IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2016, 14:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pişirdiğiniz etlerin kanserojen olmaması icin oneriler!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KadıkoyŞifa Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Bahtiyar Tatay tukettiğiniz etlerde kansorejenlerin oluşmaması icin en kesin cozumlerden birinin yanmış - kararmış veya cok pişmiş etleri yememek olacağını soyluyor. Bununla birlikte farklı pişirme onerileri de sunuyor.
Marine edin: Etinizi pişirmeden once marine ederseniz bu DNA bozukluğunu oluşmasını onlemiş olursunuz. Mesela tavuğu pişirmeden once 40 dakika zeytinyağı, sirke, sarımsak, hardal ve limon suyu icerisinde marine ederseniz bu kanserojen oluşumu %90 oranında azaltmış olursunuz. Burada onlem tamamen etin yuzeyinin kurumasını onlemekten geciyor.
Once mikrodalga fırında pişirin: Bu yolla kimyasal değişimin %90’ını engelleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken eti once mikrodalgada 1 - 2 dakika pişirip tabağa akan suyunu boşaltmak. Bu suyla beraber bozulmuş yapıdaki amino asitleri yiyeceğinizden uzaklaştırmış olursunuz.
Deniz urunlerini tercih edin: Komurleşinceye kadar pişirmediğiniz surece balık en iyi tercih olacaktır.
Sulu pişirin: Sıvı icerisinde pişirilen (kaynatmak, buharda pişirmek gibi) etler bu tur yapı değişimleri oluşturmazlar. Dolayısıyla kanserojen etkileri ortadan kalkar.
Yağın icerisinde pişirmekte (kalori artışlarına dikkat etmek şartıyla) sıcaklık cok yukseklere ulaşamadığı icin bu tur yapı bozulmalarına izin vermez ve HCAs oluşmaz.
Pişirirken surekli cevirin: Yuzey ısısını duşurup HCAs elimine etmek icin etinizi pişirirken duzenli olarak cevirin. Boylece bir yuzeyde sıcaklık cok yukseltmeden
diğer yuzeye gecebilirsiniz. En ideal zaman dilimi her 6 dakikada bir taraftan diğer yuzeye gecmek olacaktır. Bu sure 10 dakikaya yukseldiği zaman HCAs oluşumu %70 artış gosterir. Eğer bir taraftan diğer tarafa 1 dakikada bir geciş oluyorsa HCAs hic oluşmaz.
Fırında, rosto, stir-fry (Cin usulu pişirme):Izgara ve mangal en fazla HCAs ureten pişirme şekilleridir. Sonrasında tavada ızgara, ve kavurma geliyor. Butun bunlar yerine
fırında, pişirmeyi, rosto yapmayı veya Cin usulu stir-fry tercih ederek HCAs olumunu buyuk oranda duşurebilirsiniz.
Tavada kalan suya dokunmayın: Eti veya tavuğu pişirdikten sonra oluşan su ve yağ karışımına ekmek banmayı aklınızdan bile gecirmeyin. En cok kanserojen madde birikimi olan bu kısım direkt cope atın.
Bol sebze yemeğe devam: Calışmalar brokoli, karnabahar ve bruksel lahanası gibi turpgiller ailesinden duzenli beslenmenin bu kimyasalları vucuttan uzaklaştırdığını gostermiştir.
12 gun boyunca her gun bu gruptan sebze yemek kandaki HCAs oranlarını %20 - 30 oranında duşurebiliyor. Ustelik unutmayın sebzeburgerler hicbir şeklide HCAs icermez.
Farklı pişirme teknikleriyle pişirdiğiniz etlerin kansorejen olmaması icin faydalı oneriler.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kamyonda yüklü etlerin arasında esrar ele geçirildi MasteR06 Haber Arşivi 0 04 Ocak 2014 12:35
Bebeksi Bır Makyaj İçin Oneriler.. Zen Makyajın Püf Noktaları 0 09 Haziran 2013 16:43