IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2016, 13:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kışın Kilo Almamanın Yolları




Kış aylarında kilo almak hepimizin laneti değil mi? Kışın kilo almamak için yapabileceklerinizden haberdar mısınız? İşte kışın kilo almamak için yardımcı olan şeyler…

Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte evlere kapanıp, vakit geçirmek için sürekli atıştırırız. Tabi, az hareket ve yüksek kalori tüketmek bizlere kilo olarak geri döner. Yapılan araştırmalar, kişilerin kış aylarında ortalama 5 ile 7 kilo aldıklarını ortaya çıkarmıştır. Ayrıca kapalı ve karanlık hava kişileri depresyona sokuyor ve bu kişiler kendilerini yemek yiyerek rahatlatıyor. Ardından ilkbahar ile birlikte bir diyet krizi yaşanmaya başlıyor. Peki kış aylarında kilo almamak için ne yapmamız ve yapmamamız gerekiyor?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1. Egzersiz, egzersiz, egzersiz
Kış aylarında evde kapalı kalmamanız ve kilo almamanız için yapmanız gereken en önemli şey spor yapmaktır. Uzmanlar, kış aylarında hava şartları sebebiyle bir çok kişinin spor yapmayı bıraktığını, bunun yerine evlerinde TV seyretmeyi tercih ettiğini belirtiyorlar. Ayrıca kış aylarında havanın genellikle kapalı olması sebebiyle, kişilerin depresyona daha sık girdiklerini biliniyor. Depresyonun bir çok kişi üzerindeki etkisi yemek yemek yönündedir. Bundan dolayı kış aylarında spor yapmak özellikle de açık havada spor yapmak tavsiye ediliyor. Eve alacağınız bir bisiklet veya koşu bandı ile evden çıkmadan da spor yapabilirsiniz.


2. Davetlere aç gitmeyin
Karbonhidratı meyve ve sebzelerden almanız gerekiyor. Tatlı veya kek gibi yiyeceklerden alırsanız, bunlar size kilo olarak geri döner. Kış aylarında yapılan partilere davetli iseniz, mutlaka tok bir karınla gidin. Yüksek lif oranı bulun meyve veya sebzelerle beslenin. Bunun için bir davete gitmeden önce bebek havuç, büyük bir salata veya bir elma yiyebilirsiniz.


Yapılan araştırmalar, ev dışında yemek yemenin kişilere yüzde 40 oranında daha fazla kalori aldırdığını gösteriyor. Aslında kişilerin sorunları açlıkla değil, yemek yemeyle ilgili. Bir sosyal ortamda veya bir stres durumunda gıda seçimi ve alkol tüketimi çok farklı boyutlara çıkmaktadır.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


3. Bitki Çayı Tüketin
Eğer eliniz boş durmuyor ve sürekli bir şeyler yemek istiyorsanız elinizi oyalamak için yeşil çay veya ıhlamur gibi bitki çayları ile elinizi oyalayın. Bitki çayları sağlığınız için de faydalıdır.


4. Kalori kontrolü yapın
Birkaç gün yemek yiyip, kalori aldığınızı düşünüyorsanız, aradan uzun bir süre geçmeden, önlem almaya başlayın. Birkaç gün içinde dikkat etmeniz halinde aldığınız bir iki kiloyu yerleşmeden hızlı bir şekilde verebilirsiniz. Akıllı cihazlarınıza indirebileceğiniz uygulamalarla kilo almamak için günde kaç kalori almanız gerektiğini öğrenebilir ve yediğiniz yiyecekleri girerek aldığınız kaloriyi sayabilirsiniz.
İşyerinde öğle tatilinde kısa yürüyüşler yapın, işlerine merdivenleri kullanarak çıkın. Akşamları ise tempolu yürüyüşler yapın. Günde 100 kalori daha az alırsanız ve egzersiz yaparsanız, yılda 10 kilo verebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
almamanın, diyet, kilo, kışın, yolları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kışın kilo almak istemeyenler dikkat Tufan Sağlık Köşesi 0 08 Kasım 2014 20:45
Kışın da kilo kontrolüne devam AngeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 29 Ekim 2013 16:12
Kışın kilo almamanız için öneriler Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 12 Eylül 2013 15:04
Kış aylarında kilo almamanın yolları Tisha Diyet ve Sağlıklı Beslenme 3 18 Ekim 2009 21:07
Sigarayı bırakırken kilo almamanın yolu Juventus Sağlıklı Bakım Önerileri 0 27 Haziran 2009 11:33