IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2009, 05:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Metabolizma yavaşlamasına çözüm




İnsanın yaşı ilerledikçe metabolizması yavaşlar. Bunun getireceği şişmanlığa ve birçok sağlık sorununa önlem almak için 30 yaşlarında çalışmalara başlamak gerekiyor. En geç 40 yaşına kadar bazı alışkanlıkları tam olarak kazanmak zorundasınız. Bunun için ise nelere karşı hangi önlemler almanız gerektiğini iyi bilmelisiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yaşlılığın kadınlara ve erkeklere getirdikleri
Metabolizma hızı yavaşlar. Bünye 30 yaşından itibaren yıllar geçtikçe enerji yakma oranını azaltır ve bu hep böyle artarak devam eder. Yıllar geçtikçe aldığınız kalori zor harcanır olur.
Kadınlardaki menopoz, erkeklerdeki andropoz metabolizmayı daha da yavaşlatır. Böylece ileriki yaşlarda zaten artmakta olan kilolarda ani olarak daha fazla artış, huzursuzluk, sinirlilik ve depresyon halleri baş gösterir.

Yaşlanırken kadın erkek farklılıklarına göre nelere dikkat etmeli
Normalde kadınlar erkeklerden daha az kalori yakar. Buna bir delil, erkeklerin vücut ısısının genelde kadınlarınkinden daha yüksek olmasıdır. Dolayısıyla yaş ilerlerken kilo verme çalışmalarında kadınların başarı şansı daha azdır.
Bir başka faktör de erkeklerde kasların, kadınlarda yağ dokularının daha fazla olmasıdır.
Ve işin daha üzücü yönü: Yaşlılıkla beraber kaslar azalıyor! Yaşlandıkça hareketliliğin azalması kasların azalması ile birlikte birbirlerini destekliyorlar yani karşılıklı olarak hareketlilikte de kaslarda da azalma oluyor. Sonuçta yağ kitleleri daha fazla yer kaplamaya başlıyor.
yaşlandıkça daha düzenli ve daha sık spor yapmak gerekir.Yaşlandıkça daha hareketli olmaya çalışmalı.

Ve kaslarımıza vermemiz gereken önem
Hareketsiz diyet, hareketsiz metabolizma hızlandırma faaliyetleri sizin yağ dokularınızdaki yükü hafifletebilir ama kaslarınıza bir şey yapmaz. Sonuçta vücudunuz zayıf olsa bile bütün cazibesini kaybedecektir. Bütün yağlarınızdan kurtulsanız bile, kaslardaki azalma yüzünden bu sefer bir deri bir kemik hale gelirsiniz ki bu da son derece çirkin bir görüntü arz eder. Hareketlilik ise hem kas güçlendirici hem kalori yakıcı aktivitelerle sağlanmalı.

Vücudunuzun her yerinin kasları için nasıl egzersizler yapılır bunları öğrenir ve uygularsanız, yaşlılık belirtilerini uzun yıllar geciktirebilmeniz mümkün.

Bütün bunlardan dolayı, 40 yaşına gelmeden önce her şeyi dengeleyici alışkanlıklar kazanmamız şart. Kasları güçlendirici spor aktivitelerine kesinlikle ihtiyacımız var. Kaslarımızın gücü bizim için hayati önem taşır. Kaslarımız azalırsa eriyip zayıflarlarsa ne yürüyecek halimiz kalır ne de kolumuzu kaldıracak halimiz. Peki bu durumda zayıf olmanın, az yemenin, dengeli beslenmenin, metabolizmayı hızlandırıcı besinleri yemenin ne anlamı kalır ki?

Çoğu yaşlılarımızın halini görüyoruz: Az kilolu olsalar bile hiç güçleri yoktur. Kollarında bacaklarında karınlarında kaslar bir hayli azalmıştır ve derileri yağ dokularıyla beraber bıngıl bıngıl sarkmaktadır.

Metabolizmamızı dengede tutmaya çalışırken bir yandan da yaşlılıkta elden ayaktan düşmemek için neler yapılabilir, bunun için şu yazıyı baştan sona dikkatle okumanızı tavsiye ediyorum:

Metabolizmayı hızlandırma rehberi
Kilonuzu kontrol etmede güçlük çekiyor musunuz? Eğer yeterince kalori kısıtlaması yaptığınızdan ve gereği kadar aktif bir yaşam sürdürdüğünüzden eminseniz metabolizmanızı biraz ateşlemeyi deneyin. İşte size kolay uygulanabilir bazı öneriler:
-
1. Tiroidinizi kontrol ettirin: Tiroit bezinin normal çalışmaması kilo almanızı kolaylaştırır. Guatr sorunu olanların önemli bir kısmında tiroit bezi yeterli tiroit hormonu üretemez. Normalden daha az tiroit hormonu vücudun normalden daha az enerji yakmasına neden olur. Tiroit bezinizin iyi çalışıp çalışmadığından emin olmak için tiroit bezi hormonlarının ölçülmesi yeterli olacaktır.
-
2.Yürürken daha hızlı değil daha uzun mesafelere gidin: Vücudunuzun oksijen eşliğinde yaptığı hareketler ne kadar uzun sürerse bedeninizin o kadar çok yakıt (yağ depolarınız) harcayacağından emin olabilirsiniz.
-
3.Gezinmek yerine, ciddi bir yürüyüş yapın: Adımlarınızı biraz sıklaştırırsanız metabolizmanızı daha da hızlandırır, daha çok yağ yakabilirsiniz. Uzun mesafeleri katetmek her zaman iyidir, bu mesafeleri daha hızlı adımlarla katetmek ise daha da iyidir.
-
4. Yemek sonrası kısa yürüyüşler yapmayı unutmayın: Yemeği takiben yaptığınız hafif yürüyüşlerde metabolizmanın daha hızlı bir süreçle işlediği, daha çok kalori (enerji) ve daha çok yakıt tükettiği biliniyor. Yemek sonrası yürüyüşlerin metabolizmayı hızlandırıcı etkisinden yararlanın.
-
5.Öğün atlamayın: Yavaş ve uzun süre çiğneyerek yemeyi deneyin.
-
6.Hayatınızı baharatlandırın: Kırmızı acı biber, turp ve hardal gibi baharatların metabolizmayı hızlandırabileceği düşünülür. Baharatlar vücudunuzu daha hızlı bir çarka sokabilir, metabolizma hızınızı yükseltebilir.
-
7. Doktorunuz tarafından önerilmeyen ilaçları kullanmayın: Zayıflamak adına yosun hapları, detoks likidleri, tiroit ekstreleri, amfetamin, sibutramin, efedrin gibi maddeleri kullanmamaya özen gösterin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cozum, Çözüm, metabolizma, yavaslamasina, yavaşlamasına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Metabolizma Nedir? Estela Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 02 Eylül 2013 19:02
Metabolizma Hızlandırıcı Çay NihaL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 28 Şubat 2012 17:06
Metabolizma Ecrin Mikrobiyoloji 0 06 Kasım 2011 16:28
Metabolizma hızlandırma System Sağlık Köşesi 0 31 Ekim 2011 11:22