IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Şubat 2014, 13:59   #1
Çevrimdışı
Fırında Diyet Uskumru


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Balık türlerinden olan uskumru demir bakımından zengin bir çeşittir. Diyet listelerine baktığınızda genelde balık görebilirsiniz. Bu balık seçeneğini uskumrudan yana kullanmanız her zaman sizin yararınıza olacaktır. Aslında sadece diyet listelerinde değil normal olarak da balık tüketimini aksatmamak gerekmektedir. En azından 2 haftada 1 kez balık tüketimi yapıldığı taktirde vücudun demir eksikliğini bir nebze olsun gidermiş olabilirsiniz.

Uskumru balığını tavada pişirmekten ziyade fırında pişirmeniz içini çekmesini ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Diyet listelerinde olan balık türlerini genelde fırında pişirilmesini önerebiliriz. Çünkü tavada kızartılan balık yağ bakımından biraz daha fazla olacağı için vücuda zararlı olabilmektedir. Yağın kiloları sevdiğini herkes biliyor.

Fırında Diyet Uskumru

Malzemeler
- 2 kg temizlenmiş uskumru balığı
- 3 adet soyulmuş soğan
- 6 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 1 kaşık sıvı yağ
- 2 kaşık zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber

Fırında Diyet Uskumru Tarifi
- Temizlenmiş uskumruları güzelce yıkayıp kenarlarına göz kararı bıçak yardımı ile 3-4 adet çizikler atın. Bu çizikler balıkların daha kolay pişmesini sağlar
- Balıkları tuzlayıp bir kaba koyun
- Soğanlardan birini doğrayıp bir kabın içine koyun, daha sonra doğramış olduğunuz sarımsakları, tuzu ve karabiberi de ekleyerek karıştırarak harç yapın
- Fırın tepsisine balıkları yerleştirip yapmış olduğunuz harç ile kalan kısımları doldurun
- Kalan 2 soğanı da küp şeklinde doğrayıp tepsinin üzerine serpiştirin
- Daha sonra limonu küçük dilimler hâlinde doğrayıp balıkların kenarlarına koyun
- En son da yapmış olduğunuz tepsinin üzerine 2 kaşık zeytinyağını gezdirerek folyo yardımı ile güzelce sarın
- Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırınınızda 50 dakika kadar pişirin
- Son 15-20 dakika tepsiden folyoyu alarak balıkların kızarmasını sağlayabilirsiniz
- Servis ederken yanına roko, marul ve yeşil soğan gibi yeşillikler ile süslemenizi önerebiliriz

Afiyet olsun

Not: Uskumruları fırın tepsisine yerleştirmeden önce tepsinin altına fırın kağıdı koyarsanız tepsinin daha kolay temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Balık türlerinden olan uskumru demir bakımından zengin bir çeşittir. Diyet listelerine baktığınızda genelde balık görebilirsiniz. Bu balık seçeneğini uskumrudan yana kullanmanız her zaman sizin yararınıza olacaktır. Aslında sadece diyet listelerinde değil normal olarak da balık tüketimini aksatmamak gerekmektedir. En azından 2 haftada 1 kez balık tüketimi yapıldığı taktirde vücudun demir eksikliğini bir nebze olsun gidermiş olabilirsiniz.

Uskumru balığını tavada pişirmekten ziyade fırında pişirmeniz içini çekmesini ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Diyet listelerinde olan balık türlerini genelde fırında pişirilmesini önerebiliriz. Çünkü tavada kızartılan balık yağ bakımından biraz daha fazla olacağı için vücuda zararlı olabilmektedir. Yağın kiloları sevdiğini herkes biliyor.

Fırında Diyet Uskumru

Malzemeler
- 2 kg temizlenmiş uskumru balığı
- 3 adet soyulmuş soğan
- 6 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 1 kaşık sıvı yağ
- 2 kaşık zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber

Fırında Diyet Uskumru Tarifi
- Temizlenmiş uskumruları güzelce yıkayıp kenarlarına göz kararı bıçak yardımı ile 3-4 adet çizikler atın. Bu çizikler balıkların daha kolay pişmesini sağlar
- Balıkları tuzlayıp bir kaba koyun
- Soğanlardan birini doğrayıp bir kabın içine koyun, daha sonra doğramış olduğunuz sarımsakları, tuzu ve karabiberi de ekleyerek karıştırarak harç yapın
- Fırın tepsisine balıkları yerleştirip yapmış olduğunuz harç ile kalan kısımları doldurun
- Kalan 2 soğanı da küp şeklinde doğrayıp tepsinin üzerine serpiştirin
- Daha sonra limonu küçük dilimler hâlinde doğrayıp balıkların kenarlarına koyun
- En son da yapmış olduğunuz tepsinin üzerine 2 kaşık zeytinyağını gezdirerek folyo yardımı ile güzelce sarın
- Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırınınızda 50 dakika kadar pişirin
- Son 15-20 dakika tepsiden folyoyu alarak balıkların kızarmasını sağlayabilirsiniz
- Servis ederken yanına roko, marul ve yeşil soğan gibi yeşillikler ile süslemenizi önerebiliriz

Afiyet olsun

Not: Uskumruları fırın tepsisine yerleştirmeden önce tepsinin altına fırın kağıdı koyarsanız tepsinin daha kolay temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
diyet, fırında, uskumru

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fırında Mantar - Diyet Yemekleri Zen Diyet Tarifleri 0 28 Kasım 2012 14:32
Diyet Fırında Mücver Zen Diyet Tarifleri 0 24 Kasım 2012 23:27
Diyet Fırında Patetes Püresi Zen Diyet Tarifleri 0 24 Kasım 2012 23:23
Diyet Fırında Enginar Zen Diyet Tarifleri 0 24 Kasım 2012 23:18
Diyet Fırında Sebzeli Balık Zen Diyet Tarifleri 0 23 Kasım 2012 18:47