IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Diyet ve Sağlıklı Beslenme (https://www.ircforumlari.net/diyet-ve-saglikli-beslenme/)
-   -   Kür nedir, kürler hakkında bilgi (https://www.ircforumlari.net/diyet-ve-saglikli-beslenme/563751-kur-nedir-kurler-hakkinda-bilgi.html)

Amelia 06 Şubat 2014 02:03

Kür nedir, kürler hakkında bilgi
 
Kür nedir ve hangi bitkilerle yapılır, kürler hakkında açıklayıcı bilgiler ve bitkisel kürler ile ilgili bilgiler içeren veriler bulmaya çalışsam da tam anlamıyla bu soruların cevabını içeren bir tanım bulamasam da anladığım kadarıyla kür; içeriğindeki maddelerle hazırlanmış karışımın belirli bir süre içerisinde, belirtilen miktarlarda kullanılması anlamını taşımaktadır.


Günümüzde en çok uygulanan tedavi türlerinden olan kürler, gerek vücut bakımı ve güzelliği, gerek kaybedilen sağlığın yeniden kazanılması, gerekse sağlığın kaybedilmemesi amacıyla hazırlanmakta ve uygulanmaktadır. Kürler, uzmanların önerdiği miktar ve zamanlarda, doktorların tavsiyesi üzerine başvurulacak alternatif bir tıp dalının farklı tedavi biçimlerini içerir.

Genel anlamda bu bilgiler ışığında kür kelimesinin tarifi yapmaya çalışacak olursak

Kür Nedir?

Kişilerin bakım, güzellik, sağlık, hastalıkların tedavisi, kazanılmış sağlığın kaybedilmemesi için uzmanların hazırladığı veya kullanılan malzemelerin cins ve miktarlarının belirtildiği, uygulama zamanının özellikle riayet edilmesi gereken, uygulandığında tedavi edici özelliği olan, içeriğinde bitkisel, organik ve inorganik maddelerin bulunduğu karışımlarla uygulanan yöntemlere kür denir.

Kürler günlük, haftalık, aylık veya yıllık olarak uygulanabilir. Hazırlanan kürler kişiden kişiye farklı faydalar sağlasalar da kür tedavileri sonucu sağlığını kazananlar oldukça fazladır. Özellikle cilt bakımı, vücut bakımı, hastalıkların tedavisi, tıbbın çare bulamadığı durumlarda kullanılmaktadır. Tarih süzgecinden gelen ve kulaktan dolma bilgiler içerse de insanların fayda sağladığı kür çeşitleri de bulunmaktadır. Bu tür kürler için genelde kocakarı ilaçları deyimi kullanılmaktadır.

Bitkisel, organik ve inorganik kür çeşitleri bulunmaktadır. Bitkisel kür tedavilerinde kürün içerikleri tamamen bitkisel içeriklerden meydana gelmektedir. Organik ve inorganik kür tedavilerinde ise doğal olarak yetiştirilmiş ve elde edilmiş süt, yumurta vb. ile ilaç, merhem, krem gibi ürünler bitkisel ürünlerle karıştırılıp kullanılmaktadır.

Bitkisel kür nedir?

Şifası kanıtlanmış ve doğal ortamlarında yetiştirilip elde edilen şifalı bitkilerle hazırlanan kürlere denir. Bitkilerdeki biyolojik gücü, bitkiyi doğru seçerek, doğru şekilde hazırlayarak ve de doğru zamanda ve doğru şekilde uygulayarak sağlıklı bir yaşam için hastalıklara karşı koruyucu ve önleyici tedbirler almak mümkündür. Çoğu bitkinin çay hazırlamak şeklinde tüketilmesi farklı faydalar sağlamaktadır. Bitkilerden elde edilen çayların yanı sıra aynı bitkilerle hazırlanan kürler ile birçok hastalığa çare bulunmuştur. Seçtiğiniz bitkilerden maksimum fayda sağlamak için mutlaka uzmanların tavsiyelerine uygun olarak hazırlamalısınız. Burada önemli diğer bir konu da satın alacağınız şifalı bitkilerin doğru toplanmış, doğru hazırlanmış ve doğru kurutulmuş olması çok önemlidir. Doğru bitkinin seçilmesi, hazırlanması ve uygulanması kurallara bağlıdır. Bu kurallara uyularak tüketilmesine bitkisel kür denilmektedir.


Kerem 07 Şubat 2014 13:47

Cevap: Kür nedir, kürler hakkında bilgi
 
Açıklanman için saol iyi if'ler.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net