IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2018, 00:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yoksa sizi sosyal medya mı şişmanlatıyor?




Facebook’ta ya da Instagram’da dolaştıktan sonra aç mı hissediyorsunuz? Ekranınızdan akıp giden yemekler bunun sorumlusu olabilir. Kusursuz görünen yiyecek fotoğrafları paylaşma trendine ‘foodporn’ dendiğini, reklamcıların bunu çok sık kullandığını, bu kavramın bir hashtag’inin bile olduğunu biliyorsunuzdur. Siz de bu trendin tuzağına sıklıkla düşüyorsanız, bazı önlemler almalısınız. Çünkü “Yemeği önce gözlerinizle yersiniz” sözü gerçekten doğru olabilir.

‘Brain and Cognition’ dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre; sosyal medyada düzenli olarak ağız sulandırıcı yemek fotoğraflarına bakmak açlığı ve kendini fazla şımartma cesaretini tetikliyor olabilir. Hatta ABD’deki obezite salgının yemek fotoğraf ve videolarının bolluğunun payı olabilir. ‘Physiology&Behavior’ dergisinde yayımlanan bir çalışmaysa; yemeğinizin görüntüsünün renk, oran ve şekil dahil olmak üzere tat, koku ve aromayı nasıl hissettiğiniz üzerinde etkili olduğunu anlatıyor.

Yoksa sizi sosyal medya mı şişmanlatıyor

Başka bir çalışma da yemek resimlerine bakmanın, açlığı harekete geçirmede görev alan ‘grelin hormonu’nun seviyesini yükseltmeye yeteceğini gösteriyor. Lezzetli görünen yemek resimlerine bakmak, beynin tat almadan sorumlu kısmına hızla kan gönderiyor, bu da aç olmasanız bile sizi yemeye itiyor. Öte yandan sosyal medyada fazla vakit geçiren kişiler daha fazla oturdukları için obezite veya kalp hastalığı riskini artıran faktörlerden biri olan metabolik sendroma daha yatkın oluyorlar. Bunlardan kaçınmak için yapabileceğiniz şeyler var:

1) Sağlıklı yiyecekler paylaşan sayfaları takip edin. Böyle sayfalar gerçekten var. Birçok kişi sosyal medyayı kendilerini iyi yeme konusunda motive tutmak için kullanıyor ve yapılan bir çalışma da bunun işe yaradığını gösteriyor. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]emaybe, @ohsheglows ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]wholefooddiary hesaplarını takip edebilirsiniz.

2) Sağlıklı tarifleri kaydedin ve yapın. ‘Sharecare’in Pinterest sayfasını takip ederek sağlıklı öğün fikirleri edinebilirsiniz.

3) ‘Foodporn’ sitelerinde harcadığınız vakti azaltın.

4) Sağlıksız yeme krizlerini önlemek için sağlıklı alternatifleri elinizin altında bulundurun. İçi dondurmalı kurabiye yerine bir kaşık fıstık ezmesiyle bir avuç muz cipsi ya da bir paket cips yerine bir avuç tuzlu badem yemeyi deneyin.

5) Yarım saatlik ekran vaktini yürüme gibi faydalı bir aktiviteyle değiştirin. Yeni hobiler zihninizi yeme fikrinden uzak tutarak daha sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmanızı sağlayacak.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sağlık, sosyal medya, şişmanlık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sosyal Medya ve Motivasyon Sanem Sağlık Köşesi 0 21 Şubat 2018 14:22
TSK'dan sosyal medya açılımı AngeL Haber Arşivi 1 11 Mart 2015 02:42
sosyal medya oje modeli Desmont Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 13 Ocak 2015 22:12
''Sosyal'' Medya CtrL Fotoğraf Kulübü 4 01 Şubat 2014 18:37
Sosyal medya cLaS Haber Arşivi 0 11 Temmuz 2012 09:45