IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2016, 18:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Su içmek için susamayı beklemeyin




Su içmek için susamayı beklemeyin

Yazın erkekler günde 3.7, kadınlar ise 2.7 litre su tüketmeli. Yanınızda devamlı bir su şişeniz olsun ve özellikle sıcaklarda su içmek için susamayı beklemeyin

Su, hem insan bedeni, hem de ekolojik dengenin devamı için, hayati öneme sahip en önemli şeydir desek, abartmış olmayız. Eminim birçoğunuz, insan bedeninin dörtte üçünün sudan oluştuğunu söyleyen birilerini duymuşsunuzdur.
İnsan bedeni, yaşamsal fonksiyonlarını yerine getirebilmek için gün boyu su kaybına (dehidrasyon) uğrar. Dehidrasyon yok sayılacak olduğunda insan bedeni, tüm fonksiyonlarını yerine getirebilmek için günde 2-6 litre suya ihtiyaç duyar.
Amerika'da bulunan The National Board of Research, alınan her bir kalori için bir mililitre su tüketilmesi gerektiğini tavsiye ediyor. Bu durumda, 2 bin kalorilik diyetle beslenen biri için günlük su ihtiyacının 2 litre olduğu söylenebilir. National Research Council of the U.S. tarafından yayınlanan son kılavuz, günlük su ihtiyacı için daha net rakamlar kullanmayı tercih etmiş. Yayınlanan rehber kılavuza göre erkekler günde 3.7, kadınlar (hamile ve emzirme döneminde olmamak koşuluyla) günde 2.7 litre su tüketmeliler. Yediğimiz besinlerden aldığımız su miktarı da, bu hesaplamalar yapılırken dikkate alınmış.


GÜVENİLİR OLMALI
İçtiğimiz suyun kalitesi ve güvenilirliliği, en az su içmek kadar önemlidir. Sıvılar yapıları itibariyle; ağır metaller, toksinler, bakteri, mantar ve çeşitli kimyasallar gibi insan sağlığına zararlı maddeleri yapılarında barındırabilirler. Piyasada çok çeşitli plastik su şişesi mevcut. Bunların arasındaki farkları öğrenmek ve bu bilgiler ışığında seçim yapmak en doğrusu olacaktır. Farklı türde kullanılan plastiklerden elde edilen şişelerin insan sağlığı üzerindeki muhtemel etkileri bilimadamlarını harekete geçirerek konu hakkında araştırmalar yapmaya itiyor. Çıkan sonuçlar ise oldukça ses getirecek cinsten.
Uluslararası Şişelenmiş Su Birliği; suyun şişelenmesini, markalaşmasını, etiketinin hazırlanmasını ve piyasadaki satış sürecini düzenleyen birçok kural tanımlamıştır.
Fakat tanımlanmayan iki kural var ki bunlar aslında üzerinde en çok düşünülmesi gereken hususlar. Bunlardan birincisi, suyu şişeleyen kişinin suyu nereden aldığını söylemek zorunda olmaması. İkincisi ise, şişelediği suyu hangi yolları izleyerek şişelenmeye hazır hale getirdiğidir.


İKİ TİP PLASTİK ŞİŞE VARDIR
Plastik şişelerin birçok tipi olmasına rağmen iki ana sınıfta toplanırlar. Birinci sınıf plastik şişeler, tek kullanımlık olarak tasarlanmışlardır. Genellikle marketlerden aldığınız sular bu tip şişelerle şişelenmiştir. İkinci sınıf plastik şişeler ise, birden fazla kullanım için tasarlanmışlardır.
Damacanalar ve bireysel mataralar bu tip şişeye örnek olarak verilebilir. Bu her iki sınıf şişe, faydaları ve yan etkileri olan çeşitli plastik malzemelerden yapılmaktadır.
Şişelerde ve kaplarda kullanılan plastiklerin hangi tür olduğunu şişenizin altına bakıp öğrenebilirsiniz.
Bedeninizi bir araç, suyu da o aracı çalıştıran benzin gibi düşünebilirsiniz. Su içmek için susamayı beklemeyin. Sık sık su içmeyi alışkanlık haline getirin.


