IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2009, 05:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Metabolizmayı Hızlandıran Besinler




Metabolizmanızı Harekete Geçirin!

Vücutta en verimli yağ yakımı, kaslar hareket ettiğinizde başlıyor. Kaslar harekete geçtiğinde, yağlardan elde edilecek enerjiye ihtiyaç duyuyor. Bazı besinler yağın yakılmasına yardımcı oluyor.


Kefir: Araştırmalar gösteriyor ki, vücuda alınan kalsiyum miktarı fazla kiloları etkiliyor. Süt ürünleri, vücut için son derece değerli mineraller içeriyor. Örneğin yarım litre kefir, protein ve lesitin içeriyor ve günlük kalsiyum ihtiyacını karşılıyor.

Sivri Acı Biber: Acı biberin çok az bir miktarı bile, hemen alnımızda damlalar oluşmasına neden oluyor. Bunun sebebi biberin içindeki doğal acı maddesi olan kapsaisin. Aynı spor yaparken olduğu gibi, kısa süreli olarak vücut ısısını yüzde 25 arttırıyor. Sonuçta kalori ihtiyacı artıyor.

Yeşil Çay: Yeşil çayın bilinene özellikleri arasında kolesterolü düşürmesi, kanser ve kalp krizinden koruması var. Aynı zamanda yağın vücutta ve karaciğerde depolanmasını da önlüyor. Enerji tüketimini arttırıyor.

Su: Her gün içilen 2 litre su, mideyi tok tutuyor ve açlık krizlerinin azalmasını sağlıyor. Ayrıca enerji tüketimini de uyarıyor. Her öğünden önce büyük bir bardak su içtiğinizde 100 kalori kadar enerji tüketiyorsunuz.

Tarçın: Bilim adamları, tarçının insülinin etkisini iyileştirdiğini, böylelikle vücudun daha az insüline ihtiyaç duyduğunu keşfettiler. Bu sayede yüksek insülin değerinin oluşturduğu komplikasyonlardan kaçınmak mümkün oluyor. Bu yüzden yemeklerinizi tarçınla tatlandırmayı deneyin.

Somon Balığı: Zayıflatan besinlerin başında yer alıyor. Yağ açısından fakir, protein açısından oldukça zengin bir besin olan somon, iyot içeriği sebebiyle vücut metabolizmasının düzenlenmesine katkı sağlıyor.

Soğan: İçinde yer alan kükürt bileşeni “Alicin”, kan dolaşımını uyarıyor, sindirimi harekete geçiriyor. Vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlıyor. Ayrıca metabolizmayı hızlandırarak, yağın yakılmasına yardımcı oluyor. Sarımsak ve yeşil soğan da aynı etkiye sahipler.

Limon: C vitamini açısından zengin turunçgiller arasında yer alan limon, vücuda bol enerji veren L-Carnitin üretimini arttırıyor. Böylece kaslar daha fazla yağ yakıyor.

Zencefil: Köklerindeki “Gingerol” ve “Shogaol” sayesinde, tıpkı kırmızıbiber gibi, sindirim sistemini uyarıyor. Yemeklerde baharat olarak kullanılan veya çayı içilen zencefil, mide ve bağırsaklardaki gazın sökülmesine de yardımcı oluyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
besinler, hizlandiran, hızlandıran, metabolizmayi, metabolizmayı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
B12 Vitamini Bulunan Besinler - B12 Vitamininin Bulunduğu Besinler PySSyCaT Vitaminler 0 25 Ocak 2015 14:39
Metabolizmayı hızlandıran besinler PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 24 Ocak 2015 22:56
Yağ yakımını hızlandıran karışım Lcia Diyet Listeleri 0 27 Kasım 2014 17:41
Metabolizmayı Hızlandırın CtrL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 04 Ocak 2014 13:54
Metabolizmayı hızlandıran bitki çayı AnqeL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 14 Eylül 2009 17:02