IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Diyet ve Sağlıklı Beslenme (https://www.ircforumlari.net/diyet-ve-saglikli-beslenme/)
-   -   Ketojenik Diyeti Nedir? (https://www.ircforumlari.net/diyet-ve-saglikli-beslenme/673348-ketojenik-diyeti-nedir.html)

Desmont 20 Ocak 2015 18:55

Ketojenik Diyeti Nedir?
 
Özellikle kanser hastaları için tavsiye edilen Ketojenik diyeti ile ilgili tüm ayrıntılar


Özellikle kanser hastaları için önerilen, karbonhidrattan arındırılmış bir diyet olan ketojenik diyet, aynı zamanda kolesterol ve şeker hastaları tarafından da tercih ediliyor.

Diyetin en önemli özelliklerinden biri kandaki şeker düzeyinin yüksek olmasını engellemek olarak kabul ediliyor.

Ketojenik diyetinin kanser hastalarındaki etkilerinden biri de, hücrelerin büyümesini ve metastaz yapması. Diyete bire bir uyan kanser hastalarında kemoterapi ve radyasyon tedavisi daha etkili oluyor.

Ketojenik Diyet Nedir?

Ketojenik diyetinin tek amacı kilo verdirmek değil, aynı zamanda bir çok hastalığı da tedavi etmek. Bu diyete uyan bir çok kişinin olumlu pek çok sonuç aldığı uzmanlar tarafından gözlemlenmiş. Bir taraftan karbonhidrat tüketimi engellerken, bir taraftan da vücuttaki sağlıklı yağları ve proteinlerin normal düzeyde vücuda alınmasını sağlayan ketojenik diyeti, kilo vermeyi bu şekilde sağlıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ketojenik diyetinde, tabağınızda hiçbir zaman patates, pirinç, makarna, bal, pekmez, ekmek, pasta, börek ve her türlü unlu mamul olmayacak ve bunların yerine sağlıklı besinler tüketeceksiniz. Buradaki şaşırtıcı nokta ise vücudunuzun bu ketojenik diyetine mükemmel bir derecede hemen uyum sağlaması.

Ketojenik Diyeti'nde Ne Bulunur?

Her diyette olduğu gibi ketojenik diyetinde de ekmek yok. Ekmek olmadan besin tüketmeye başladığınızda, bir süre sonra besinlerin tadını daha iyi almaya başlıyor olacaksınız.

Bunun yanında bitkisel yağlar ketojenik diyetinde çok önemli. Günlük tüketiminizde mutlaka bitkisel yağlar kullanmalı, doymuş yağlardan uzak durmalısınız.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Diyet ürünler yerine daha çok doğal içerikli ürünleri tercih edin, yoğurt, peynir vb. gibi. Kahvaltılarınızda düşük karbonhidratlı peynirleri tercih edebilirsiniz.

Tabii ki de gücünüzü yerinde olması için et her zaman hayatınızda olmalı. Doğal olarak beslenmiş hayvanların etlerini yemeklerinizde tercih edin. Hazır olan salam, sosis gibi şarküteri ürünlerden uzak durmalısınız. Çünkü bu tür besinleri tatlandırmak için maalesef şeker ilavesi kullanılıyor, bu da vücudunuz için bir düşman olarak sayılabilir.

Sebzeleri hayatınıza sokmaya hazır olun. Doğal ve sağlıklı mutfağın nimetlerinden yararlanmaktan kaçınmayın.

Ve son olarak, bol bol su içmeyi unutmayın!


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net