IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Diyet ve Sağlıklı Beslenme (https://www.ircforumlari.net/diyet-ve-saglikli-beslenme/)
-   -   Mutfakları Diyete Uygun Hale Getirmek İçin Ne Yapılmalı? (https://www.ircforumlari.net/diyet-ve-saglikli-beslenme/828223-mutfaklari-diyete-uygun-hale-getirmek-icin-ne-yapilmali.html)

YaRen 06 Temmuz 2019 15:54

Mutfakları Diyete Uygun Hale Getirmek İçin Ne Yapılmalı?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kişinin öncelikle mutfaktaki yağlardan uzak durmayı öğrenmelidir. Bizim toplumumuzda kızartma kültürü vardır. Çoğu fırınlama işlemi bile kızartmadan sonra yapılar. Örneğin karnıyarığın önce patlıcanları kızartılır. İçinin harcı da ayrıca kavrulduktan sonra, doldurulup fırına verilir.

Oysa bunu çiğden yapmayı öğrenmek gerekir.
Örneğin yine türlü yemeği çiğden konulmalı, içine konulan et de yağsız seçilmelidir. Ardından verilecek tatlı ise, sütlü tatlılar olmalıdır. Oysa Türk mutfağında hamur tatlıları hâkimdir. Baklava, bülbülyuvası, şöbiyet gibi ağır tatlılar vardır. Bunların yerine zerde, sütlaç, muhallebi gibi sütlü tatlıların tercih edilmesi daha faydalı olacaktır.
Bunların dışında, bütün yiyeceklerin porsiyonların küçültülebilir. Kullanılan zeytinyağı miktarı azaltılabilir. Böylece mutfaklar daha sağlıklı hale getirilebilir.
Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net