IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2012, 16:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kilolarınız Mezuniyete Hazır Mı?




Mezuniyet mevsimi geldi. Mezuniyetin en güzeli olmak için hazırlıklar başladı. Mezuniyet günü ideal vücut ağırlığına ulaşıp gecenin yıldızı olmak hiç de zor değil… Uygulayacağınız birkaç keyifli ipucu ile kilolarınızı mezuniyete hazırlayabilirsiniz.
İşte kilolarınızı mezuniyete hazırlayacak pratik ipuçları:


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1-Kendinizi tanıyın: Biz diyetisyenler diyetin özünün ‘birey’ olduğuna inanırız. Ve kişiye özel bir diyet yazarken vazgeçilmezimiz danışanımızı tanımaktır. Siz de mezuniyete hazırlanırken kendinizi tanıyın. Doğru ve yanlışlarınızı keşfettikten sonra yanlışları eleyerek hafiflemeye başlayın. Ne yemekten hoşlanıyorsunuz? Sizce seçimleriniz sağlıklı mı? Değilse sağlıklı alternatifler geliştirmelisiniz. Ne kadar yemekle doyuyorsunuz? Sofrada gerçekten aç olduğunuz için mi yoksa keyif aldığınız için mi oturuyorsunuz? Başka bir deyişle açlığınız ----olojik açlık mı yoksa duygusal açlık mı? Duygusal açlık ise kendinize on beş dakika zaman tanıyın. Eğer hala o besini istiyorsa az miktarda tüketin, eğer isteğiniz ilginiz başka bir alana kayınca gittiyse duygusal açlığınızı yendiniz demektir.


2-Lokmaları uzun çiğneyin:
Kaç dakikada yemek yediğiniz kilo verme sürecinde önemlidir. Çünkü vücudumuz yemek yemeye başladıktan 20 dakika sonra tokluk sinyallerini vermeye başlıyor. Zamanı en verimli şekilde kullanmak için lokmalarınızı uzun uzun çiğneyebilir, sofrada ailenizle sohbet edebilirsiniz. Lokmaların tadına vararak yavaşça tükettiğinizde hem daha az kalori ile sofradan kalmış hem de hazımsızlık ve şişkinlikten uzak durmuş olacaksınız.


3-Bol su için:
Mezuniyet gecesinin kusursuz yıldızı olmak istiyorsanız vücut Ph’sını alkali yöne doğru yönlendirecek suyu düzenli olarak içmeye başlamalısınız. Günde en az 8-12 bardak su içmek vücudu toksinlerden arındırarak, parlak bir cilde sahip olmanızı sağlayacak.


4-Metabolizma hızlandıran öğünleri atlamayın:
Ara öğünler sağlıklı bir beslenme programının olmazsa olmazlarıdır. Metabolizmayı sürekli canlı tutmak istiyorsanız iki öğün arasında geçen zamanınız 2,5-3 saat olmalıdır. Ara öğünlerde bir porsiyon meyvenin yanında veya tek başına tüketeceğiniz light yoğurt içerdiği CLA ve Ca ile göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmanızda ve gün boyu tok kalmanızda yardımcınız olur.


5-Aktivitenizi arttırın:
Fiziksel aktivite, hem kilo vermek hem de formunu korumak isteyenler için günde en az yarım saat ve haftanın çoğu günü yapılması gereken bir elemdir. Hava yağmurlu yada çok güneşli diye egzersizden vazgeçmeyin. Unutmayın! Mezuniyete az kaldı… Dışarı çıkamıyorsanız evde hareketinizi arttırmayı deneyin. Bunun için egzersiz DVD’leri ve egzersiz uygulamalarından faydalanabilirsiniz.



6-Lif alımını arttırın: Lif, kilo verme döneminde ideal kilomuza ulaşmak için kullandığımız en büyük yardımcılarımızdan biridir Yemeği bitirme zamanının kontrolü için önerdiğim bireysel analiz tekniğini bir de lif alımınız için yapmanızı önerebilirim. Yaptığımız analiz sonucunda yüksek ihtimalle önerilenden(her 1000 kkal için 13 gr lif) daha az lif tükettiğinizi göreceksiniz. Lif tüketiminizi arttırmak için günde 5-9 porsiyon meyve-sebze ve haftada 2-3 porsiyon kuru baklagil tüketmelisiniz.

7-Kahvaltı edin:
Diyet yaparken gün içerisinde halsiz kalmamak adına nutrisyonel kalitesi yüksek bir kahvaltı edin. Araştırmalar kahvaltı eden bireylerin kahvaltıyı atlayanlara göre daha sağlıklı kiloda olduğunu gösteriyor.


8-Kontrollü kaçamak yapın:
Ödül payınızı belirleyin. Kaçamak veya ödül kavramları diyet yaparken suiistimale açık olan en temel kavramlardır. Her gün veya her hafta kendinize belirlediğiniz ödül kalori miktarınız olsun ve bu kalori kadar kaçamak haklarınız. Bu şekilde kaçamakları da kontrol altına alabilirsiniz.


9-Forma girmek için özel meyvelerden faydalanın:
Ananas, kivi, kiraz, ahududu, kabuklu armut ve kabuklu elma bizi hedefimize ulaşmak için yardımcı olan meyveler arasındadır. Diyetinize bu özel meyveleri makul miktarlarda ekleyin.

Ve mezuniyet günü: Yukarıdaki tavsiyelere uydunuz. Şu an aynada gecenin en güzel yıldızı duruyor. Elbiseniz ile göz kamaştırıyorsunuz. Bugün sizin gününüz… Başarınızı kutlayın!


DİYETİSYEN DERYA ZÜNBÜLCAN

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hazır, kilolarınız, mezuniyete,


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ajan Hazır Kod Bolumu Ve Buda Hazır Kod. ( Nick.txt ) Joop mIRC Scripting Hazır Kodlar 1 21 Şubat 2010 11:09
hazır kod Kahraman50 mIRC Scripting Sorunları 1 21 Ocak 2009 18:53
KDE 4.1 RC hazır! Kralice GNU, Linux ve UNIX 0 22 Temmuz 2008 11:35