IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2013, 20:21   #1
Çevrimdışı
Pazılı Omlet (225 Kalori)


-- Sponsor Baglantı --


Malzemesi:

3 adet yumurta
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
50 g (15 yaprak) pazı
20 g (1 çorba k.) Mavi Yeşil margarin
50 g Mavi Yeşil Light beyaz peynir

Yapılışı:

1. Yumurtaları çukurca bir kaba kırıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpın. Pazı yapraklarını yıkayıp, süzdürün ve ince ince doğrayın.

2. Yağın yarısını bir tavada eritin. Pazıları ilave edip, üzerine bir kapak kapatın. Yaklaşık 2 dakika orta ateşte pazıları yumuşamaya bırakın. Bu sürenin sonunda tuzu ve biberi ekleyip, karıştırın. Tekrar kapağını kapatıp, kısık ateşte 5 dakika pişirin ve ateşten alın. Biraz ılınınca peyniri ufalayıp, içine ilave edin.

3. Bir omlet tavasını orta ateşe oturtup kalan yağın yarısını eritin. Yağ kızınca yumurtanın yarısını tavaya boşaltın. Tavayı saat yönünde çevirerek yumurtanın tavaya eşit yayılmasını sağlayın. Omletinizin altı kızarmaya başlayıp, tahta bir spatula ile tavadan kurtulunca, tavayı hafifçe ileri geri sallayarak omletin tavadan tamamen kurtulmasını ve üstteki sıvı yumurtanın yanlara yayılmasını sağlayın.

4. Omletin üstü yarı sulu (ağır akar) hale gelince peynirli-pazılı harcın yarısını omletin bir yarısına yayın. Spatulanın yardımı ile omleti ikiye katlatın. 15 saniye kadar pişirip spatula yardımı ile diğer tarafını çevirin. Diğer tarafını da 15 saniye pişirerek ateşten alın. Kalan yumurta ve harç ile aynı şekilde diğer omletinizi de hazırlayarak servis yapın.
Malzemesi:

3 adet yumurta
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
50 g (15 yaprak) pazı
20 g (1 çorba k.) Mavi Yeşil margarin
50 g Mavi Yeşil Light beyaz peynir

Yapılışı:

1. Yumurtaları çukurca bir kaba kırıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpın. Pazı yapraklarını yıkayıp, süzdürün ve ince ince doğrayın.

2. Yağın yarısını bir tavada eritin. Pazıları ilave edip, üzerine bir kapak kapatın. Yaklaşık 2 dakika orta ateşte pazıları yumuşamaya bırakın. Bu sürenin sonunda tuzu ve biberi ekleyip, karıştırın. Tekrar kapağını kapatıp, kısık ateşte 5 dakika pişirin ve ateşten alın. Biraz ılınınca peyniri ufalayıp, içine ilave edin.

3. Bir omlet tavasını orta ateşe oturtup kalan yağın yarısını eritin. Yağ kızınca yumurtanın yarısını tavaya boşaltın. Tavayı saat yönünde çevirerek yumurtanın tavaya eşit yayılmasını sağlayın. Omletinizin altı kızarmaya başlayıp, tahta bir spatula ile tavadan kurtulunca, tavayı hafifçe ileri geri sallayarak omletin tavadan tamamen kurtulmasını ve üstteki sıvı yumurtanın yanlara yayılmasını sağlayın.

4. Omletin üstü yarı sulu (ağır akar) hale gelince peynirli-pazılı harcın yarısını omletin bir yarısına yayın. Spatulanın yardımı ile omleti ikiye katlatın. 15 saniye kadar pişirip spatula yardımı ile diğer tarafını çevirin. Diğer tarafını da 15 saniye pişirerek ateşten alın. Kalan yumurta ve harç ile aynı şekilde diğer omletinizi de hazırlayarak servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
225, kalori, omlet, pazılı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fırında Pazılı Omlet (4 Kişilik) Zen Yumurta Yemekleri 0 02 Kasım 2012 21:58
Yoğurtlu Pazılı Börek efLatun Hamur İşleri 0 08 Mayıs 2012 20:24
Domalanlı Omlet YapraK Yumurta Yemekleri 0 11 Ocak 2010 16:53
Mantarlı Omlet YapraK Yumurta Yemekleri 0 11 Ocak 2010 16:52
Balkabaklı ve Pazılı Piliç YapraK Tavuk Yemekleri 0 27 Aralık 2009 17:47