IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Diyet ve Sağlıklı Beslenme (https://www.ircforumlari.net/diyet-ve-saglikli-beslenme/)
-   -   Metabolizma hızlandırıcı soğuk çaylar (https://www.ircforumlari.net/diyet-ve-saglikli-beslenme/529248-metabolizma-hizlandirici-soguk-caylar.html)

Zen 01 Mayıs 2013 16:21

Metabolizma hızlandırıcı soğuk çaylar
 
Bahar detoksuna devam ediyoruz. Op. Dr. Ebru Aydın, metabolizmayı hızlandıran lezzetli ve serinletici ev yapımı doğal çay tariflerini paylaşıyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Oldukça lezzetli ve serinletici olan bu ev yapımı doğal çaylar metabolizmanızı hızlandırarak, yağ yakımını kolaylaştıracaklar.

Tarçınlı soğuk kuşburnu çayı

Faydası: Kuşburnu konsantre bir C vitamini kaynağıdır ve yağ yakımını sağlar. Özellikle stres kaynaklı, göbek bölgesinden kilo almaya meyilli olanlara beslenmelerine bol bol C vitamini etmelerini öneriyorum. C vitamini stres hormonu kortizolün miktarını azaltır. Tarçın ise kan şekeri düzeyini düzenleyen harika bir bitkidir. Tarifte toz formunda değil de çubuk tarçın olarak kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Tarifi: Kaynamış 5 bardak suya 10 poşet kuşburnu çayı ve 3 tarçın çubuğu koyun ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Poşet çayları çıkarıp oda ısısına geldikten sonra 2-3 saat buzdolabında bekletin. Buzla çayınızı servis yapın ve tatlandırmak isterseniz agave şurubu veya doğal bal kullanın.

Zencefilli soğuk yeşil çay

Faydası: Yeşil çay içerdiği catechin ve kafeinlerle yağ yakımını arttırır ve metabolizmanızı içtikten sonraki 2 saat boyunca hızlandırır. Zencefilin de metabolizma hızlandırıcı etkisi bulunur. Ayrıca sindirime yardımcı bir bitki olduğundan bu çayı özellikle yemeklerden sonra hazmı kolaylaştırmak için içmenizi öneriyorum.

Tarifi:
Kaynamış 5 bardak suya 7 poşet yeşil çay ve dilimlenmiş taze zencefil koyun ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Poşet çayları çıkarıp oda ısısına geldikten sonra 2-3 saat buzdolabında bekletin. Buzla çayınızı servis yapın ve tatlandırmak isterseniz agave şurubu veya doğal bal kullanın.

Limonlu soğuk mate çayı

Faydası: Mate Günay Amerika yağmur ormanları kökenlidir ve xanthin içerir. Metabolizmayı hızlandırıp, vücudu yağ yakma moduna sokar. Limon ise içerdiği C vitamini ile yağ yakıcı özelliktedir.

Tarifi: Kaynamış 5 bardak suya 10 poşet mate çayı ve dilimlenmiş 1 tüm limonu koyun ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Poşet çayları çıkarıp oda ısısına geldikten sonra 2-3 saat buzdolabında bekletin. Buzla çayınızı servis yapın ve tatlandırmak isterseniz agave şurubu veya doğal bal kullanın.

Sağlıcakla kalın.

Op. Dr. Ebru Aydın
İntegratif Tıp & Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net