IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2018, 01:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fermente Beslenme ile Sosyal Anksiyetenize Son Verin!




eknolojinin gelişmesi ve insanların bilgisayar başında çok daha fazla vakit geçirmesiyle birlikte sosyal fobi olarak bilinen sosyal anksiyete rahatsızlığı daha fazla ortaya çıkıyor. Sosyal ortamlarda olmaktan korkan ve kalabalık ortamlara girdiğinde kendini gergin hisseden bu hastalar büyük endişe yaratıyor. Özellikle iş hayatlarında sıkıntı çeken sosyal anksiyete hastaları toplantılarda, topluluk konuşmalarında ve hatta telefon konuşmalarında bile zorluk yaşıyor.

Fakat doğru bir beslenmeyle bu rahatsızlık tamamen yok edilebiliyor. Türk mutfağının ne kadar büyük ve geniş olduğunu hepimiz biliriz. Hatta öyle ki Türk mutfağında yer alan birçok yemek türü bazı hastalıkların tedavilerinde de kullanılıyor. Sosyal anksiyete rahatsızlığının tedavisinde de turşu ve yoğurt gibi Türk mutfağından gelen fermente yiyecekler oldukça faydalı oluyor.

Yapılan araştırmalara göre özellikle bitter çikolata, turşu ve yoğurt tüketen insanlarda daha az sosyal anksiyete yaşandığı görülüyor. Probiyotik besinlere içerisinde yer alan faydalı bakteriler, bağırsak florasını değiştiriyor ve bu florada sosyal anksiyeteyi azaltıyor.

Birçok Araştırma Yapıldı!

Yapılan araştırmada katılımcılara bazı sorular soruluyor. 30 gün içerisinde ne tür besin tükettikleri ve ne durumda oldukları soruluyor. Yoğurt, turşu, lahana turşusu, bitter çikolata ve soya sütü gibi besinleri tüketen insanlar daha sosyal davranışlar sergiliyor. Ayrıca sosyal anksiyete rahatsızlığının giderilmesinde egzersizlerde etkili oluyor. Fermente besin tüketen insanların daha fazla nörotransmitter salgıladığı ortaya çıkıyor. Bu sayede anksiyete giderek azalıyor.

Çağımızın hastalığı olarak adlandırılan sosyal anksiyeteden kurtulmak isteyenlerin yukarıdaki tavsiyeleri dikkate alması gerekiyor. Aksi takdirde istenmeyen sorunlar ortaya çıkarken bu sorunlar zaman içerisinde kalıcı oluyor. Dolayısı ile bu konu hakkında hassas davranmak ve sosyal fobisi olan insanların beslenmelerine her şekilde özen göstermesi gerekiyor. Bunlara dikkat edenlerde daha huzurlu bir sosyal yaşama sahip oluyor.



alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beslenme, fermente besinler, fermente beslenme, sosyal anksiyete


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alkali Beslenme: Sağlıksız Beslenme Vücut Sıvılarının Asit Dengesini Bozuyor Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 30 Ekim 2012 14:32
Sosyal Psikoloji 4.Ünite: Sosyal Etki Ve Sosyal Güç YapraK AÖF ders notlari 0 21 Haziran 2012 10:54