SUYUNUZU TATLANDIRIN

Fazla kilolarınızdan şikayetiniz varsa ve bir uzmandan yardım alıyorsanız, size reçete ettiği diyet, muhtemelen bol su içmeniz gerektiğini söylüyordur. Su içmek, hem kilo vermenize, hem de vücut yağ endeksinizin azalmasına yardımcı olur. Su içmek ve kilo vermek arasındaki ilişkiyi inceleyen bazı çalışmalar, her öğünde 500 mililitre su içmenin kilo vermeye yardımcı olduğunu ve söz konusu öğünde normalden daha az yemek yendiğini gösterdi. Benzer çalışmalardan biri de soğuk su içmenin metabolizmayı hızlandırdığını gösterdi. Ayrıca içtiğiniz suya limon ve benzer aromalar ekleminin iştahı baskıladığı da yapılan çalışmalardan birinde gösterildi. İçtiğiniz suyu tatlandırmak, kilo vermenize yardımcı olabilir.

KABIZLIK VARSA MİKTARI ARTIRIN
Vücudunuz, içtiğiniz su miktarının sizin için yeterli olup olmadığı hakkında sinyaller gönderir. Kabızlık, bunlardan biridir. Eğer kabızlık şikayetiniz varsa yetersiz miktarda su tüketiyorsunuz demektir. Dehidrasyon sonucu su ihtiyacını karşılamak için başvurulan kaynaklarından biri de dışkıdır. Dışkıdan emilen su, onu katı bir hale getirir ve bağırsaklardaki hareketini kısıtlar. Böylece kabızlık problemi ortaya çıkar. Su, aynı zamanda sindirime de yardımcı bir kaynaktır. Yediğiniz gıdaları gerektiği gibi sindirmek, onlardan maksimum fayda sağlamanız için son derece önemlidir. İnsan bedeni kusursuz bir işleyişe sahiptir. Kişi su içtiğinde, sistem ilk olarak suya en çok ihtiyacı olan yeri tespit eder ve içilen suyu direkt oraya gönderir. Yeterli miktarda su içmek, kendinizi daha da dinç ve zinde hissetmenize yardımcı olur.

BÖBREKLER SUYLA ÇALIŞIR

Gün boyu çeşitli yollarla vücudunuza giren toksinlerden kurtulmak için toksin filtrelerinizin temiz, yani böbreklerinizin iyi çalışıyor olması gerekir. Böbrekleriniz, 24 saat aralıksız çalışarak, toksinlerin ve kandaki fazla suyun atılmasında rol alırlar. Böbreklerin vazifelerini mükemmel şekilde yapabilmeleri için kanın yeter miktarda ince olması gerekir. İncelmiş kan, damarlarda kolaylıkla hareket ederek böbreklere hızlı ve mükemmel bir şekilde ulaşır. Böylece böbrekler, görevlerini kusursuz şekilde yerine getirebilirler. İnsan bedeni her durumda olduğu gibi böbreklerin yetersiz çalışıyor olması halinde de sahibine sinyaller gönderir. Şişmiş gözler ve özellikle yüzde oluşan ödem, böbreklerin gerektiği gibi çalışmadığı anlamına gelebilir. Böbrek hastalıkları kronikleşen rahatsızlıklardır. Bu sebeple benzer şikayetleriniz varsa kesinlikle ertelemeyin ve hemen bir uzmana başvurun.



__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
saglikli beslenme, su içmek için susamayı beklemeyin, su onemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Daha fazla su içmek için 5 ipucu Amelia Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 26 Nisan 2014 13:34
Kahve içmek için 11 neden MasteR06 Sağlık Köşesi 0 11 Şubat 2014 15:08
Süt içmek için bir sebep daha! Zen Sağlık Köşesi 0 21 Haziran 2013 12:50
Win 7 için SP1'i beklemeyin! Dilara Windows 0 17 Eylül 2009 18:13