Dolma ve Sarmalar 0 01 Şubat 2013 19:36
Tavuk suyuna taze otlu çorba Violent Çorbalar 0 16 Temmuz 2012 14:34
PR Link Değişimi Herkezle Taze Taze mIRCTopList Link değişimi 2 20 Ağustos 2007 14:50