IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2011, 19:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sağlıklı Beslen Mideni Kurtar




Değişen beslenme alışkanlıkları, kanserin midedeki yerini de cerrahi tedavisini de değiştirdi. Şimdi kanser, midenin üstünde görülüyor ve alınmasına yol açıyor.

Prof. Dr. Sinan Ersin, eskiden daha çok midenin altında yerleşen kanserin, beslenme alışkanlıklarının değişmesine bağlı olarak üst bölümünde görülmeye başladığını belirterek, "Eskiden midenin üçte ikisini alıyorduk, kalan kısım işlevini görüyordu. Artık tamamını alıyor ve mideyi kurtaramıyoruz. Az gelişmiş ülkelerde ise kanser, eskisi gibi midenin alt bölümünde görülüyor, çünkü hazır gıda değil, daha doğal yiyeceklerle besleniyorlar" dedi.

BESLENME ALIŞKANLIKLARINDAKİ DEĞİŞİM ÖNEMSENMİYOR
Prof. Dr. Ersin, insanların tuvalet alışkınlıklarındaki değişikliklere gösterdiği dikkati ve özeni beslenme alışkanlıklarına göstermediğini söyleyerek "İnsanlar, beslenme alışkanlığındaki değişiklikliklerin ya farkına geç varıyor ya da çok önemsemiyorlar. Oysa bunlar, bir hastalığın habercisi olabilir. Yemek seçenekleri çok olduğu için belki birinden vazgeçip diğerine geçiyor, değişiklikleri fark edemiyor. Oysa midedeki değişikliklerin de başlangıcı olabilir. Kilo kaybı çok ilerleyene kadar önem vermiyor buna. Halbuki bir gün tuvalete çıkamasa hemen çözüm arayışına giriyor"dedi.
SICAK YEMEKLER REFLÜYÜ TETİKLİYOR
Sofra kültürünün özellikle gün içinde aranmadığını, hızlı yemenin ön plana çıktığını belirten Ersin, bunun yanısıra sıcak yendiğine de dikkat çekerek, bunların da en başta reflüyü tetiklediğini söyledi:
"Yiyeceklerin sıcaklığının düşürülmesi gerekir. Çok sıcak çay içiyoruz. Elimize dökülse yakar ama midemize, yemek borumuza döküyoruz. Hücreler için zararlı, reflü için riskli. Beslenme alışkanlığımız da doğaldan fast food'a kaydı. Fast food denen şeyler, zaten ya kızartma ya da direkt ateşe maruz kalmış yiyecekler. Bir taraftan yüksek kalorili oldukları için kilo almamızı sağlıyorlar. Aşırı kilo da kanser açısından risk faktörü. Onun dışında hazır gıdalar, raf ömrü uzun olsun diye pek çok koruma faktörü içeren yiyecekler, yine koruma amaçlı yüksek oranda tuz içeren pastırma ve sucuk gibi şarküteri ürünleri, ev salçası, turşu, tütsülenmiş ve tuzlanmış balıklar, mide kanseri açısından riskli yiyecekler. Ailesinde ve birinci, ikinci derece akrabalarında mide kanseri olanlarda, taze meyve ve sebzeden fakir beslenme de bir risk. Genetik kadar çevre faktörleri de mide kanserinde önemli. Risk grubundakiler, endoskopi yaptırmalı."




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beslen, kurtar, mideni, sağlıklı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dengeli Beslen Güzel Yaşa efLatun Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 09 Aralık 2011 20:50
Sağlıklı Kolestrol Seviyesi ve Sağlıklı Bir Kalp İçin... VaLerKa Sağlık Köşesi 0 05 Aralık 2007 23:49
Sağlıklı toplum sağlıklı çocuktan geçiyor ad3m Sağlık Köşesi 0 11 Eylül 2006 19:53