IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2019, 16:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En Sağlıklı Kilo Aldıran 10 Gıda




Kırmızı Et
Kırmızı et, en zengin protein kaynaklarından biridir. Proteinleriyle birlikte, birçok önemli vitamin ve mineral de içerir. Son derece zayıf insanların kilo alması ve kas kütlesi kazanması için yararlı olabilir. Yağsız sığır eti özellikle bu amaç için uygun olabilir. Kırmızı et, en zengin protein kaynaklarından biridir. Proteinleriyle birlikte, birçok önemli vitamin ve mineral de içerir. Son derece zayıf insanların kilo alması ve kas kütlesi kazanması için yararlı olabilir. Yağsız sığır eti özellikle bu amaç için uygun olabilir.
Yumurta
Yumurtanın diğer bir önemli besleyici protein kaynağı olduğundan bahsetmeye gerek bile yoktur. Yumurta, proteinden başka A, D ve E vitaminleri gibi önemli besinleri de içerir. Tüm bunlar yumurtayı iyi kilo aldıran yiyeceklerden biri yapıyor.
Kahverengi Pirinç
Kahverengi pirinç sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır. Kahverengi pirinç, tam tahıllı bir gıdadır ve beyaz pirinçten daha besleyicidir. Karbonhidrat ve proteinle birlikte vitaminler, özellikle B vitaminleri, demir ve magnezyum gibi mineraller içerir.
Kuru Yemiş
Kaju, fıstık, ceviz, badem gibi kuru yemişler protein, lif, tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri gibi sağlıklı yağlar bakımından zengindir. Ayrıca yüksek kalori içerir. Bu yüzden zayıf insanlar, sağlıklı yağları yeterli miktarda alabilir ve kilo alma diyetlerine birkaç kuru yemiş dahil ederek kalori alımını artırabilirler.
Balık Yağı
Balık yağı omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Omega-3 esansiyel yağ asitleri, sağlıklı bir şekilde iltihaplanmayı azaltmak ve kilo almak için yardımcı olabilir. İyi birer omega-3 esansiyel yağ asidi kaynağı olarak kabul edilen balıklar somon, ton balığı, uskumru, morina ve alabalıktır. Bunlar iyi kilo aldıran gıdalardan bazıları olarak kabul edilmektedir.
Sağlıklı Yağlar
Diyetinize sağlıklı yağlar eklemek, kilo almak için en etkili yollardan biridir. Sağlıklı yağlara örnek olarak sızma zeytinyağı ve kanola yağı sayılabilir. Bu yağlar tekli ve çoklu doymamış yağlar ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir.
Keten Tohumu
Keten tohumu sindirim sistemi sağlığı için gerekli olan besleyici lifler bakımından en önemli kaynaklardan biridir. Aynı zamanda protein açısından zengindir ve omega-3 yağ asitleri içerir.
Az Yağlı Süt Ürünleri
Süt, peynir ve yoğurt gibi az yağlı süt ürünleri, gerekli proteini almak için gayet yararlıdır. Yoğurt, kilo almak için çok önemli olan sindirim sistemi sağlığını artırabilen dost bakteriler içerir.
Kinoa
Kinoa en besleyici tahıllardan biri olarak kabul edilir. Kinoa''daki protein ve lif içeriği birçok hububatta olduğundan daha yüksektir. Kinoa protein, vitamin ve mineral deposudur. Sağlıklı bir diyete dahil edebileceğiniz, sağlıklı kilo almak için tüketebileceğiniz yiyeceklerden biridir.
Meyve Suyu
Meyve suları yoğun karbonhidrat içeren başka bir kaynaktır ve bu yüzden kilo almaya çalışırken herkes için harika bir besindir. Kola veya soda gibi sağlıksız içecekler yerine meyve suyunu tercih edebilirsiniz. Meyve suları aynı zamanda yüksek kalori içerir ve kilo almak için bir yardımcı olabilir.

Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beslenme onerileri, saglik beslenme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kilo aldıran hatalar Ebru Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 17 Mayıs 2016 15:50
Kilo Aldıran Gen DNA-PK YapraK Sağlık Köşesi 1 14 Mart 2013 14:31
Kilo aldıran suçlular! Sue Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 13 Ağustos 2012 14:33
Kilo Aldıran Diyet - Ender Saraç Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 26 Mart 2012 14:12
Kilo aldıran 10 büyük diyet yalanı Feronia Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 29 Ekim 2009 15:50