IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2018, 14:20   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hayatınızı kurtarabilecek 6 sebze




Kıvırcık lahana
Kıvırcık lahana, glukozinolat adı verilen kanser önleyici bileşenlerin birincil kaynağıdır. Uzmanların kanserle savaştığına ve inanılması güç ancak kalbi koruduğuna, kan şekerini düşürdüğüne, kemikleri güçlendirdiğine ve iltihaplanmaları azalttığına inandıkları kaempferol maddesinden de içerir. Aynı zamanda yapısında göz hastalıklarını ve yaşa bağlı görüş kaybını önleyen antioksidanlar olan lutein ve zeaksantin bulundurur.


Pazi
Bu yeşil sebze iki önemli, ancak az bilinen antioksidandan bolca içerir: sirinjik asit ve kaempferol. Sirinjik asit karbonhidratları basit şekerlere dönüştüren enzimleri engelleyerek kan şekerini stabilize ederken; kaempferol hücreleri kanser yapıcı toksinlere karşı korur, iltihaplanmaları azaltır, kalp hastalıkları, diyabet ve diğer kronik hastalıkların oluşma riskini düşürür.


Roka
Roka, yeşil yapraklı sebzeler içerisinde en yüksek nitrat seviyesine sahip olan sebzelerdendir. Kan akışının artışına yardımcı olarak daha yüksek performansı beraberinde getirir. Aynı zamanda zengin bir flavonoid kaynağıdır – kalp hastalıkları ve bazı kanser türleriyle savaşan antioksidanlar. Yapılan yeni araştırmalar ülser hastalığını da önleyebildiğini göstermektedir


Su teresi
Bir porsiyon su teresi günlük alınması gereken K vitaminini rahatlıkla karşılayarak kan pıhtılaşmasını düzenler, arter duvarlarında plak oluşmasını engeller ve artrit gibi kronik hastalıklarla ilişkilendirilen iltihaplanmaları azaltır. İki ay boyunca günlük olarak su teresi tüketmek, akyuvarlardaki DNA hasarını keser, kanser riskini düşürür ve trigliseritleri (sağlıksız kan yağları) %10 oranında azaltır. Yani bolca yemekte fayda var


Çin lahanası
Çin lahanası kas oluşumuna ve kan basıncının düşürülmesine yardımcı olan potasyumun en iyi kaynaklarından biridir. Aynı zamanda A vitamini açısından çok zengindir; akyuvar aktivitesini ve vücudun toksinlere tepkisini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirir.


Karalahana
Karalahana tüm yeşil yapraklılar içerisinde safra asidi bağlayıcılığında en iyisidir. Kolesterol seviyesini düşürür ve hatta bazı kanser türlerinden korur. Ayrıca vücudun doğal detoksifikasyon sistemini besleyen özel fitokimyasallar içerir.


Haberturk

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sebze


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evliliğinizi kurtarabilecek 10 film Hesna Aile Evlilik ve Çocuklar 1 05 Ekim 2015 23:15
Kurtlar Vadisi Pusu'da Polat Ömer Baba'yı kurtarabilecek mi? Seth Yerli Diziler 0 09 Ekim 2014 11:31
Z10 Blackberry’yi kurtarabilecek mi? Zen Cep Telefonlar 0 05 Şubat 2013 18:02
Xperia Ray ile hayatınızı renklendirin! Spy Cep Telefonlar 0 12 Eylül 2011 16:37
Flickr Yahoo’yu kurtarabilecek mi? Julw Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Temmuz 2007 01:08