IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2012, 21:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lapa Lapa Kar, Öbek Öbek Yağ!




Havaların soğuk olması, ısınmak ve enerji toplamak için sanki daha fazla yemeğe ihtiyaç var hissi veriyor olabilir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Artan iştahınızı kontrol etmekte oldukça zorlanabilirsiniz. Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, bu durumda sağlıklı ve düşük kalorili seçeneklere yönelerek hem yeme isteğinizi karşılayabileceğinizi hem de kilo alma riskinden kurtulabileceğinizi söylüyor. İşte size Dilara Koçak’tan aşırı soğuklarda beslenme önerileri:

Çorbalara ağırlık verin, bol su ve bitkisel çay tüketin
Mevsim sebzeleriyle hazırlanmış sıcak bir çorba kış aylarında hem keyifle tüketeceğiniz hem de midenizi doldurarak tokluk hissi yaratacak sağlıklı bir seçenektir. Çorbanıza küçük bir miktar taze zencefil de eklemeniz boğaz ağrılarına karşı da iyi gelecektir.

İştahınızı kontrol etmek için bol sıvı özellikle de su ve bitki çayları tüketmeye dikkat etmelisiniz. Üstelik soğuk algınlıklarına karşı bol sıvı tüketmek önemlidir.

Sıcak su içine çubuk tarçın biraz bal limon ve taze zencefil eklenebilir.
Sut ile tarçın ve biraz bal karıştırılabilir.

Yağsız patlamış mısır, hem keyifli hem düşük kalorili bir atıştırmalık
Havalar tam film izlemelik. Ayrıca, bir araştırmaya göre kadınların fazla kilolarının bir suçlusu da sevilen diziler. Film ya da dizi izleme eylemini daha keyifli kılmak için ise elbette elimiz atıştırmalıklara uzanıyor. İşin en tehlikeli kısmı ise akşam yemeğini TV karşısında yemek. Çünkü bu yemek normalden çok daha fazla uzuyor. Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, “Mutlaka TV karşısında bir şeyler yemek istediğinizde ise yoğurt ve meyve gibi sağlıklı seçeneklere yönelmeniz yararınıza olacaktır. Yağsız patlamış mısır ise hem düşük kalorili hem de kışa yakışır keyifli bir atıştırmalık!” diyor.

Dilara Koçak: “Kış sebzelerini menünüzden eksik etmeyin”
Öğünlerde kış sebzelerine ağırlık verilmesini tavsiye eden Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, “İnsan doğası gereği kış aylarıyla birlikte metabolizma çalışma hızı da yavaşlıyor. Bu da vücudumuzun daha az kalori harcamaya başlaması anlamına geliyor. Dolayısıyla kilo almamak ya da kilo kaybetmek istiyorsak daha düşük kalorili yiyeceklere yönelmemiz veya aldığımız kaloriyi yakmak için hareket etmemiz gerekiyor. Kış mevsiminde olduğu gibi metabolizmanızın yavaşladığı durumlarda egzersiz yapmanız çok önemlidir. Kas dokusundaki artış ve yağ dokusundaki azalışla birlikte metabolizma hızı artar ve yediklerinizi daha hızlı yakmaya başlarsınız. Üstelik düzenli egzersize bağlı olarak vücut enerjisi artar, yorgunluk hissi minimuma düşer,” diyor.

Light etiketli ürünlere dikkat
Diyet ürünler ise tehlikesiz göründükleri için aşırı tüketime oldukça müsait. İstenmeyen tablo bu gıdaların diyet etiketli olmasına rağmen hala kalorili olduklarını unutunca ortaya çıkıyor. Unutmayın ki, bir ürünün ambalajında light etiketi bulunması demek, istediğiniz kadar tüketebileceğiniz anlamına gelmiyor.
İşte size Uzaman Diyetisyen Dilara Koçak’tan lezzetli bir tarif:

YAĞSIZ ELMALI KEK
½ çay bardağı esmer şeker
½ çay bardağı light süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı kepekli un
½ çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet elma
Yarım paket kabartma tozu

Şeker ve yumurtayı rengi beyazlaşıncaya kadar iyice çırpın. Elma dışındaki tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Elmayı küp doğradıktan sonra hamura ekleyip son kez karıştırın. Önceden yağlanmış bir kek kalıbına dökün. 170 derece fırında, yaklaşık 20–25 dakika, üstü kızarıncaya kadar pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kar, lapa, yad, öbek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çöle lapa lapa kar yağdı PassioN Haber Arşivi 0 19 Ocak 2012 21:28