IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2012, 13:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
B2 (Riboflavin)




B2 VİTAMİNİ - RİBOFLAVİN (VİTAMİN B2)

Bu vitamin sadece yiyeceğin enerjiye dönüşmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kanda alyuvarların oluşmasını, derinin ve gözlerin sağlıklı olmalarını sağlar. Aşırı derecede alkol tüketimi vücuttaki B-2 vitaminini azaltır. Ayrıca antibiyotikler, yatıştırıcılar da vücuttaki B-2 vitaminini azaltır. Et, tavuk eti, balık, süt ve süt ürünleri, turp,ıspanak, yumurta, mısır ve beyaz undan yapılmış ekmek bol miktarda B-2 vitamini içerir.

Hayvansal besinlerde, bira mayası, buğday başağı, yeşil sebzeler, havuç, enginar, fındık, yerfıstığı ve mercimek gibi bitkisel besinlerde bol miktarda bulunur. B2 vitamini eksikliğinde protein oluşması azalır ve deride yaralar, sinirsel bozukluklar ve göz bozuklukları biçiminde ortaya çıkar.

Suda kolayca eriyebilen ve barsaklardan kolaylıkla emilen bir vitamindir. Diğer B kompleks vitaminleri gibi vücutta enerji üretimi ile ilgidir. Ayrıca kırmızı kan hücrelerinin yapılması için, solunum yollarının korunmasında, bağışıklık sisteminin güçlendirlimesinde , büyüme ve gelişmenin sağlanmasında gerekli bir vitamindir. Riboflavin aynı zamanda göz yorgunluklarının rahatlatılmasında, katarakttan korunma ve tedavisinde, enerji üretiminin artırılması amacı ile de kullanılır.

Saçların sağlıklı olmasında da özel bir öneme sahiptir. Saçlarda olduğu gibi cilt ve tırnaklar içinde önemlidir. Eksikliğinde ağız köşelerinde çatlaklar görülür. Dilde şişme ve hassasiyet ortaya çıkar. Dudaklar kırmızı bir renk alır. Genel olarak deride kabuklu, yağlı ve şiş bir görünümde olur. Riboflavinin uygulanması ile dramatik bir iyleşme görülür.

Doğum kotrol hapı kullanımı Riboflavin'e olan ihtiyacı arttırır. Gebelikte de ihtiyaç artar.

B2 vitamini fasulye gibi hububatlarda, peynirde, yumurtada, balıkta, ette, tavukta, ıspanakta ve yoğurtta bol bol bulunur.

Önerilen Riboflavin miktarı 1.2 mg. dır. gebelikte önerilen doz 1.6 mg. dır. Emzirme dönemlerinde de günde 1.8 mg. Riboflavin alınması önerilir. Besin takviyelerinde 100 - 300 mg. gibi miktarlarda bulunur. Fazlalığına ait bir zehirlenme bildirilmemiştir. Bazı kişilerde güneşe karşı hassasiyeti arttırır.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
b2, riboflavin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık