| CORDON BLEU | 30 Mayıs 2021 23:18 | Zahterli Fırında Patlıcan Zahterli Fırında Patlıcan Tarifi İçin malzemeler - 1 büyük patlıcan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı zahter
- 1 yemek kaşığı bal
- Bir miktar tuz
Zahter yapılışı: - 1 çay kaşığı ince tuz
- 6 yemek kaşığı sumak
- 6 yemek kaşığı kuru kekik
- 6 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Zahterli Fırında Patlıcan Nasıl Yapılır? - Patlıcanı soyup, uzunlamasına dilimleyin.
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyup, her iki tarafını tuzladığınız patlıcanı yağlı kağıt üstünde 30 dk bekletin.
- Fırını 200 dereceye önceden ısıtın.
- Tuzladığınız patlıcanı sudan geçirip, kağıt havluyla iki tarafını da kurulayın.
- Zahteri hazırlamak için malzemelerini iyice karıştırın.
- Bal, zeytinyağı ve zahteri karıştırıp, fırça yardımıyla patlıcanın iki tarafına da sürün.
- 20 dk kadar patlıcanı pişirip, ters yüz edin ve bir 10-15 dk daha pişirin.
- Fırından çıkarıp bir kez daha ballı zahter sosuyla fırçalayıp, servis edin.
lezzet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |