IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2015, 13:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Açlığı bastırmanın yolları




Kış aylarında pek çoğumuz kilo alıyoruz ve bundan şikayet ediyoruz. Diyetisyen İlker Aksoy hızlı kilo vermek isteyenlere “Acıktıkça şekersiz Türk kahvesi veya madensuyu için. İstediğiniz kadar da salatalık, domates yiyebilirsiniz” diyor.

Kış aylarında neden kilo alıyoruz?

Kış aylarında soğuk havalardan dolayı evden dışarı çıkmamak insanların canını sıkmakta, bu can sıkıntısını da abur cuburlarla ve atıştırmalıklarla aynı zamandan yediğinden fazla besin alımına neden olmaktadır. Aynı zamanda kış aylarında kuruyemişlerin fazla tüketilmesi de kilo alımını tetikleyen faktörlerden bazılarıdır. Kış aylarında ortalama bu çerçeve içerisinde baktığımızda 4-6 kg alım söz konusu olabilmektedir.








Erkekler ile kadınların yeme alışkanlıkları arasında ne gibi farklar mevcut?

Erkekler ağırlıklı olarak et, et ürünleri (kebap, ızgara ve mangal) bunların yanında da gazlı içecekleri ağırlıklı olarak seçerken; kadınlar şeker, şekerli ürünler aynı zamanda hamurlu yiyecekleri daha fazla tüketmetedirler. Erkekler daha hızlı yemek yemeği tercih ederken kadınlar biraz daha yavaş yemek yemekte.

Erkeklerin bu beslenme alışkanlıkları daha fazla kilo alımına neden olmakta. Dolayısıyla gazlı içecekleri kaldırmaları, sırf et, tavuk, balık ağırlıklı beslenmesi yanına salata tercih etmesi onlarda daha hızlı kilo kaybına neden olabilir. Kadınlarda ise fazladan çikolata ve diğer hamur işlerini tüketmek daha fazla kilo almaya sebep olmaktadır.

Kısa sürede kilo vermek için ne yapalım?

Kısa süreli kilo verimi doğru bir yaklaşım değildir. Doğru ve dengeli beslenmek temel alınması gereken bir olgu olmalıdır. Ancak kısa sürede kilo vermek için öncelikle yeme alışkanlıklarını değiştirip acıktıkça (herhangi bir hastalığınız yoksa) şekersiz Türk kahvesi, sade nescafe, sade madensuyu tüketilmeli. Buna ek olarak istendiği kadar domates salatalık vb. bütün yeşillikler tüketilebilir. Yemek davranışı olarak da öncelik bir bardak su ile başlanır varsa çorba ile devam edilir sonrasında salata yendikten sonra ana yemeğe geçilmesini tavsiye ederim.

Egzersiz yapmadan kilo verebilir miyiz?

Egzersiz yapmadan elbette kilo verilebilir. Ancak beslenmenin temelinde alınan enerji (bütün gün boyunca yenen yemekler ) ile harcanan enerji (yürüyüş, günlük ev işleri yapılan sporlar) arasındaki denge önemlidir. Günlük alınan enerji ile harcanan enerji arasında alınan enerjiyi yediklerimizi kısarak diyetle beraber azaltıldığında kilo verimi söz konusu olacaktır. Buna ek olarak harcanan enerjiyi sporla, yürüyüşle, yüzme ile desteklediğimizde günlük yaşamda asansöre binmemek, otobüsten veya dolmuştan üç dört durak öncesinde inme, şahsi araçları kısa mesafelerde kullanmamak daha hızlı kilo vermeye neden olacaktır. Diyetin yanına sporu da eklersek vücudutta daha fit daha sağlıklı bir görünüm elde etmiş oluruz.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

milliyet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açlığı, bastırmanın, yolları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ram Hızlandırmanın Yolları Zen Bilgisayar Donanımı 0 19 Haziran 2014 21:31
Açlığımızı bastırmanın yolları Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 07 Haziran 2013 11:41
Serinlemenin Yolları! Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 13 Ağustos 2010 14:56