![]() |
Zihinsel kapasiteyi artıran 8 besin.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Çalışma isteğinde azalma[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] işe odaklanmada zorluk yaşıyorsanız hemen vitamin haplarına veya kahveye yüklenmeyin. Beslenme Uzmanı Banu Eroğuz Demirözü[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] işte isteksizlik[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] odaklanma güçlüğü ve dikkat eksikliğinden korunmada yardımcı olacak besinleri anlattı. İşte zihinsel kapasiteyi artıran 8 yiyecek: ISPANAK: Ispanak içeriğinde bulunan yüksek potasyum sebebiyle beyindeki elektriksel iletimin devamlılığını sağlar. Beynin elektriksel iletkenliğinin hızlı olması daha hızlı ve doğru düşünmemize yardımcı olur. TAZE FASULYE: Taze fasulye folik asitten zengin bir sebzedir. Folik asit hafızayı kuvvetlendirdiği gibi beynin kendisine gelen bilgileri değerlendirme sürecini de hızlandırır. Bu özellikle yoğun çalışanlar ve ileri yaştaki bireyler için önem taşımaktadır. 50–70 Yaş arası kadın ve erkekler üzerinde 3 yıl süreyle yürütülen bir araştırma folik asit kullanımının özellikle yaşlanmayla beraber azalan bilişsel fonksiyonları geliştirdiğini göstermiştir. BROKOLİ: Bilimsel araştırmalar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] brokolinin yapısında bulunan bir bileşiğin beyni özellikle koruduğunu tespit etmiştir. Brokolide bulunan “Sulforafan” adlı kimyasal bazı vücut materyallerinin beyne geçmesini sağlayan kan beyin bariyerini güçlendirerek hasarın daha ileri boyutlara varmasını engelliyor. 2009 yılında yapılan bir araştırma beyin ameliyatından hemen sonra “Sulforafan” verilen farelerin labirent testindeki performanslarının daha yüksek olduğunu gösteriyor. BUĞDAY: Buğday içinde bulunan kompleks B vitaminleri kanda “Homosistein” adı verilen ve damar sertliğine sebep olan maddenin miktarını azaltır. Bu sayede damar sertliğinin yanı sıra Alzheimer ve demans yani bunamanın da engellemesine yardımcı olur. SU: Suya; toksinlerin atılması[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] besin öğelerinin hücrelere taşınması[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tansiyonun dengelenmesi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] vücut ısımızın kontrol altında tutulması[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklemlerin ve organların korunması[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kulak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] burun ve boğaz için gereken nemli ortamın sağlanması gibi birçok faaliyet için ihtiyaç vardır. Beynimizin ağırlığının %85’i ise sudan meydana gelmektedir. Araştırmalar yeterli miktarda su içmenin direkt olarak beynin hacmini etkilediğini göstermektedir. 16 saat süreyle sıvı tüketmemek beynin hacminde %0.55’lik bir azalmaya sebep olarak özellikle çocuklarda konsantrasyon süresi ve kalitesi azalmaktadır. Bu sebeple beynin faaliyetlerinin düzgün yerine getirebilmesi için yeterli miktarda su içmek ön koşuldur. BADEM: Bademde bulunan magnezyum beynin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. 2010 yılında yapılan bir çalışma magnezyum takviyesi alan farelerde öğrenme yeteneğinin geliştiği ve hafıza kapasitesinin arttığı tespit edilmiştir. Buradan yola çıkarak bilişsel fonksiyonların desteklenmesinde magnezyum içeren besinlerin olumlu etkisi olduğu söylenebilir. AVOKADO: Yüksek tekli doymamış yağ asidi içeriğiyle dikkat çeker. Tekli doymamış yağ asitleri kandaki kötü huylu kolesterolün düşmesine yardımcı olarak damar sağlığının korunmasına destek olur[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu sayede felç vb. damarsal sorunlardan korunmuş oluruz. Dolaşımın yeterli olması ve beynin gerektiği gibi kanlanarak oksijen alması ise[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] daha iyi çalışmasına yardımcı olur. YABAN MERSİNİ: Yaban mersini içerdiği yoğun flavanoidler sayesinde hafızanın kuvvetlenmesine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] öğrenme kapasitesinin ve bilişsel fonksiyonların artmasına yardımcı olur. Favanaoidler beyni serbest radikallerin hafıza üzerindeki olumsuz etkisinden korur. -İHA- |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:30. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk