IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Diyet ve Sağlıklı Beslenme (https://www.ircforumlari.net/diyet-ve-saglikli-beslenme/)
-   -   Neden Kilo Alırız? (https://www.ircforumlari.net/diyet-ve-saglikli-beslenme/490236-neden-kilo-aliriz.html)

Violent 20 Haziran 2012 14:22

Neden Kilo Alırız?
 
Kilo almak en genel ve en basit anlamıyla alınan kalori miktarının harcanan kalori miktarından fazla olduğu durumlarda vücudun kütlesinin artması olarak tanımlanabilir. Alınan kalori ve yağlar yakılmadığı zaman vücutta birikir ve şişmanlığa yol açar.

Aslında mantık çok basit. Eğer gün içerisinde harcanan kalori, tüketilen besinler aracılığıyla alınan kaloriden fazla ise zayıflarız tersi durumda ise kilo alırız. Formda kalmak ise bu iki miktarı dengede tutmak için kullanılır.Peki neden aldığımız kaloriyi yakamıyoruz ve neden kilo alıyoruz?
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yetersiz uyku
Uyumak bedenin dinlendiği yaşamsal değeri olan bir eylemdir.Sağlıklı bir uyku ile dinlenen vücut hareket etmek için enerji toplar böylece kalori yakarak kilo almayı engeller.Oysa sağlıklı bir şekilde dinlenmemiş vücut gün içerisinde sürekli yorgun olacak ve kalori harcamak için gerekli enerjiyi üretemeyecektir.
Sigara ve Alkol
Yapılan araştırmalar sigara içen bireylerde halsizlik meydana geldiğini kanıtlamıştır.Sigara içen bir kişi yemek yedikten sonra hantallaşır.Solunum yollarına aşırı derecede zarar veren sigara nefes zorlukları çeken bireyler yaratır.Sağlıklı bir şekilde oksijen alamayan vücut enerji üretemez ve alınan kalori ve yağları yakamaz.
Stres, Sıkıntı
Çevresel faktörlerin de etkisiyle stres yaşayan bireyler hem fiziksel hemde psikolojik olarak yorgunluk yaşarlar.Böylece kio vermek için yeterli çabayı sarfetme istekleri yoktur.Öte yandan stresli bireylerin yemek yemeyi arttırdığı da gözlenmiştir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net