IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2020, 22:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ghee (Sade Yağ) Nedir?




Ghee (Sade Yağ) Nedir?

"Ghee yağı son zamanlarda bir hayli popüler. Tereyağın daha sade hali olarak adlandırılan ghee, diğer adıyla sade yağ gerçekten de çok mu sağlıklı?"


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ghee nedir?

Ghee, en kısa tanımıyla arıtılmış tereyağıdır. Anadolu ve Kafkaslarda 'sade yağ' olarak bilinen ghee, inek sütünden yapılmış tereyağından elde edilen, yağın en doğal ve katkısız halidir.

Ghee ve tereyağı ikisi de doymuş yağlardır. İkisi de diğerinden daha fazla veya daha az sağlıklı değildir. Ghee, özellikle son dönemlerde 'daha sağlıklı' diye adlandırılsa da normal tereyağından daha sağlıklı değildir. USDA'nın (Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı) diyet rehberi, doymuş yağ alımının toplam günlük kalori alımınızın % 10'undan daha fazla olmamasını öneriyor. Günde 2.000 kalori tüketen biri için, bu yaklaşık 22 gram doymuş yağ anlamına geliyor. Bu da 3 yemek kaşığı tereyağı veya ghee olarak hesaplanıyor.

Süt alerjisi olanlar tüketebilir mi?

Ghee süt katılarından arındırılmış olmasına rağmen yine de alerjiye neden olabilir. Yani süt ve süt ürünlerine alerjisi olanlar süt katıları çıkarılmış olsa da ghee yemekten kaçınmalıdır. Ne kadar arındırılmış olsa da ghee yağının içinde süt katıları kalabilir.

Bununla birlikte, laktoz intoleransı olan biri, ghee yağındaki laktoz seviyeleri sıfır olduğundan, rahatlıkla bu yağı tüketebilir.


Yemeklerde hangisini kullanmak daha iyi?

İkisi de yemek pişirmek için kullanılabilir. Ancak ghee yüksek sıcaklıkta pişen yemekler için daha uygundur. Tereyağını kızgın bir tavaya koyarsanız ya da uzun süre ocakta bekletirseniz yanar, rengi siyaha döner. Bu durum ghee yağında meydana gelmez.

Özetlemek gerekirse ghee kızartma, soteleme gibi yüksek ısı gerektiren yemeklerde daha rahat kullanılabilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Peki ghee yağını diğer yağlardan ayıran özellikler neler?

-Kolay bozulmaz.
-Yüksek yanma ısısına sahiptir.
-Diğer yağların yakımına yardımcı olarak yağ yakımını hızlaştırır ve kolaylaştırır dolayısıyla kilo kaybına katkı sağlar.
-Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
-Bağırsak hareketlerini düzenler ve bağırsak sağlığını korur.
-Antikanserolojen etkisi mevcuttur, kansere karşı korur.


-Alıntı-

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ghee (sade yağ) nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sade ve Şık Kombinler Sanem Moda Trendleri 0 02 Eylül 2018 15:26
K.K.D - Sade Coldman Amatör Şairler 0 15 Şubat 2015 00:18
Sade ve Şık Kot Şortlar! Zen Moda Trendleri 0 07 Haziran 2014 23:17
Sade bir karalama Mhsn Aşk ve Sevgi Köşesi 0 19 Aralık 2012 11:24
Sade converse YapraK Ah Kadınlar 0 16 Eylül 2009 22:51