IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2016, 18:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karın çevresindeki yağlara karşı kalsiyum




Karın çevresindeki yağlara karşı kalsiyum


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bilimsel çalışmaların çoğu vücutta karın çevresi başta olmak üzere genel yağlanmanın azalması için en az 1000 en fazla 1200 mg doğal kalsiyum tüketilmesi gerektiğini gösteriyor. Kalsiyum kaynaklarının yağsız veya az yağlı olarak tercih edilmesi zayıflamanın hızını da artırıyor

Karın çevresinde biriken yağlar hem estetik olarak rahatsızlık veriyor hem de diyabet riski oluşturuyor. Zayıflama sürecinde karın bölgesindeki yağların zor eridiği bilinen bir gerçek. Ancak araştırmalar altı ay süresince doğal besinler ve kalsiyum içeren bir diyet uygulamanın yağ yakımını arttırdığını, karın çevresi yağlanmayı azalttığını ve kilo vermeyi kolaylaştırdığını gösteriyor. Obesity Research adlı tıp dergisinde yayınlanan araştırma bunu kanıtlıyor. Çalışmada günlük alınması gereken kalori miktarından 500 kalori düşürülerek hazırlanmış 1100 kalorilik üç farklı kalsiyum içeren diyet altı ay boyunca hastalara uygulandı. Diyetin kalsiyum içeriği arttıkça kilo kaybının daha fazla olduğu ve verilen ağırlığın yüzde 69'unun yağdan olduğu bulundu.
Bilimsel çalışmaların çoğu vücutta karın çevresi başta olmak üzere genel yağlanmanın azalması için en az 1000 en fazla 1200 mg doğal kalsiyum tüketilmesi gerektiğini gösteriyor. Kalsiyum kaynaklarının yağsız veya az yağlı olarak tercih edilmesi zayıflamanın hızını da artırıyor.
Kalsiyum bazı faktörler nedeniyle vücutta kullanılırken azalabiliyor. Bu nedenle yüksek kalsiyum içeren dengeli bir diyet yaparken kepekli yiyecekler, çinko hapları, fitik ve okzalik asit içeren çay, bulgur ve kahve tüketimine dikkat edilmelidir. Bu diyet uygulanırken alkol kesinlikle tüketilmemelidir.
Yüksek tuz alımı kalsiyumun kemiklerden emilimini arttırmaktadır. Bu nedenle yüksek kalsiyumlu diyetlerde tuz alımı sınırlandırılmalıdır. Yüksek protein alımı idrarla kalsiyumunun atımını arttırmaktadır. Yağ yakımının belirgin ve etkili olabilmesi için orta derecede kaliteli protein kaynakları günlük beslenme planında bulundurulmalıdır. Yüksek kalsiyumlu diyetlerde kafein alımının kalsiyumun idrarla atılmasını arttırdığı bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir. Yüksek kalsiyum içeren diyetler yaparken kahve, kola gibi kafein içeren besinlerden uzak durmak gerekmektedir.


KEMİK VE DİŞLERLE DOST

Kalsiyumdan zengin bir diyet kilo vermeye ve yağ yakımına yardımcı olmasının dışında erişkin bireylerde hipertansiyonu önlüyor, kemik ve diş sağlığı açısından olumlu etki gösteriyor. İleriki yaşlarda kemik erimesi sebebiyle oluşan kırılma, deformasyon görülme sıklığını azaltıyor. Özellikle 1200-1500 mg kalsiyum alımının kolon kanserine yakalanmayı önlediği de bilimsel gerçekler arasında.

EN İYİ KALSİYUM KAYNAĞI SÜT

Kalsiyumun ideal kaynakları sindirim sisteminden emilme derecesine göre farklılaşıyor. Bu nedenle besinlerin kalsiyum kaynaklarını en iyi, iyi, orta ve düşük olarak sınıflandırıyoruz. Kalsiyumun en iyi ve iyi kaynaklarının zayıflamada etkili olduğunun altını çizmeliyim.
En iyi kaynaklar: Süt ve süt türevleri, peynir çeşitleri özellikle, sert peynirler, yoğurt, ayran, cacık ve kefir kaliteli kalsiyum içerir.
İyi kaynaklar: Pekmez, susam, fındık, fıstık, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller ve kurutulmuş meyveler.
Orta derece kaynaklar: Yumurta, portakal, limon, çilek.
Düşük kaynaklar: Etler ve diğer sebze ve meyveler.


YÜKSEK KALSİYUM DİYETİ

Kahvaltı:
1 su bardağı az yağlı süt + 1 dilim az yağlı peynir + 1 ince dilim buğday ekmeği + Tatlı kırmızı biber ve bol taze maydanoz Ara:
1 adet taze meyve Öğle:
1 kase az yağlı yoğurt veya yayla çorbası + 1 küçük kase tam buğday unlu makarna + 3 köfte kadar yağsız tavuk veya kırmızı etten köfte + Az yağlı bol salata
İkindi:
1 adet az yağlı sade yoğurt Akşam:
1 küçük tabak zeytinyağı sebze yemeği + 1 kase az yağlı yoğurt + 1 dilim buğday ekmeği + Az yağlı bol salata
Ara:
1 adet taze meyve + 1 su bardağı az yağlı süt Not: Haftada bir kere ikindi yerine bir avuç tuzsuz badem yenilebilir.


KALSİYUM DİYETİYLE KEPEK TÜKETMEYİN

Haftada en az iki kere 60 dakika orta derecede tempoda fiziksel aktivite yapılmalı. Açık limonlu çay öğünden en az bir saat sonra günde iki kere tüketilebilir. Kahve ve kola kesinlikle tüketilmemelidir. Kadınlar günde 10 su bardağı, erkeklerse 14 su bardağı su tüketmelidir. Alkol 15 günde bir kere ara öğün yerine bir kadeh tüketilebilir. Doymuş yağ içeren besinler kesinlikle bu özel diyet süresince tüketilmemelidir. Yemekler kişi başına bir yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ ile hazırlanmalıdır. 1500 mg üzerinde kalsiyum alımı böbreklerde kalsiyum taşı oluşumuna ve erkeklerde prostat kanserine neden olabilmektedir. Bu nedenle kalsiyum alımında aşırıya kaçmamak gerekmektedir. Kepekli ürünleri de yüksek kalsiyumlu diyette kullanmamaya özen gösterilmelisiniz.

__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kalsiyum faydalari, karin cevresindeki yaglara karsi kalsiyum, saglikli beslenme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınlarda Menopoza Karşı Kalsiyum Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 15:03
Yağlara Veda Diyeti Violent Diyet Listeleri 0 29 Haziran 2012 00:15
Yağlara Karşı Maden Suyu Burce Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 28 Mart 2012 02:36
Bel Çevresindeki Yağlar Nasıl Eritilir YapraK Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 09 Şubat 2010 16:36
Bölgesel Yağlara Karşı Savaş Heidi Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 25 Ekim 2008 11:40