IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Kasım 2018, 21:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mikroplarla zayıflayabilirsiniz! Nasıl mı?




Öyle bir beslenme tarzı olsun ki acıktığınızı size hissettiren hormonları azaltsın ve tokluk hissinizi artıran hormonları da arttırsın! Zayıflarken sağlığınızı da size geri kazandırsın. Bunu gerçekleştiren GAPS diyeti ile sindirim sistemi inanılmaz bir işleyişe kavuşuyor.






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







Aşırı kilolu insanlar, vücut yağlarından kurtulmak isterken o kadar çok yöntem deniyor ki. Sonuca bakınca toplumun yarısı ya şişman ya tombul. Pek işe yaramış görünmüyorlar. Bu diyetleri altüst eden yeni bir diyet, bütün dikkatleri üzerine topladı. Bağırsakları ve sindirim sistemini esas alıyor. "GAPS" adıyla bilinen bu yeni formül, zayıflama trendinde adeta devrim yapıyor. GAPS diyetinin özel uzmanları var. Her diyetisyen tavsiye edemiyor. Özel eğitim alıyorlar ve hastalarını ancak bu eğitimden sonra yönlendiriyorlar. Bu uzmanlardan biri de Kübra Çıtlak Demir. "Bu beslenme sistemi sayesinde vücuttaki fazla kilolar gidiyor. Diyette yer alan fermente gıdalar insanların daha uzun süre kendilerini doygun hissetmesini sağlıyor" diyor diyetisyen Demir.
Bütün sağlığı onarıyor




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



GAPS diyetinin temel taşları olan "Probіуotіk" gıdaların fermentaѕуon іşlemіnden ѕorumlu olduklarını anlatıyor Kübra Çıtlak Demir ve ekliyor: "Sistemi uygulayanlar çok özel besleniyor. İlikli kemik suyu, fermete lahana turşusu (sauerkraut) ev yapımı yoğurt ,kefir gibi fermente gıdalar bu programda ağırlık kazanıyor.. Bağırsak florasında iyi bakteriler çoğaldıkça açlık duygusu ortadan kalkıyor. Ve bilinçli olarak sağlıklı besinleri seçmemizi sağlıyor. Özetle, bu diyette bize kilo verdiren aslında mikroplar!" Yağlı etlerin düzenli olarak tüketildiği bir diyet şekli. “Bu bir yaşam tarzı değişikliği” diyor Uzman. "Kilo verirsin, kendini daha iyi hissedersin fakat GAPS diyeti bütün sağlığı onarıyor" yorumunu yapıyor.

Bağırsak florasını korumak




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Diyetisyen Demir, GAPS'ın felsefesi ve nasıl uygulandığına dair şu açıklamayı yapıyor:
"Gaps diyetinin amacı, bağırsak florasını korumak ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlamaktır. Toksinler, ağır metaller ve sindirilemeyen besinler bağırsak çeperinden kana geçebilmektedir. Gaps diyetinin ilk basamağı bağırsak astarını onararak bağırsakları ve sindirimi güçlendirmektir. Bu diyet sayesinde bağırsak astarı onarılır, vücuttaki fazla kilolar atılır, vücut dengesi korunur ve ruhsal açından da kişinin kendini iyi hissetmesi sağlanır. Gaps diyetinde probiyotik sağlayan fermente gıdalar ve probiyotikler büyük önem taşır. Bu diyetin amacı da bu gıdaların tüketimini çoğaltmak ve diyetisyen tarafından oluşturulan beslenme programını uygulamaktır."
"İkinci beyin"




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu diyeti uygulayanlar ayda 6 veya 8 kilo verebiliyor. Diyetisyen Demir, şu bilgiyi paylaşıyor: "Bu yöntem sayesinde geliştirilmiş sindirim sistemindeki yararlı bakterilerin sayısını önemli ölçüde artırıyoruz. Yemeğin parçalanmasına ve besin maddelerinin emilimine yardımcı olan yararlı mikroplar (probiyotikler) sadece bunu yapmakla kalmıyor aynı zamanda gaz, şişkinlik, kabızlık ve ishal gibi yaygın sindirim sorunlarını gidermede yardımcı oluyorlar. Vücudun beyinden sonra gelen en önemli organı bağırsakta görülen sorunlar, metabolik hastalıklardan psikolojik rahatsızlıklara kadar birçok nedene bağlı olabiliyor. Dolayısıyla GAPS ruhsal açından da kişinin kendini iyi hissetmesi sağlıyor."

Her yaşa göre bir diyet



Beslenme uzmanı ve GAPS uygulayıcısı Kübra Çıtlak Demir, genç ya da yaşlı ne olursa olsun herkese yardımcı olacak bir diyet olduğunu söylüyor. Aynı zamanda genç kalmanın harika bir yolu olduğunu belirtiyor: "Bedene bir çok mikroorganizma yayılıyor. Bu mikropların bağışıklık sistemine ve genel sağlığa olan etkisini büyük ölçüde hafife alıyoruz. Çoğu zaman bu mikropları kendi elimizle yok ediyoruz . Ve bizi sağlıklı tutmak için yaptıkları önemli işe müdahale etmiş oluyoruz. İşte GAPS diyeti ile sindirim sistemindeki bu denge tekrar kurulmuş oluyor." Ve beyin ve bağırsak arasındaki ilişki sağlıklı bir şekilde kuruluyor…..
Fermente lahana turşusu faydalı bakteri deposu




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bağırsak mikrobiyotasının onarımı, mutfaktan fermente yiyecekleri eksik etmemekten geçiyor. Probiyotik takviyesi olarak lahana turşusunu özellikle öneriyor Diyetisyen Demir. Bağırsak bakterilerini doğrudan destekleyen bir besin olarak bu turşunun tarifini veriyor:
Malzemeleri her an, her yerde bulunabilen sebzelerden:
1 orta boy lahana
1 adet mor lahana
2 adet havuç ve 2 yemek kaşığı kaya tuzu

Yapılışı ise şöyle;
İki ayrı renkteki lahanalar çok ince olacak şekilde doğranır. İki yemek kaşığı kaya tuzu ile lahananın suyu çıkıncaya kadar uzun bir süre ovulur. Havuçlar da doğranır ve ilave edilir. Karışım cam bir kavanoza dökülür ve su eklenir. Üstünün suyla iyice kaplanması çok önemli. Lahanaları iyice bastırmak için gerekirse ağırlık kullanılabilir. Kavanozun üzerininin bir tülbentle kapatılıp oda sıcaklığında 5-7 gün kalması gerekir. Fakat serin bir yerdeyse 2 hafta bekletilmeli. Bu arada sebzeler fermantasyon sürecinde şişeceğinden, yerleştirme esnasında kavanozun üst kısmında 2,5 cm boşluk bırakılmalı.




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beslenme, diyet, saglık, zayıflama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sadece su içerekte zayıflayabilirsiniz AngeL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 14 Ocak 2015 23:15
Yağ yakıcı bitkiler ile zayıflayabilirsiniz Deep Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 06 Kasım 2014 04:50
İştahınızı Kapatarak Zayıflayabilirsiniz Lady Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 25 Ağustos 2012 21:23
Çinko, mikroplarla savaşta..! System Vitaminler 0 19 Eylül 2011 21:08
Bırakın mikroplarla tanışalım Ecrin Sağlık Köşesi 0 16 Ağustos 2011 16:39