IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By ÖzLem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2019, 09:30   #1
Çevrimdışı
Brüksel Lahanası Tarifi


-- Sponsor Baglantı --


Malzemeler
  • 500 gr Brüksel Lahanası
  • 2 Adet Orta Boy Soğan
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Adet Kırmızıbiber
  • 1 Adet Domates
  • 4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Çorba Kaşığı Şeker
  • 1/2 Çay Kaşığı Tuz
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Adet Limon

Yapılışı
Bürüksel lahanalarımızı güzelce yıkıyoruz. Kök kısımları çok sertse biraz kesiyoruz.
Havuçlarımızı ve soğanlarımızı yıkayarak küp küp doğruyoruz.
Kırmızıbiberlerimizi yay şeklinde doğruyoruz.
Domateslerimizi rendeliyoruz.
Bu işlemler tamamlandıktan sonra tenceremize zeytinyağımızı koyuyoruz.
Üzerine havuçları ekleyerek kavuruyoruz.
Kavrulmaya başlayan havuçların üzerine soğanlarımızı ekliyoruz.
Kavurulduktan sonra üzerine kırmızıbiberimizi ekleyerek biraz daha kavuruyoruz.
Üzerine domates sosumuzu da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
Son olarak da bürüksel lahanalarımızı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerine şekerimizi ekliyoruz.
Limonumuzu ve suyumuzu da ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
Pişme işlemi tamamlandıktan sonra ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Tuzumuzu servis edeceğimiz zaman dökmek daha faydalıdır
Malzemeler
  • 500 gr Brüksel Lahanası
  • 2 Adet Orta Boy Soğan
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Adet Kırmızıbiber
  • 1 Adet Domates
  • 4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Çorba Kaşığı Şeker
  • 1/2 Çay Kaşığı Tuz
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Adet Limon

Yapılışı
Bürüksel lahanalarımızı güzelce yıkıyoruz. Kök kısımları çok sertse biraz kesiyoruz.
Havuçlarımızı ve soğanlarımızı yıkayarak küp küp doğruyoruz.
Kırmızıbiberlerimizi yay şeklinde doğruyoruz.
Domateslerimizi rendeliyoruz.
Bu işlemler tamamlandıktan sonra tenceremize zeytinyağımızı koyuyoruz.
Üzerine havuçları ekleyerek kavuruyoruz.
Kavrulmaya başlayan havuçların üzerine soğanlarımızı ekliyoruz.
Kavurulduktan sonra üzerine kırmızıbiberimizi ekleyerek biraz daha kavuruyoruz.
Üzerine domates sosumuzu da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
Son olarak da bürüksel lahanalarımızı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerine şekerimizi ekliyoruz.
Limonumuzu ve suyumuzu da ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
Pişme işlemi tamamlandıktan sonra ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Tuzumuzu servis edeceğimiz zaman dökmek daha faydalıdır
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 01 Eylül 2019, 09:36   #2
Çevrimiçi
Cevap: Brüksel Lahanası Tarifi




Çok severimmm
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.



Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
brüksel lahanası malzemeleri, brüksel lahanası tarifi, brüksel lahanası yapılışı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balkabaklı Brüksel lahanası Ebru Dünya Mutfakları 0 27 Nisan 2016 15:22
Fırında Brüksel Lahanası oneofgirl Diyet Tarifleri 0 01 Ağustos 2013 12:19
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Zen Diyet Tarifleri 0 22 Kasım 2012 23:42
Zeytinli Brüksel Lahanası YapraK Sebze Yemekleri 0 27 Aralık 2009 02:28
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası YapraK Zeytinyağlılar 0 22 Mart 2009 01:34